Norges beste vurderer å flytte til USA: - Tror de beste mulighetene er der

Men treneren har ikke gitt opp å få henne til å bli.

Slukøret Grace Bullen etter tapet, men er overbevist om at hun lærte mye på veien til Tokyo-OL:
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bryteren Grace Bullen blir dratt fra to kanter, men velger å fortsette karrièren i USA.

Utøveren fra Fredrikstad fikk en rask sorti i VM. 20-åringen, som er regjerende europamester og til sammen bare i år har tre mesterskapsmedaljer siden mai, måtte forlate matten etter kun én kamp.

Hun tapte 8–9 for nigerianske Aminat Oluwafunmilayo Adenyiyi som deltok i OL. Det var så jevnt som det kunne blitt, men Bullen ble for ivrig på slutten.

– Hun ledet og burde ha sikret seieren, istedenfor fortsatt å være offensiv, mener landslagstrener Lotta Andersson. Hun legger til:

– Men dette går på rutine og taktikk.

Les også

Publikumsfavoritten får ikke være kjendis lenger etter VM-exiten: – Tilbake til brytelivet

Liker seg egentlig i mesterskap

Uansett var det surt for den norske eneren som har denne beholdning de fire siste månedene:

EM-gull senior, EM-gull junior, VM-bronse junior. Skulle hun ta medalje i U 23-VM i oktober vil hun klare noe spesielt: Ta fire medaljer samme år. For dette mesterskapet er nytt.

Bullen står ved et veiskille. Hun har tidligere hatt tilbud fra India, der kvinnelige brytere kan tjene én million kroner. Hun har fått stipend ved et universitet i USA.

– Jeg tenker på at dette gir meg muligheter til å satse mot OL. Jeg lever i en fireårsperiode, og tror de beste mulighetene er der akkurat nå, sier junioren. Bullen representer østfoldklubben Fredrikstad BK Atlas og har vurdert flere alternativer: Flytting til Sverige, skole i Halden, og så til slutt ønske om å fortsette karrièren i Kentucky.

Les også

De drømmer om VM-gull, men pådrar seg deformerte og smertefulle ører

Hard kamp underveis, der Grace Bullen hadde taket på motstanderen, men glapp de siste 20 sekundene.

Kan få egnet sparringpartner

Universitetet der startet med kvinnebryting for fire år siden, og har et stort støtteapparat. Trenerens ene datter kan bli den sparringpartneren Bullen mangler på hjemmebane.

– Det har vært problemet her hjemme, at hun mangler gode motstandere å trene med i fristil, sier Andersson om mesterskapsbryteren, som ikke blir senior før 1. januar. Hun går 58 kg-klassen, som er en OL-klasse.

Andersson forstår Bullen, men sier samtidig:

– Det er tautrekking om henne, og vi har ikke gitt opp å beholde henne i Norge. Hun betyr så utrolig mye for miljøet.

Svensken fortsetter:

– Jeg gir meg ikke. Det man skal ha med seg er at vårt hovedmål er Tokyo 2020. Vi trenger all erfaring vi kan få. Det viktigste er at det kjennes hundre prosent riktig for Grace, men vi skal prøve å komme opp med et godt opplegg.

Dør på gløtt

Grace Bullen har ikke lukket alle dører. Hun vil lytte hvis forbundet kommer tilbake med et tilbud. Uansett er ikke bryting en stor idrett med god økonomi her i landet. Derfor er det fristende å slå til på gratis utdannelse og oppfølging sportslig i USA.

Der kan hun bli bedre på taktikk, rutine, strategi og forsvar. Hun har et veldig godt angrep, og det felte henne denne gangen.

– Jeg er en bryter som alltid jager poeng. Nå burde jeg heller ha sikret de jeg hadde, sier Bullen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Tror Johaug dømmes hardere fordi hun er norsk. Og hvorfor unner «ingen» Rosenborg Europa-suksess?

Publisert: