Brækhus ser mot USA igjen – håper på snarlig avklaring

Cecilia Brækhus kommer etter alt å dømme til å gå kamp i USA før jul, men hun vet ennå ikke mot hvem eller i hvilken by.

Cecilia Brækhus håper snart å få vite hvor hun skal bokse sin neste kamp. Det skjer høyst sannsynlig i USA. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den ubeseirede boksedronningen fra Bergen håper snart å få vite hvor og når hun skal sette de fem VM-beltene sine på spill neste gang.

I utgangspunktet skulle Brækhus ha bokset i Las Vegas 15. september, men hun droppet den kampen som følge av stor belastning og langdryge forhandlinger. Målet er å komme seg opp i ringen igjen på amerikansk jord før jul.

– Vi forhandler om en ny kamp i «Statene». Jeg håper å få en avklaring i løpet av en uke eller rundt det. Da kan jeg få hodet på plass og komme meg opp i ringen igjen. I det siste har det skjedd veldig mye utenom bokseringen, sier Brækhus til NTB.

Les også

Brækhus med tre verdensrekorder i Guinness rekordbok

Prisdryss

I starten av uken var hun på plass på World Boxing Councils kongress i Kiev, der hun ble tildelt heder for å ha fått tre verdensrekorder godkjent av Guinness World Records.

Samtidig rakk hun også å knytte flere kontakter innen toppen i internasjonal boksing.

– Det var veldig viktig for meg å være her. Hele bokseverdenen har jo vært samlet i Kiev nå, og jeg har fått snakket med mange personer som er blant dem som styrer og tar avgjørelser i internasjonal boksing, sier Brækhus.

Teamet rundt henne jobber hardt for å få på plass hennes 35. proffkamp. New York har vært anslått som neste kamparena, men verken sted eller motstander er i boks.

– Med mindre det kommer opp en obligatorisk motstander, så starter jobben med å finne motstander først når vi har fått på plass en arena og dato.

Les også

Brækhus ble tidenes første kvinne til å vinne prestisjefull pris

Trener med «Lukkøye»

Snart starter Brækhus, som nylig fylte 37 år, opptreningen mot neste kamp. Hun har fortsatt base i Norge og skal få hjelp av den tidligere proffbokseren Ole «Lukkøye» Klemetsen på hjemmebane før hun slutter seg til trener Johnathon Banks i USA.

– Ja, jeg skal trene litt med Ole Klemetsen framover. Han er jo den eneste i Norge som har vært med på noe av det samme som jeg har. Og så reiser jeg etter hvert over til USA og setter opp camp med Johnathon og resten av teamet, sier hun og legger til:

– Nå ser jeg fram til å gjøre det jeg kan best, nemlig å bokse.

Brækhus' forrige kamp gikk i juli i Moskva, der hun slo russeren Inna Sagajdakovskaja på poeng. I alt er hun oppe i 34 proffseirer på like mange kamper. Brækhus holder weltervekt-titlene i bokseforbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

(@NTB)

Publisert: