Juventus’ svar på voldtektsanklagene får mange til å reagere: – Det er grusomt

Den italienske storklubben tar Cristiano Ronaldo i forsvar.

Cristiano Ronaldo måtte stå over Juventus’ Champions League-kamp denne uken. I helgen er han trolig tilbake.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Politiet i Las Vegas har gjenopptatt etterforskningen av en voldtektsanklage mot Cristiano Ronaldo. En kvinne hevder at den portugisiske superstjernen voldtok henne på et hotellrom i 2009. Ronaldo selv avviser anklagene og har kalt dem «fake news».

Torsdag tok Juventus spilleren sin i forsvar. Twitter-meldingene fra den italienske klubben ble møtt med sterk kritikk av flere.

«Ronaldo har de siste måtene vist sin enorme profesjonalitet og dedikasjon. Den blir satt pris på av alle i Juventus. Handlingene som angivelig skjedde for nesten ti år siden endrer ikke vårt standpunkt, som er delt av alle som har vært i kontakt med denne store mesteren», skrev klubben på det sosiale mediet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– En merkelig og fryktelig tilfeldig uttalelse fra Juventus om påstandene mot Cristiano Ronaldo. Det fremstår ikke engang som det vanlige juridiske og merkevarefølsomme. Det virker bare fryktelig avvisende, noe som ikke ser bra ut, kommenterte The Times-skribenten Oliver Kay.

 • Slik svarer spilleren selv: Ronaldo slår hardt tilbake mot overgrepsanklage: – Det går mot alt jeg står for

Fotballprofilen og TV-personligheten Gary Lieneker skriver at «uavhengig av den rettslige utgangen, dette er grusomt fra Juventus»:

Grant Wahl i Sports Illustrated er også blant dem som reagerer:

Det gjør også Christoph Winterbach i Der Spiegel, den tyske avisen som først omtalte de alvorlige anklagene.

Ifølge Rob Harris i AP har Juventus-aksjen falt med nesten 20 prosent den siste uken, trolig som en følge av anklagene mot Ronaldo.

Inntil da hadde imidlertid aksjen steget med 100 prosent det siste halvåret, noe som Ronaldos massive sommerovergang fra Real Madrid får mye av æren for.

Ronaldos avvisning

Cristiano Ronaldo er en av verdens best betalte idrettsutøvere. Han avviser anklagene og har hevdet at det var frivillig sex.

– Jeg benekter alle anklagene som har kommet mot meg. Voldtekt er en avskyelig og kriminell handling som går mot alt jeg er og står for. Selv om jeg er veldig lysten på å renvaske navnet mitt, nekter jeg å delta i mediaspetakkelet som er laget av mennesker som vil promotere seg selv på min bekostning, skrev Ronaldo på Twitter.

Flere av Ronaldos sponsorer har nå uttrykket bekymring for situasjonen og de alvorlige anklagene.

– Vi har sett de bekymringsfulle meldingene med anklager mot Cristiano Ronaldo, skriver EA Sports i en uttalelse til CNN.

– Vi følger situasjonen nøye. Vi forventer at utøverne vi profilerer og ambassadørene oppfører seg på en måte som er i tråd med EAs verdier, heter det videre.

Fredag kveld er flere bilder av Ronaldo fjernet fra EAs hjemmesider. Disse ble tidligere brukt til å promotere FIFA 19. Selskapet har for øvrig ikke bekreftet at dette har en sammenheng med anklagene.

Utstyrsgiganten Nike sier også at de er «dypt bekymret» for anklagene mot stjernen.

Dropper landslaget

Torsdag ble det klart at Ronaldo ikke kommer til å spille mer for det portugisiske landslaget i år. Det ble imidlertid hevdet at den avgjørelsen ikke hadde noe med voldtektsanklagene å gjøre.

Juventus-trener Massimiliano Allegri gjorde det fredag klart at angriperen er med i troppen til lørdagens kamp mot Udinese.

Kvinnens advokater sa tidligere i uken at hun er blitt diagnostisert med posttraumatisk stresslidelse og depresjon. Advokat Larissa Drohobyczer sier at klientens psykologer mener de psykiske skadene skyldes «Ronaldos voldtekt i 2009».

Den gang signerte hun en avtale som ga henne rundt 3,5 millioner kroner for ikke å snakke om overgrepet. Advokatene hennes mener imidlertid at den ikke er gyldig på grunn av måten den ble inngått.

Drohobyczer sier kvinnen er inspirert av #metoo-bevegelsen og kvinnene som den siste tiden har stått frem med sine historier om trakassering og overgrep.

Publisert:
 1. Cristiano Ronaldo
 2. Juventus FC

Mest lest akkurat nå

 1. Julehuset på Tjelta har egen drive-in kino i loftstua

 2. Danmark bekrefter omnikronsmitte

 3. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

 4. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

 5. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom

 6. Studie avslører hvorfor kaffedrikking reduserer risiko for demens