TIL har gitt fiaskospiss beskjed – får se etter ny klubb

Slobodan Vuk (28) var TILs store signering i vinter. Nå tyder alt på at Tromsø-karrieren går mot slutten, men klubben er ikke villig til å la spissen gå gratis.

FERDIG? Slobodan Vuk har ikke scoret på 10 opptredener i sin første sesong i TIL-drakten og har nå fått beskjed om at han kan forsøke å finne seg en ny klubb.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den 28 år gamle slovenske spissen som skrev treårskontrakt med TIL i januar, har fått beskjed om at han ikke er en del av Simo Valakaris planer videre.

Han ble hentet for en sum på etter det iTromsø kjenner er 1,1 millioner fra slovensk NK Domzale, og har fortsatt to år igjen av kontrakten med TIL.

Vuk har i tillegg en lønn helt i toppsjiktet i TIL-troppen, så om han ikke forlater, vil han være en dyr mann å beholde for Gutan.

– Selvfølgelig har vi snakket sammen. Han er ikke fornøyd med ikke å spille, men har vært veldig profesjonell. Han har fortsatt kontrakt med oss, og vil selvfølgelig ære den, men han vil så klart spille fotball, og sammen er vi blitt enige om å se om vi kan finne han en ny klubb, sier Simo Valakari til iTromsø etter TIL-treningen onsdag ettermiddag.

Slobodan Vuk bekrefter samtalene han har hatt med klubben, som gjør at hans dager i TIL-drakten snart kan være talte.

– Akkurat nå kan jeg ikke si så mye siden ingenting er sikkert. Jeg vil prøve å finne meg en ny klubb, hvis ikke, blir jeg her fordi jeg har to år igjen av kontrakten min her, jeg har en familie og kan ikke gå klubbløs. Akkurat nå er det ingen andre seriøse muligheter, sier Slobodan Vuk til iTromsø.

Les også

Tidligere eliteseriespiller hedret for å ha varslet politiet: – Skal man få en pris for ærlighet?

Krever penger

Vuk håpet at Tromsø skulle være et springbrett videre til større ligaer, noe TIL også trodde ettersom de signerte en treåskontrakt med den slovenske spissen, som like etter han signerte debuterte for et B-preget slovensk landslag i privatlandskamper mot Saudi-Arabia og Finland.
Siden da har det bare gått nedover, med skadeproblematikk som satt han ut nesten hele vårsesongen og en høst uten særlig mye spilletid.

Likevel er ikke TIL villig til å la ham gå gratis.

– Vi har forventninger om en kompensasjon (penger) hvis vi slipper han, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Hentet av Flovik

Skulle TIL og Vuk ikke lykkes med det, vil han møte opp på treningsfeltet i januar, og stille på lik linje med de andre spillerne.

– Jeg har ingen problemer med å beholde ham, men dessverre har jeg ikke hatt anledning til å bruke han. Så hvis vi finner en avtale for ham som er god for oss, så vil vi la ham gå, sier den finske treneren.

Les også

TIL-seier i formannskapet: Sa ja til giga-prosjekt verdt over 100 millioner kroner

Vuk ble hentet til TIL av Bård Flovik i januarvinduet for etter det iTromsø kjenner til 1,1 millioner norske kroner, men har ikke slått til.

Fasiten er 10 kamper i TIL-drakten, totalt 240 minutter i serien (to fra start, syv innhopp, journ.anm.) og et 15 minutters innhopp i cupens 4. runde borte mot Lillestrøm.

Ute av troppen

Sloveneren deltok ikke på onsdagens trening på grunn av en vond skulder. Men det var ikke grunnen til at han var utelatt fra helgens tropp borte mot Sogndal.

– Det er bra for ham å få roet litt så han kan bli helt bra i skuldra denne uka, men det er ikke derfor han ikke var med i helgen. Det var bare min avgjørelse. Jeg har så mange friske spillere nå at jeg må ta noen tøffe valg, sier Valakari.

Publisert: