– Stort å sette punktum på denne måten

<p><strong>Viking — Brann 1-1:</strong> 3066 Viking-fans hyllet Pereira i hans siste kamp.</p>

211109frpereira62a_318256a
  • Ola Fintland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Thomas Pereira ble hyllet både av gamle lagkamerater og supportere i sin siste kamp for Viking.

– Det var utrolig stort å sette punktum på denne måten, og jeg følte det var en god avslutning på fotballkarrieren. Jeg synes det var mange som møtte opp, og de skapte god stemning på tribunen, sier Thomas Pereira etter sin siste kamp i Viking-drakten.

Da kampen var over, sprang han bort til Vikinghordene og kastet drakten med nummer fem på ryggen til en av supporterne som sang gjennom store deler av kampen.

Byttet ut

Selv ble han hyllet av 3066 tilskuere da han ble byttet ut åtte minutter før slutt.

Etter kampen takket han publikum for kampen, og han benyttet også anledningen til å takke Uwe Rösler og Peter Ijeh som begge slutter i Viking. Med et glimt i øyet takket han også trener Roger Nilsen for at han fikk spille sin egen avskjedskamp.

I pausen var det en egen kamp mellom gamle Viking-spillere som var invitert til festen etter kampen. Blant de gamle heltene var Rikhardur Dadason, Magnus «Turbo» Svensson og Audun Helgason, og på tribunen satt spillere som Gunnar Aase, Allan Gaarde og Morten Berre, som alle har spilt sammen med Pereira i Viking.

(Artikkelen fortsetter)

Viking utlignet på overtid. Lagkameratene løp deretter bort til benken for å hylle Thomas Pereira. (Foto: Digitalsport)

Scoret på overtid

Viking hadde nok av sjanser til å sjanser til å gi Thomas Pereira seier i hans siste kamp, men publikum måtte vente helt til 90 minutter var passert før Alexander Ødegaard utlignet Branns tidlige ledelse.

Det var unggutten Matias Møvik som ga Brann ledelsen etter sju minutter da han enkelt fikk springe gjennom midtforsvaret til Viking. Han rundet Viking-keeper Artur Kotenko og satte ballen sikkert i nettet. Men selv om Brann hadde et par store sjanser i kampen, var det Viking som hadde ballen mest og dominerte banespillet.

Da Ødegaard utlignet til 1–1 på overtid, løp alle lagkameratene bort til Pereira for å feire målet.

– Da jeg kom hit i 1997, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle bli her så lenge. Men jeg ble godt mottatt og har hele tiden følt at jeg har hatt publikum og klubben i ryggen, sa Pereira etter kampen.

Publisert: