Nye sammenstøt mellom russiske og engelske fotballpøbler i natt

Bråk i EM-byen Lille.

 • Kurt B.M. Haugli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Nå har fotballvolden for alvor flyttet seg til den nordlige delen av Frankrike. I natt og i går ettermiddag var det flere tilfeller av slåssing mellom russiske og engelske og walisiske menn som har reist til Frankrike for å angivelig se fotball.

Ble angrepet av russere

I går ettermiddag ble engelske og walisiske fotballtilhengere regelrett angrepet på en bar i Lille av det som etter hvert er blitt en svært beryktet bande av russiske fotballpøbel. I natt var det nye oppgjør.

Slik forklares de russiske fotballpøblene:

Les også

Russisk voldsvideo sjokkerer: - Bryr seg ikke om de blir kastet ut av EM

Engelske fotballtilhengere prøver å komme til hektene etter å ha blitt angrepet av russiske fotballpøbler tirsdag ettermiddag i Lille.

Det var i sentrum av byen at grupper av engelskmenn havnet i et aldri så lite gateslag. Fransk politi ser nå ut til å være bedre forberedt enn de var da Euro2016-volden startet i Marseille sist helg. Det hele løste seg etter hvert opp etter at politiet hadde gått inn og brukt blant annet pepperspray for å rydde området.I går fikk Russland en betinget utestengelsesdom fra UEFA etter bråket i Marseille. Russland får i tillegg en bot på 150.000 Euro, som tilsvarer 1,4 millioner norske kroner. Det vil si at Russland kan bli diskvalifisert fra EM dersom det kommer til nye hendelser inne på stadion som involverer russiske tilhengere. Men det som skjer i gatene i Lille og andre franske byer er utenfor UEFAs jurisdiksjon. Derfor vil, for eksempel, ikke russisk gatebråk i Lille forårsake reaksjoner fra UEFA.

Rystende action-kamera-video viser hvordan russiske pøbler angrep engelskmenn i Marseille:

Nær hverandre

To russere som gir seg ut for å tilhøre en gruppe som kaller seg Orel Butchers. De er trolig ikke kommet til Frankrike bare for å se fotball.

Russland møter Slovakia til sin andre gruppespillkamp i Lille onsdag ettermiddag. England skal møte Wales i Lens, bare en halv times kjøring unna, torsdag ettermiddag. Titusenere av engelske tilhengere har tatt seg til Frankrike uten billett. De har tidligere blitt oppfordret til å reise til Lille ettersom Lens er en relativt liten by som ikke klarer å ta i mot tusenvis av billettløse briter.

 • EM er ikke bare bråk: Se bildene fra publikumsfesten

Problemet med å dirigere britene til Lens er nettopp at byen er full av russerne. Hendelsene både i Marseille sentrum og på Stade Velodrome i Marseille viser at russerne har en tilhengerskare hvor enkelte ser ut til å ha vold og ødeleggelse som sitt primære mål med Frankrike-turen.

Setter inn 4000 politifolk ekstra

Fransk politi brukte tåregass og pepperspray for å skille russiske og engelske fotballpøbel i natt.

Samtidig er det blitt satt i verk en rekke tiltak for at det ikke skal eskalere til gatekamper. Fransk politi har fått mye kritikk for at de har tenkt mer på terrorfare enn pøbelfare. Foran de to kampene i Lille og Lens er det nå innkalt 4000 ekstra politifolk som skal sørge for ro og orden i byene. En rekke barer kommer til å bli stengt tidlig både i dag onsdag og torsdag. Og det er totalforbud mot salg av alkohol i nærheten av arenaene.Seks engelskmenn ble arrestert etter bråket i Marseille. I går ettermiddag ble en buss med russiske tilhengere stoppet og passasjerene sendt til en interneringsleir. Blant de som var i bussen var lederen for den russiske supporterunionen.

Mer om bråket i EM finner du her:

Les også

 1. Nå har Russland fått straffen etter tribunebråket

 2. Fransk politi stoppet buss med 29 russere på vei fra Nice

 3. EM er ikke bare bråk: Se bildene fra publikumsfesten

 4. Russisk topp hyller pøblene: - De forsvarte landets ære

 5. Britisk sykepleier allerede dømt til fengsel for EM-bråket

 6. Hodgson og Rooney ber England-fansen om å oppføre seg

 7. EM-tragedie: Nordirsk supporter døde

 8. Ekspert hardt ut mot politiet etter EM-opptøyene: - Strategisk inkompetente

Publisert:
 1. Fotball-EM

Mest lest akkurat nå

 1. – De truet med å sende meg tilbake om jeg ikke var snill.

 2. «Hvordan kunne vi være så skråsikre?»

 3. Nyt helgen, for snart vil regnet bøtte ned

 4. Dette er kandidatene til å erstatte Ropstad

 5. Oilers-kollaps på Hamar

 6. Bryne-treneren: - Veldig stolt, og nå bør Even Sel få sjansen