Linnes reiser hvis Molde ryker i Europa

Landslagsbacken forlater Molde dersom klubben ikke kommer til et sluttspill i Europa.

TIL TYSKLAND?: Molde og tyske Nürnberg skal ha en avtale på plass om en mulig overgang for Martin Linnes dersom Molde ikke kvalifiserer seg til spill i Europa, ifølge Romsdals Budstikke.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter det Romsdals Budstikke forstår har MFK gjort en avtale med tyske Nürnberg som innebærer at backen kan bli solgt dersom Molde skulle bli slått ut av kvalifiseringa til både Champions League og Europa League. Klubben får en ny sjanse til å nå et gruppespill selv om det skulle bli tap mot Dinamo Zagreb. Dette er klart seinest 26. august. Det tyske overgangsvinduet stenger ikke før 31. august.

Det er ukjent hva som skjer med den planlagte overgangen dersom MFK lykkes i Europa.

Taus Linnes

Linnes selv er fortsatt sparsom med kommentarene rundt de stadige spekulasjonene rundt Nürnberg-kontrakt.

– Jeg har fortsatt ikke hørt noe konkret. Om det er noen som vet noe, så er det nok Tarje (Nordstrand Jacobsen) og Jim (Solbakken). Det er egentlig klubbene som bestemmer det her. Jeg må bare spille godt nok til at en annen klubb punger ut det MFK krever. Det er liksom ikke meg det står på ennå. Vi får se når det skjer, sier Linnes.

– Om MFK ikke skulle kvalifisere seg til et gruppespill i Europa er det kanskje et godt tidspunkt å dra på?

– Ja, du kan på en måte si det. Samtidig er jeg glad i klubben. Det er ikke det jeg tenker på nå. Hovedfokus ligger i å prestere så godt som overhodet mulig, og komme seg ut i Europa. Jeg var med i 2012, og det var en utrolig opplevelse. Jeg skal gi alt og prestere så godt jeg kan for å oppleve det igjen, sier 23-åringen.

Verken Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen eller agent Jim Solbakken vil kommentere situasjonen til Linnes.

– Merkelig sesong

Martin Linnes (23) skjønner lite av hvorfor ikke MFK har fått bedre resultater denne sesongen. De to siste hjemmetapene har sendt laget til sjetteplass – langt bak Rosenborg som er i ferd med å seile mot seriegull.

– Det er merkelig det som har skjedd i år. Jeg syns vi ser bra ut på treningene, og inn mot kamp føler jeg at vi er på gang. Men så får vi en ny smell i ansiktet, og så må man starte litt på nytt igjen. Etter 1–1 mot RBK og 4-1-seier over Sarpsborg var vi litt på gang. Men så har vi fått to stygge smeller på hjemmebane i trynet. Jeg venter bare på at vi skal løfte oss skikkelig. Vi har jo spillere som er gode nok, sier Linnes.

– Vi har møtt lag som har gjort leksa si. De har lagt seg bakpå og kontret på oss. Spesielt på hjemmebane føler vi at motstanderne har vært nådeløse. De har tatt sjansene de har fått, mens vi ikke har hatt noe flyt eller tur med oss, sier Martin Linnes.

E-cup passer bedre

I dag møter MFK kroatiske Dinamo Zagreb i mesterligakvalifiseringens tredje runde. Med seier i dobbeltkampen venter playoff til mesterligaen. Linnes mener europacupkampene passer MFK bedre, og tror laget har gode sjanser til å avansere videre.

– Vi viste litt i hjemmekampen mot Pyunik sist at vi har godt av å møte lag som ikke kjenner oss så godt. Når lag ikke legger seg så voldsomt bakpå passer det oss bedre, og vi får større rom. Vegard (Forren) får kanskje bedre tid med ballen enn han får i eliteserien, og kan bygge opp spillet. Jeg får også vært med mer framover. Derfor passer det oss godt å spille de kampene her. Da kan vi sparke litt underifra, sier han.

– Hva vet du om Zagreb?

– Vi har fått et fint verktøy på nettet hvor vi ser klipp av motstanderen og oss sjøl. Det har vi brukt litt nå til å forberede oss. Vi møter et lag med kvalitet, det er ingen tvil om det. Men det har vi også, så vi må bare brette opp ermene og være klare. Får vi med oss et godt resultat herfra vet vi at på hjemmebane kan vi score både to og tre mål, sier MFK-backen.

Publisert: