City kjøpte nok en spiss

Henter Fiorentina-stjerne.

NYE FARGER: Stevan Jovetic bytter ut lilla med blå når han flytter til Manchester. Foto: Fabrizio Giovannozzi - AP Photo

 • Martin K. Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Dagen etter at de langt på vei sikret seg Alvaro Negredo fra Sevilla, var det Fiorentinas tur til å motta penger fra Manchester City.

City har dermed fått to mann inn for å erstatte duoen Mario Balotelli og Carlos Tevez, som begge har dratt til italiensk fotball — henholdsvis AC Milan og Juventus.

— Klubben har nådd enighet med Manchester City Football Club om en permanent overgang for Stevan Jovetic, skriver Fiorentina på klubbens offisielle Twitter-bruker nå i kveld.

Prisen på Jovetic er ikke kjent. 23-åringen fra Montenegro har scoret 35 ligamål på fem år og 116 kamper i Fiorentina. Ikke all verden til statistikk, kanskje, men Fiorentina har slitt med resultatene og ble sist sesong fjerde sist. Han misset dessuten hele 2011-sesongen på grunn av skade.

De to siste sesongene har han notert seg for 14 og 13 mål. Med de 13 målene sist sesong ble han nummer ni på toppscorerstatistikken i Serie A.

Jovetic blir Citys fjerde store signering denne sommeren. Fra før har de sikret seg midtbanespilleren Fernandinho (fra Sjakthar Donetsk), kantspilleren Jesus Navas (Sevilla) og Alvaro Negredo (Sevilla). Overgangen til sistemann er foreløpig ikke formelt i orden.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Montenegro
 3. Manchester City
 4. ACF Fiorentina

Mest lest akkurat nå

 1. FHI: Andre vaksinedose kan fremskyndes med to uker

 2. Stort amerikansk band bruker Kjerag som hovedmotiv på nytt album

 3. At noen skriver noe på internett, betyr ikke at det er sant

 4. Dette skjer i OL torsdag: Stappfullt av norske høydepunkt

 5. Tore Navrestad kjempet seg til semifinale

 6. Ikke klikk på disse lenkene: Kriminelle vil ta pengene dine via falske SMS-er