Hansen har storspilt foran Arsenal to ganger: – Tror ikke de gidder hente en norsk keeper på 28

André Hansen var nær ved å holde nullen og ble kåret til Dagens Ivers mot Real Sociedad. Nå sier han at han ikke flytter på seg for å ende på benken et sted.

SOLID SESONG: André Hansen har vært meget sterk for Rosenborg denne sesongen. Nå venter fort en vinter med overgangsspekulasjoner.
 • Christian Skare Stendal
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det er viktig for meg å spille fotball. Jeg trener så mange timer, og legger ned så mye innsats i dette, at jeg gidder ikke å farte rundt og sitte på benken. De kan godt komme og legge 100 mill. på bordet, men for å være helt ærlig: Jeg tror faktisk ikke jeg ser noe poeng i det, altså. Penger er ikke alt, er det noen som sier.

Les også

André Hansen gir seg på landslaget

Det sier André Hansen etter at Adresseavisen kunne fortelle ham at Premier League-klubben Arsenal har vært på Lerkendal under europaligakampene hjemme mot både Zenit St. Petersburg (1-1) og Real Sociedad (0-1).

Les også

Børsen: Superspissen var RBKs svakeste spiller mot spanjolene

Hinter om Adegbenro

Begge gangene spilte Rosenborgs sisteskanse til en 7-er på Adresseavisens børs. Men at Hansen skulle være en aktuell mann å hente for Arsene Wenger, det tror ikke RBK-keeperen noe på.

– Nei, jeg tror ikke de gidder å hente en norsk keeper på 28 år.

– Hvem er de her for å se da?

- Nei, du har jo en Samuel (Adegbenro, journ.anm.), da, sier Hansen, før han med et smil legger til Arsenal-ikonet Nicklas Bendtner. Eller en Real Sociedad-spiller.

Les også

Massiv piping da målet ble annullert: Her er Bendtners egen versjon

Adegbenro var forholdsvis frisk også mot spanjolene torsdag kveld, og kunne med litt tur ha scoret da han var alene gjennom tidlig i kampen.

Også Fulham og Aston Villa var til stede på Lerkendal og fikk se keeperen som fyller 28 i desember spille godt mot Zenit i begynnelsen av november.

– Er det mer riktig nivå, tenker du?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Men jeg visste da jeg kom til Rosenborg at det oftere er klubber her og følger med. Gjør du det bra er det muligheter, sier Rosenborg-keeperen.

Les også

Lovordene om Barli sitter løst: – God nok til å erstatte André Hansen nå

Les også

Bruttern misfornøyd etter Bendtner-annulleringen: – Tror ikke vi skal klage på dommerne i Eliteserien

Uaktuelt å bli fjerdekeeper

Tidligere har han vært klar på at det å flytte ut ikke er det viktigste i verden. Og han poengterer altså at han først og fremst ønsker å spille fotball. Han har heller ikke hørt noe som helst om konkret interesse fra noen klubber.

– Så vidt jeg vet er jeg her neste år også, sier han.

– Så om en klubb på Arsenals størrelse skulle komme på banen, så er ikke det så kjempespennende for deg? Du tenker at da er det fort benken?

– Du må selvfølgelig høre på hva de sier, men om Arsenal kommer og sier «du er fjerdekeeper», så er det uaktuelt. Men om de sier «om to år ser vi for oss at du er førstekeeper», da går det an å vurdere, svarer Hansen, som samtidig presiserer at han ikke kommer til å bruke energi på noe uten at det er snakk om noe konkret.

Torsdag kveld ble det kjent at Hansen har gitt seg på landslaget. Det begrunner han det med mangel på spilletid.

– Å gå inn i en ny kvalik nå som reservekeeper... Det var en vanskelig avgjørelse for meg å ta telefonen til Lars Lagerbäck, ettersom det er artig å være med. Men sett opp mot hva man forsaker, som familie og at jeg har gått mye skole i tillegg, så var det ikke vanskelig, heller, sier han til Adresseavisen.

– Dette handler ikke om skuffelse over ikke å få spille eller slike ting. Jeg har respekt for de avgjørelsene som tas. Men når jeg egentlig ikke har vært i diskusjonen om å være førstekeeper i noen av disse sesongene, da er ikke motivasjonen til stede. Jeg tipper jeg hadde fått en kamp eller to i 2017 om jeg hadde vært med på alle samlingene, men det har ikke så mye å si, utdyper han.

Hør siste episode av Rasmus & Saga:

Publisert:
 1. Europa League
 2. Fotball
 3. Rosenborg BK
 4. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 3. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

 4. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

 5. Tørrkoking førte til utrykning på Våland

 6. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus