Norges største stjerne isolert før Frankrike-duell

Sander Sagosen er syk og isolert under EM-oppkjøringen med håndballgutta. Han spiller dermed trolig ikke kampen mot Frankrike torsdag.

Håndballspiller Sander Sagosen har blitt syk under EM-oppkjøringen til håndballgutta.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Den store norske stjernespilleren pådro seg en ankelsmell en uke før jul, men ble skadefri. Nå har han blitt febersyk. 22-åringen ble sendt rett på hotellrommet etter ankomst til Norge.

Han var ikke med på presseseansen på Gardermoen tirsdag, og det vil bli gjort en vurdering om han reiser sammen med laget til Frankrike igjen eller ikke.

– Sander meldte seg syk i dag tidlig. Han har en halsbetennelse. Jeg tror han er mye bedre i morgen. Vi må vurdere angående kamp og reise til torsdagens oppgjør, sier landslagslege Thomas Torgalsen.

– Han er i senga på rommet. Jeg har sett på han, og det ser ut som han har en vanlig halsbetennelse som vi kan behandle med antibiotika, sier Torgalsen videre til Aftenposten.

Sagosen meldte fra om sykdommen før ankomst til samling, og dermed har smittefaren overfor resten av laget vært minimal enn så lenge. Torgalsen opplyser at hele laget er vaksinert.

Les også

Marit Breivik (62) om sin store sorg: – Døden er en del av livet. Men det er veldig brutalt når den kommer så brått og uventet.

– Kan gå på en smell

– Jeg tipper han kan spille på lørdag mot Danmark, sier landslagslegen, som med det tror kampen på torsdag kommer for tidlig.

– Hvis du anstrenger deg for tidlig etter en sykdom, så kan du gå på en smell. Det vil vi ikke. Det er den tolvte alt må være på stell, sier legen, og legger i det EM-åpningen 12. januar.

Sagosen har spilt seg inn som en markant spiller for Paris St. Germain i løpet av seks måneder i klubben.

PSG er klar for hovedrunden i Champions League og per i dag favoritt til å vinne hele mesterligaen. Den avgjøres med en finalehelg i Köln i mai.

Les også

Sagosen om livet i verdens største klubb: – Det er store egoer her

Tøff

Norge møter Frankrike (torsdag), Danmark (lørdag) og Egypt (søndag) i en ny utgave av Golden League. Turneringen spilles i Rouen og Paris.

– Det ser bra ut synes jeg. Noen småskader som vi jobber med å få kontroll på. Vi har noen nye ideer vi gjerne vil prøve ut før EM, sier landslagssjef Christian Berge.

Norge EM-åpner med et smell mot Frankrike fredag neste uke. Det er av mange ansett som en «finale». Lagene møttes i VM-finalen i fjor, hvor det ble fransk seier.

Les også

Sander Sagosen: – Vil bli verdens beste fortest mulig

Favoritt

Så venter Hviterussland og Østerrike på det norske laget, begge kamper der Norge vil være kjempefavoritt. De tre lagene som avanserer tar med seg poeng og målforskjell videre fra puljespillet.

I hovedrunden av EM venter så lag fra gruppen med vertsnasjon Kroatia, Sverige, Serbia og Island.

EM spilles i perioden 12. - 28. januar med medaljekamper i Zagreb.

Publisert: