Daniel Aase: «En av årets tøffeste kamper venter Start»

Fædrelandsvennens fotballekspert har noen forslag til hvordan Joey Hardarson kan løse en eventuell midtbanefloke.

Start-trener Joey Hardarson og Start møter Ranheim onsdag. Foto: Jacob J. Buchard

 • Daniel Aase
  Fædrelandsvennens fotballekspert
Publisert: Publisert:

Start reiser opp til Trondheim med en god følelse i laget etter den gode kampen mot Aalesund, men det er en av årets tøffeste kamper som møter dem.

Med seier i Ranheimsfjæra vil Start ha fått en glimrende sesongstart inn i landslagspausen. Spesielt med tanke på det tøffe kampprogrammet de har hatt.

Start og Joey Hardarson har dessverre fått et par nye bekymringer inn mot denne kampen. Fra før er Mohammed El Makrini utilgjengelig. Det har ført til at Kristoffer Tønnessen har vikariert på sentral midtbaneplass.

Til denne kampen sliter Mikael Ugland med en skade fra trening, og Matias Belli Moldskred har reist på landslagsoppdrag med Nicaragua. Dette gir Start noen utfordringer på midtbanen.

Les også

Starts nysignering var toppscorer på Danmarks beste juniorlag. Så ble det stille

Om Mikael Ugland blir frisk kommer han til å spille på den venstre indreløperen, men om han er skadet må det gjøres noen rokkeringer på laget. Slik jeg ser det har Hardarson to aktuelle løsninger:

Han kan flytte fram Joackim Jørgensen på midtbanen og skyve Tønnesesen ut på indreløper, eller han kan dra Eman Markovic ned på indreløperplass og sette inn Emil Pedersen på venstrevingen. Jeg tror det heller mot det siste alternativet.

Ellers kommer laget antakeligvis til å se ut som sist ettersom det var mange gode prestasjoner.

Hva så med Ranheim?

Ranheim er av samtlige eksperter tippet på topp fire i årets sesong, og har beholdt sin trener Svein Maalen, som tok dem til en sensasjonell 7ende plass i Eliteserien i 2018. Mange av spillerne fra det laget spiller fortsatt, og med sin veldrillede 4-3-3 formasjon er de vriene å møte når de har dagen.

Ranheim spiller klassisk 4-3-3 hvor de forsøker å kombinere seg fram på sidene med back, indreløper og kant. Derfra slås det varierte innlegg både langs bakken og i luften. De er gode på å fylle på med motsatt indreløper i boks som skaper utfordringer for motstanderlagene.

Til nå i år har ikke Ranheim vært til å kjenne igjen. De har vært statiske og skapt få målsjanser. Fasit etter tre kamper er fire poeng mot de antatt svakere lagene Grorud, Strømmen og Bryne. Den ene seieren deres kom noe heldig på overtid hjemme mot Grorud helt på tampen av kampen, ved Filip Bratbakk - sønn av tidligere storscorer Harald Martin Brattbakk.

Start har alle muligheter til å få med seg et godt resultat fra denne kampen, men jeg blir veldig overrasket om ikke Ranheim hever seg kraftig fra den svake sesongstarten de har hatt.

Mitt resultattips: 1-1.

Publisert:
 1. IK Start
 2. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. 50 vaksinedoser i Stavanger gikk utenom prioriteringslista

 2. Her skal du snart få sti av saueull

 3. Suldal hastestenger skole og SFO

 4. Da bilselgeren forvandlet funkishuset, fikk han en helt spesiell utsikt

 5. Funnet av helikopter etter leteaksjon i Sirdal

 6. «Viking-trenerne så faresignalene, men gjorde ingenting. Det gjør tapet for Sandefjord enda verre»