Norske Kåre (24) fikk sin debut for NFL-lag i natt – imponerte med storspill

Kåre Vedvik fra Stavanger viste frem sin kraftige høyrefot i debuten.

Kåre Vedvik har imponert på trening i sommer og fortsatte storspillet i nattens seier mot Chicago Bears.
  • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Baltimore Ravens 17–16 Chicago Bears

Kåre Vedvik signerte for tidligere Super Bowl-vinner Baltimore Ravens i april og i lagets første preseason-kamp for året fikk han som ventet sin debut.

24-åringen fra Stavanger spilte både som kicker og punter (se posisjonenes oppgaver i faktaboksen under), noe som er uvanlig i NFL. Og 24-åringen fra Stavanger leverte varene da Ravens slo Chicago Bears 17–16.

I andre periode scoret Vedvik på sitt eneste field goal-forsøk, da han kontrollert satte ballen mellom stengene fra 31 yards. Han traff også på begge ekstrapoengforsøkene etter Ravens sine touchdowns.

Vedvik imponerte kanskje aller mest som punter. Hans lengste punt for dagen var 63 yards, og han hadde et gjennomsnitt på 48,1 yards på sine åtte spark. Over en hel sesong, ville det holdt til det nest beste snittet i ligaen i fjor.

Et annet område en punter måles på, er om han klarer å plassere motstanderen innenfor 20 yards fra deres egen målsone. Det klarte Vedvik fire av åtte ganger.

– Ingenting slår følelsen av å bli belønnet for hardt arbeid. Vi tar med oss seieren tilbake til Baltimore, skriver Vedvik på Twitter.

Les også

Nordmann klar for NFL-storlag

Knalltøff konkurranse

Selv om han har imponert på trening gjennom sommeren og nå også i kamp, er det lite sannsynlig at han får plass på Ravens-laget når de åpner sesongen mot Buffalo Bills 9. september. Hvert lag pleier bare å finne plass til én kicker og én punter, og for Vedvik kunne konkurransen knapt vært tøffere. Kicker Justin Tucker regnes for å være ligaens desidert beste, og punter Sam Koch er også blant den ypperste eliten.

Den tøffe konkurransen var imidlertid en av hovedgrunnene til at Vedvik valgte å signere for Ravens.

– Jeg føler at man alltid kan bli bedre. Å ha muligheten til å komme hit og prøve å komme opp på deres nivå, er den perfekte situasjonen for en som kommer fra college og ønsker å utvikle seg til å bli proff, sa Vedvik til Washington Post tidligere i uken.

Les også

Trump foreslår utvisning for protesterende NFL-spillere

Forventer at andre lag er interessert

Men om han ikke får fortsette i Ravens når troppen kuttes til 53 spillere, vil andre muligheter åpne seg for nordmannen. Da kan andre lag som ønsker en ny kicker eller punter hente ham, enten via en byttehandel eller på fri overgang dersom Ravens avslutter kontrakten med ham. Og innad i Ravens har de stor tro på at nordmannen har en fremtid i NFL.

– Han er veldig talentfull. Jeg forventer at han enten tar plassen fra Tucker eller at et annet lag tilbyr oss et valg i draften for å få ham, sa hovedtrener John Harbaugh til Baltimore Sun, og får gjenklang av nevnte Tucker:

– Det sies at hvis du er god nok, så finner et lag i ligaen deg. Jeg tror Kåre kommer til å bevise at han er en av dem det gjelder, sa Tucker til Washington Post.

Vedviks neste mulighet til å vise seg frem, er mot Los Angeles Rams natt til fredag om en uke. Deretter følger kamper mot Indianapolis Colts, Miami Dolphins og Washington Redskins, før sesongen altså starter for alvor mot Buffalo Bills 9. september.

Publisert:
  1. NFL
  2. Amerikansk fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

  2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

  3. 200 år gammelt hus i Stavanger ble arkitektkontor: – Det var ikke kjærlighet ved første blikk

  4. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring

  5. Hun slet med stress. Elleve tegn på at du bør roe ned.

  6. Navn på omkommet etter båtulykke frigitt