AaFK-talentet får ros av treneren: – Offensivt er han spesiell

16 år gamle Nikolai Hopland får mye skryt av trener Lars Arne Nilsen, men han har også noen ting å jobbe med, mener sjefen.

FÅR SKRYT: Nikolai Hopland får mye skryt av trener Lars Arne Nilsen, men det er også noen ting han må jobbe med.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Offensivt er han spesiell, han er uten tvil veldig spennende. Samtidig har han litt å jobbe med på det defensive. Det handler om kommunikasjon og boks-spill, der må han bli bedre. Han er veldig ung enda, men det vanskelige i fotball har han inne, så det er artig å se, sier AaFK-treneren til Sunnmørsposten.

Nilsen forteller videre at han har latt spillere som er like unge som Hopland spille i sine tidligere klubber, eksempelvis Fredrik Aursnes i Hødd, men aldri på midtstopperplass.

– Det er en tøff posisjon med mange tøffe dueller som skjer i boksen, men jeg syns han begynner å ta mer og mer for seg, men han må jobbe videre på det. Det er også veldig viktig å kommunisere i fotball, det blir litt sånn at han og Quint (Jansen) går i de samme duellene noen ganger, og man tåler ikke så mange sånne.

– Spiller fordi han er god

Hopland sier seg enig i det treneren legger frem, og forklarer det slik:

– Det er litt nytt for meg. Å komme opp som junior og måtte være den som snakker mye er ikke enkelt, men jeg må bare lære meg å ta mer plass, så tror jeg det blir bedre, sier han.

AaFK-treneren har noen ting å pirke på, men han mener det er bra at Hopland ikke er perfekt.

– Han er bare 16 år gammel, så det hadde vært synd om han ikke hadde hatt noe å jobbe med. Han spiller fordi han er god, også skal han bli enda bedre, sier Lars Arne Nilsen.

Midtbanespiller

16-åringen har ikke alltid vært midtstopper, selv om det kan se sånn ut.

– Jeg har spilt mest på midtbanen før, men da jeg kom opp på G16-laget begynte jeg å bytte litt på å spille på midtbanen og som midtstopper. Den siste tiden har jeg utvikla meg mye som midtstopper, sier han og forklarer videre:

– Det er kanskje det er derfor jeg er litt bedre offensivt enn de fleste andre midtstoppere, det at jeg har vært oppe på midtbanen og spilt pasninger og vært i situasjoner som ikke er så vanlig for midtstoppere.

Les også

Så lenge kan AaFK måtte klare seg uten David Fällman

TEST: Under mandagens AaFK-trening var David Fällman (t.h i bildet med ryggen til) med fra start for å teste lysken. Før det hadde gått en halvtime av økta måtte svensken derimot i garderoben.

Spilletid

De første fire seriekampene før David Fällman kom til Ålesund spilte Nikolai Hopland samtlige minutter. Etter svenskens inntreden har det ikke blitt særlig mye spilletid på unggutten. I kampen mot Jerv lørdag var han derimot tilbake fra start, i Fällmans skadefravær.

– Det var artig å være tilbake, jeg har slitt litt med noen småskader de siste ukene, så det var fint å starte igjen, sier 16-åringen.

Under mandagens AaFK-trening gikk Hopland av med en kjenning i lysken, men det er ikke noe å bekymre seg over, mener han.

– Det var en liten kjenning, men jeg er klar for å spille mot HamKam, sier han.

Serielederen

Onsdag kveld spiller AaFK bortekamp mot serieleder HamKam.

– Det er en viktig kamp. Nå har vi vært inne i en god stim med fire seiere og to uavgjorte. Det blir viktig for oss å få en god avslutning på vårsesongen. Nå er vi med i toppen, men vi bør helst ha med oss noe fra den kampen. Det blir en veldig tøff kamp, sier AaFK-treneren.

Trolig blir AaFK-laget det samme som mot Jerv, men det avhenger av skadesituasjonen.

Flere spillere sliter med småskader, forteller AaFK-treneren.

Det gjelder Nikolai Hopland, Nenass, Jonas Grønner, Kristoffer Ødven og David Fällman.

Publisert: