Sundby ble utfordret – så fikk franskmannen nok av hardkjøret

Martin Johnsrud Sundby (31) tok en ny verdenscupseier, men den var lenge truet. Av franske Maurice Manificat (29).

Martin Johnsrud Sundby gjennomførte et nytt kjempeløp under tremila i Davos.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Etter enorm norsk dominans så langt denne sesongen, hevdet endelig en utlending seg helt i toppen.

30-kilometeren i Davos skulle nemlig bli en duell mellom franske Maurice Manificat og Martin Johnsrud Sundby.

Den franske utfordreren virket utrolig sterk i starten av løpet, og han ledet på det meste med 4,6 sekunder på Sundby. Men den norske verdenscuplederen er en tøff mann å slå.

Petter Northug så sliten ut i starten av tremila, men slo til med en god sluttspurt.

Da de passerte 20-kilometersmerket begynte Manificat åpenbart å merke hardkjøret. Sundby var heldig som fikk ligge mye i ryggen på Sjur Røthe, som også gikk et godt løp.På 2,2 kilometer tapte franskmannen plutselig åtte sekunder til Sundby, og inn mot mål økte avstanden.

Les også

Sundby-triumfen var så kjedelig at Sverige-stjernen sovnet

– Dette er det tøffeste jeg har vært med på så langt i år. Dette var ingen «walk in the park», det var beinhardt. Jeg skulle helst ha gått rundt der med stålkontroll, men det hadde jeg ikke i dag. Det var et tøft løp, og Maurice (Manificat) hadde jo taket på meg ganske lenge. I dag måtte jeg fighte. Jeg fikk heldigvis bra hjelp av både Petter (Northug) og Sjur (Røthe) de to siste rundene, sier 31-åringen til NTB.

– Sjur sier at han spurte om du ville fram igjen mot slutten, men at han ikke fikk noe svar?

– Nei, jeg var gåen, jeg. Davos-høyden er en evig gåte: Hvordan finne åpningsfarten og hvordan finne ut hvordan du skal løse disse løpene. På Lillehammer er det samme distanse, og da er det bånn gass fra start. Her er det helt annerledes. Du kjenner etter 600 meter at denne høyden og dette løpet er brutalt. Jeg er glad jeg klarte å løse løpet på en såpass bra måte som jeg gjorde.

Martin Johnsrud Sundby har vunnet alle distanserennene han har stilt opp i denne sesongen, og slik ble det lørdag også. I mål var han 20,7 sekunder foran Manificat, som tok andreplassen foran Anders Gløersen og Sjur Røthe.

Northug slo til mot slutten

Jean Marc Gaillard (5. plass) og Robin Duvillard (7. plass) gikk også gode løp og sørget for at det ble en god fransk dag i Davos.

Petter Northug så ut til å slite i starten av løpet, men på de siste rundene fikk han ligge i ryggen på Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby. Inn mot mål spurtet han fra Sundby og endte til slutt på en sjetteplass — 46 sekunder seirende Sundby.

Øvrig norske: 8) Chris André Jespersen, 9) Hans Christer Holund, 17) Finn Hågen Krogh, 18) Didrik Tønseth, 37) Niklas Dyrhaug. Simen Andreas Sveen brøt.

Publisert: