Se vår sending fra Vipers’ Kjevik-ankomst: – Sykt stolt

Klokka 19.30 landet Vipers-spillerne på Kjevik. Se vår sending i vinduet over.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: – Den har vært med oss siden vi fikk den i går, sa Heidi Løke og Katrine Lunde til Fædrelandsvennen da Vipers ankom Kjevik med Champions League-pokalen.

Vipers skulle egentlig landet klokka 18.50, men flyet var litt forsinket. Flyet landet omtrent 19.30.

– Det er helt enormt. Det er stort, sa Emilie Hegh Arntzen, som sammen med Linn Jørum Sulland tok seg tid til en liten prat med Fædrelandsvennen da de gikk av flyet på Kjevik.

– Har det sunket inn?

– Jeg vet ikke helt. Jeg tror vi trenger et par dager altså, svarte Hegh Arntzen, som ikke la skjul på at det ble en god feiring i Budapest natt til mandag.

– Det er klart det skal feires. Da ryker stemmen, sa en lattermild Hegh Arntzen.

Heidi Løke (t.v.) og Katrine Lunde bar med seg Champions League-pokalen ut av flyet på Kjevik.

For Sulland ble Champions League-gullet ekstra spesielt. Bakspilleren legger nå opp som håndballspiller, og spilte dermed sin siste kamp da Vipers slo Brest i finalen.

– Det kunne ikke blitt bedre enn dette. Det var helt perfekt, sier Sulland.

Marta Tomac, som har spilt i Vipers siden 2015, sliter med å beskrive hvor stolt hun er etter å stå igjen som vinner av Champions League.

– Jeg tror helt ærlig vi ennå ikke har skjønt hvor stort dette egentlig er. Det her har vi jobbet for lenge. Etter de seks årene jeg har vært i Vipers, kjennes det utrolig deilig å stå med den her, sier Tomac mens hun viser fram gullmedaljen.

Marta Tomac viste stolt fram Champions League-gullmedaljen da hun ankom Kjevik.

Ble tatt varmt imot på Kjevik

I vinduet øverst kan du se vår direktesending. Spillerne ble møtt av vannkanoner fra Kjeviks brannvesen, kake, champagne og tale av ordfører Jan Oddvar Skisland.

– Det viser at det går an å bygge en slik kultur også i Kristiansand. Så det håper vi at kan smitte over på andre også, det er ikke farlig å sette seg høye mål, sa Skisland til Fædrelandsvennen.

Vipers-spillerne ble tatt imot av familie og fans på parkeringsplassen utenfor Kjevik.

Fra Karusshallen til Champions League-gull

På parkeringsplassen utenfor ventet fansen, som jublet da spillerne kom ut av flyplassen.

Etter sang og jubel med spillerne ventet et gledelig gjensyn med familiemedlemmer på god avstand, før Vipers-spillerne skal videre i karantene.

– De er helt fantastiske, jeg blir helt rørt. Herregud, de er så fine, sa Vilde Jonassen etter å ha mottatt gratulasjoner fra samboer og bestevenninner på flyplassen.

Hun prøver å sette ord på hvordan det har vært å være Vipers-spiller de siste dagene.

– Det har vært mye nerver, glede og spenning. Mange forskjellige følelser, men jeg er sykt stolt av hva vi har fått til. Jeg har vært med fra Karusshallen til dette her. Det er så sykt stort, jeg skjønner det ikke helt. Det er jo det jeg har drømt om, sier Jonassen.

Vipers-spillerne ankom Kjevik Lufthavn mandag kveld, etter å ha vunnet en historisk Champions League-tittel i Ungarn denne helgen.

Hadde eksamen dagen derpå

Men selv om Jonassen og resten av Vipers-gjengen tok seg en god feiring natt til mandag, måtte Jonassen opp tidlig. Vipers’ venstreving hadde nemlig eksamen morgenen etter hun tok Champions League-gull.

– Det kunne nok gått bedre. Hodet var nok et helt annet sted. Det ble som det ble, sier en lattermild Jonassen.

28-åringen studerer sosialt arbeid ved UiA, og tok dermed eksamen digitalt fra Budapest i morges.

– Det var litt lite søvn. Det var kanskje ikke en maksimal oppladning til eksamen. Jeg er veldig glad for å få den siste feiringen sammen med jentene som fullt lag. Eksamen kan jeg ta opp igjen, men feiringen med disse jentene kan jeg ikke ta opp igjen, sa Jonassen.

Katrine Lunde studerer sammen med Jonassen ved UiA, og hadde dermed også eksamen mandag morgen.

– Det ble ikke så mange timers søvn, så få vi se hvordan det gikk på eksamen. Hodet var vel ikke helt klart. Det var ikke det viktigste denne helga, sa Lunde, og lo.

Champions League-pokalen sto i sentrum da Vipers ankom Kjevik mandag kveld.

Må på karantenehotell

Etter ankomsten til Kristiansand venter det syv dagers karantene på Vipers-spillerne. Noen av spillerne måtte sjekke inn på karantenehotell i byen, mens spillere som er aktuelle for en bruttotropp til OL i Tokyo kunne ta karantenen hjemme. Det samme gjelder for støtteapparatet.

De som må på karantenehotell kan sjekke ut derfra etter tre døgn, om de avgir negativ koronatest.

– De som slipper karantenehotell er de som er OL-deltakere, i tillegg til støtteapparatet. Det er fire-fem spillere som må på hotell, sier daglig leder i klubben, Per Geir Løvstad.

Daglig leder i Vipers, Per Geir Løvstad, forteller at flere av Vipers-spillerne må sjekke inn på karantenehotell, mens OL-utøverne slipper.

Under kan du se diverse andre videoklipp fra dagen da Vipers klarte bragden å vinne Champions League.

Publisert: