Den norske England-proffen dummet seg ut. Slo tilbake med perlescoring mot City-stjernene.

Onsdag dummet Bersant Celina seg ut med en straffebom som gikk verden rundt. Tre dager senere skremte han Manchester City-stjernene.

Publisert: Publisert:
  • Se Celinas mål i videovinduet over.
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

SWANSEA - MANCHESTER CITY 2–3

2019 kan fortsatt være året da Manchester City vinner alt.

Ligacupgullet er i boks, de leder serien og ble denne uka klar for kvartfinalen i Champions League, der Pep Guardiolas menn skal møte Tottenham.

Men jakten på semifinalebilletten i FA-cupen, den ble seig for City-stjernene, som måtte grave dypt for å slå Swansea 3–2 på bortebane lørdag kveld. De måtte faktisk ha hjelp av dommerfeil også.

Ett straffespark skulle ikke vært gitt. Og da Sergio Aguero senket waliserne to minutter før slutt, var han i offside.

– Hvis det ikke var straffe, så er jeg lei for det. Hvis det var offside, så er jeg lei for det, sa Guardiola, som ikke hadde sett noen repriser av de mye omtalte episodene.

Swansea-manager Graham Potter ville derimot ikke skylde på dommeren for tapet.

– City hadde helt klart sjanser. Du kan ikke nekte for det når man ser kampen under ett. De fortjente å vinne, men for spillerne er det skuffende å slippe inn mål på den måten, sa han.

Her har Celina sendt Swansea opp i 2–0.

Magisk Celina-øybelikk

Skuffelsen var stor for Swansea og Bersant Celina. Kosovos landslagsspiller fra Drammen har stjålet overskriftene denne uka.

Onsdag sklei han og sleivet et straffespark da Swansea tapte 0–3 mot West Bromwich.

Lørdag kveld, mot gamleklubben Manchester City, la han på til 2–0 på en mønsterkontring.

Drammensgutten hadde akkurat ligget nede med smerte da Swansea kontret på City-stjernene, som var i ubalanse da Graham Potters menn vartet opp med klikk-klakk-fotball.

Celina spilte ut til Daniel James, som fant Nathan Dyer. Sistnevnte brukte ett touch på å spille til Celina, som hadde løpt seg fri inne i boksen. Også han trengte bare ett touch på å legge ballen vakkert over Ederson.

– Fantastisk avslutning

– Et fantastisk angrep. Her var Manchester City rystet, sier Viasat-ekspert Morten Langli.

– En nydelig avslutning av Celina. Bare Manchester City selv kunne gjort dette her, supplerte Ronny Deila i studio.

Men det skulle ende godt for City, som fikk seg en real slitekamp, selv om Bernardo hadde gitt gjestene ledelsen allerede etter 15 minutter.

Serielederne kontret og Leroy Sané slo en god crosser over Swansea-feltet og til Bernardo, som kunne sende gjestene i ledelsen fra kloss hold. Men med innsiden av foten gikk ballen rett på Swanseas svenske keeper Kristoffer Nordfeldt, via bakken.

I stedet la Fabian Delph hjemmelagets Connor Roberts i bakken fem minutter senere. Straffe til Swansea. Og tre dager etter Celinas pinlige miss, var det tur for George Byers. Han sendte Ederson til høyre og ballen knallhardt til venstre. 1-0 til vertene.

Opphentingen

Og ni minutter senere ble overraskelsen til sjokk og vantro. Og i hovedrollen i mesterstykket: Bersant Celina.
Tre dager etter straffemissen var Celina plutselig midt i sentrum når gamleklubben så ut til å snuble i jakten på en perfekt sesong. Nå luktet det cupbombe i Wales.

Og det luktet det lenge. Men tjue minutter før slutt startet opphentingen.

Det ble City-jubel til slutt. Kanskje blir det tittelregn over den lyseblå delen av Manchester i hele vår.

Først revansjerte Bernardo missen fra første omgang, da han bredsidet inn reduseringen inne i Swanseas 16-meter. Så kom dommertabbene som ødela Celinas drømmedag. 13 minutter før slutt mente dommer Andre Marriner at Cameron Carter-Vickers brukte ulovlige midler da Raheem Sterling gikk i bakken.

– Skuffende avgjørelse

– En veldig skuffende dommeravgjørelse. Det der er ikke straffe, mente Viasat-kommentator Arnstein Friling.

På straffen var City like heldige med tingenes utfall: Sergio Aguero traff stolpen, men ballen fant veien til nettmaskene via ryggen til Nordfeldt.

Seks minutter før slutt vartet svensken opp med en superredning på et dobbeltforsøk fra Gabriel Jesus og Aguero. Men da sistnevnte fikk sjansen to minutter før slutt, var Nordfeldt sjanseløs. Bittert nok for Swansea-fansen, som senere fikk se at den argentinske målsniken var i offside på Bernardos innlegg.

Manchester City er videre og kan fortsatt vinne fire av fire troféer. Men de rakk å bli skremt av en 22 år gammel drammenser.

Publisert: