Formsterke Sánchez avgjorde London-derbyet med to scoringer

Chileneren var kampens store spiller på Selhurst Park torsdag kveld.

KAMPENS STORE SPILLER: Alexis Sánchez feirer en av sine to scoringer mot Crystal Palace 4. juledag.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

CRYSTAL PALACE – ARSENAL 2–3

Arsenal-manager Arsène Wenger ledet 4. juledag sin 810. Premier League-kamp siden han tok over i 1996 og tangerte dermed Sir Alex Ferguson. 68-åringen fikk se sitt lag dra seieren i land etter en stor forestilling av sin kanskje største stjerne, Alexis Sánchez.

Sánchez har ikke signert noen ny kontrakt med Arsenal, men Wenger er fortsatt tydelig på at hverken han eller Mesut Özil, som er i samme situasjon, vil bli solgt i januar, til tross for at de kan gå gratis til en annen klubb etter sesongslutt.

Et eventuelt holdningsproblem fra chileneren var uansett ikke synlig mot Crystal Palace torsdag kveld. Etter at Roy Hodgsons gutter hadde utlignet til 1–1 i andre omgang scoret Sánchez to mål og avgjorde kampen. 29-åringen viste også ypperlig innsats gjennom resten av oppgjøret.

– Det var en overbevisende seier for oss selv om det ble tøffere i andre omgang enn i første. Vi klarte å score to bra mål og etter det ga vi aldri opp. Man ønsker å vinne kampene selv om man må lide for det, og vi klarte det, sa Wenger til Sky Sports.

Sánchez har nå seks mål på sine ni siste kamper, og en sen redusering var ikke nok for Crystal Palace. Arsenal holdt unna, tok tre poeng og beholder kontakten med topplagene i Premier League. På spørsmål om han er redd for at Sánchez vil forsvinne, svarte Wenger følgende:

– Jeg er ikke redd, men det er et tema som vil komme på grunn av kontraktssituasjonen hans. Jeg kan bare gjenta det jeg har sagt så langt.

SKUDDSTERK: Alexis Sánchez setter inn sitt første og Arsenals andre mål for kvelden.

Palace gikk til oppgjøret med en rekordlang rekke på åtte strake kamper uten tap, noe man ikke hadde opplevd siden høsten 1990. Men det skulle altså bli bråstopp mot Arsenal.

– De har masse kvalitet i laget. Jeg syntes vi spilte bra på 1–1 og hadde et visst grep om kampen. Da de fikk det andre målet skjønte vi at det ville bli vanskelig. Men jeg må rose spillerne, vi kapitulerte ikke etter den tredje scoringen. Det var en bra forestilling av Arsenal, vi ble slått av et bedre lag, sa Palace-manager Hodgson.

Les også

Spisslegende mener Liverpool var desperate: – Han er absolutt ikke verdt det

Arsenal foran til pause

Palace har bare vunnet én gang på de siste 12 forsøkene hjemme mot Arsenal, men det var relativt jevnspilt på Selhurst Park frem til bortelaget tok ledelsen etter 25 minutter.

Alexandre Lacazette sendte i vei et skudd fra høyre kant, Palace-keeper Julián Speroni reddet, men returen gikk til Shkodran Mustafi som kontrollert kunne sette inn 0–1 på bakre stolpe.

Deretter festet Arsenal mer grep om kampen, og Wengers menn hadde flere muligheter til å doble ledelsen før pause. Sju minutter før hvilen ble Mesut Özil vakkert spilt fri av Alexis Sánchez, men tyskeren var upresis da han gjorde et forsøk på å finne Lacazette foran mål, og muligheten rant bort.

Selv om Arsenal-dominansen var relativt stor før pause, gikk det kun få minutter etter hvilen før hjemmelaget var àjour. Wilfried Zaha gjorde forarbeidet med et flott 45-graders innlegg, og tidligere Tottenham-spiller Andros Townsend avsluttet på vakkert vis.

SCORING: Andros Townsend (i midten) har nettopp utlignet og feirer her med Jeffrey Schlupp og Wilfried Zaha (til venstre).
Les også

Fikk sparken på julaften – nå skal han redde Premier League-klubb fra nedrykk

Sánchez avgjorde

Crystal Palace fulgte opp etter utligningen med flere nesten-muligheter, men da hjemmelaget ikke maktet å utnytte sitt momentum slo Arsenal kraftig tilbake. Sánchez førte bortelaget opp i ledelsen på nytt da han avsluttet hardt og vakkert bak Speroni fra hjørnet av sekstenmeteren etter å ha fått ballen fra Lacazette.

Chileneren kronet sin forestilling med 1–3-målet etter halvspilt andre omgang. Jack Wilshere hadde det perfekte fremspillet og Sánchez, som var akkurat ikke i offside, gikk på et bueløp og tok ned ballen på vidunderlig vis før han satte den kontrollert bak Speroni.

Da så Arsenal ut til å kontrollere inn seieren, men vi fikk full spenning i noen minutter etter at James Tomkins raget høyest og stanget inn 2–3 like før full tid. Hjemmelaget kom imidlertid aldri nærmere. Arsenal klarte å holde unna og kunne ro seieren i land.

Arsenal rykker dermed opp på 37 poeng, det samme som Tottenham på femteplass, men ligger bak sin erkerival på grunn av målforskjellen. Manchester City på tabelltopp er hele 21 poeng foran.

Palaces tap gjør at laget blir liggende på 16.-plass med 18 poeng, med kun ett poengs avstand til nedrykksstreken.

Arsenals neste kamp er borte mot West Bromwich på nyttårsaften, mens Crystal Palace skal opp mot serieleder City tidligere samme dag.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2213453628843
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk