Ingen Tromsø-retur for Ulrik (25) - klar for ny klubb

Her kan du følge sportsdøgnet i vårt studio.

Hold deg oppdatert på idrettsbildet i Tromsø. Her får du siste nytt gjennom døgnet.

Følg studioet i vinduet nedenfor.

Festet innlegg
Hodesmell søndag - trente med laget i dag
24. juni kl 14:46av Oyvind Nordmo Sivertsen
DEL
VOND SMELL: Niklas Vesterlund får behandling av Tom Erik Richardsen og Jorid Degerstrøm. Foto: NTB

Niklas Vesterlund fikk seg en ordentlig «trøkk« i hodet og måtte byttes ut i første omgang mot Haugesund søndag. Dansken sto over NM-kampen mot Skjervøy onsdag, men er nå klar igjen og trente med laget fredag. Det betyr at han er med i troppen mot Sandefjord søndag.

- Han er klar. Det går fint med Niklas, sier TILs assistenttrener Jørgen Vik.

Det er kun Felix Winther, Oskar Opsahl og Jesper Robertsen som ikke er klare for en kamptropp ennå.

For øvrig er det usikkert om cupkampen mot HamKam blir spilt neste uke, noe Nordlys omtalte først. Flystreiken gjør det vanskelig å få tak i billetter sørover.

- Det er usikkerhet med flybilletter og hele pakken. Akkurat nå er det vanskelig å oppdrive billetter til et helt fotballag. Vi har bra dialog med HamKam og NFF. Foreløpig er kampen satt opp på kommende onsdag klokken 18. Så får vi rett og slett se hva slags flymuligheter vi har, sier Gaute Helstrup.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet$1 Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • av Rune Robertsen
  DEL
  Reiser hjem fra samling med ryggtrøbbel
  Erik Valnes Foto: NTB Scanpix

  Langrennsløperen Erik Valnes reiste hjem i går fra samlingen til landslaget i Bø i Telemark. Valnes fikk kjenning i akilles og i tillegg problem med ryggen. Det ble sammen med helseteamet bestemt at han reiser hjem, opplyser medieansvarlig langrenn, Gro Eide, til VG.

 • av Oyvind Nordmo Sivertsen
  DEL
  Syv fra A-troppen er ikke med: Disse TIL-spillerne reiser til Skjervøy
  MED IGJEN: Runar Norheim scoret tre mål mot Ishavsbyen i forrige runde. Foto: Håkon Steinmo

  Disse syv spillere står over onsdagens cupkamp for TIL på Skjervøy: Jakob Haugaard, Niklas Vesterlund, Casper Øyvann, Ruben Yttergård Jenssen, Oskar Opsahl, Felix Winther og Jesper Robertsen.

  Troppen: Simon Thomas, Marius Tollefsen, Isak Vik, Jostein Gundersen, Christophe Psyché, Anders Jenssen, Warren Kamanzi, Lasse Nilsen, Kent-Are Antonsen, Gabriel Olsen, Runar Norheim, Daniel Bassi, Jens Hjertø-Dahl, Sakarias Opsahl, Eric Kitolano, Zyen Jones, August Mikkelsen, Jasse Tuominen, Ebiye Moses, Didrik Hafstad.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Nok et tegn på at Andreas skal til Tour de France: Dropper NM
  Andreas Leknessund Foto: NTB Scanpix

  Andreas Leknessunds uttak til Tour de France er fortsatt ikke bekreftet. Slik ståa er nå vil det derimot være overraskende om det ikke blir noe av, etter at tromsøværingen tidligere i uka vant en etappe i Sveits Rundt, som avsluttes søndag.

  I tillegg viser påmeldingslistene til NM i sykling i Levanger om en drøy uke at Leknessund ikke er påmeldt, noe også sykkelmagasinet har omtalt.

  Det går også endel koronasmitte i DSM-laget Leknessund sykler for, og før etappen torsdag forlot Casper Pedersen, Søren Kragh Andersen and Cees Bol på grunn av det.

  Tour de France begynner 1. juli i København.

 • av Christin Gjøvik
  DEL
  TIL møter Kristiansund 7. juli

  Den nye datoen for bortekampen mot Kristiansund er satt til den 7. juli klokken 18.00.

  Det melder TIL selv torsdags kveld.

  Datoen er satt for å forenkle reiselogistikken ettersom TIL møter Molde den 10. juli og kan derfor oppholde seg i området fram mot møtet.

  Kampen var egentlig satt opp den 13. juli, men klubben hadde sendt inn et ønske om å spille den 7. juli.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Gjør comeback i Storm

  Sergio Vicente Beleña (40) gjør comeback som trener for Tromsø Storm.

  Det melder klubben selv onsdag ettermiddag. Spanjolen tar dermed over etter Pål Berg som av familiære årsaker kun ble en sesong som sjef for byens beste basketballag for herrer.

  Beleña var trener i Storm i 2020/21-sesongen.

  - Han avsluttet i vår sin kontrakt der med CD Carbajosa De La Sagrada før han ble ble hentet inn til El Salvador der han avsluttet sesongen med Aguila San Miguel B.C, skriver Storm videre.

  Spanjolen har fått seg kjæreste i Tromsø, noe som også er en årsak til at han kommer tilbake.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Utfordrer 24 år gammel milepæl: - Mål om å slå rekorden
  TIL2020-spillerne jubler etter scoring tidligere i sesongen. Foto: Pål Jakobsen

  TIL 2020 møter Lyn på Alfheim i kveld. Da kan en rekord fra 1998 stå for fall. Tilbake i mai for 24 år siden trakk Fløyas kvinnelag 1.159 tilskuere til kunstgresset i Tromsdalen. Til dags dato den kampen med flest tilskuere i en fotballkamp for kvinner i Tromsø.

  - Vi har et mål om å slå rekorden, sier styreleder Linda Wilhelmsen til iTromsø. Hun kan onsdag formiddag ikke si om hun tror det skjer, men forteller at responsen før tredjerundekampen mot Toppserie-laget fra Oslo har vært betydelig etter at TIL 2020 gikk ut med målsetting om å slå rekorden. Både jentelag og bedrifter i næringslivet har meldt sin ankomst.

  Så sent som sist helg satt RBKs kvinnelag rekord for antall tilskuere i Toppserien da over 11.000 var på Lerkendal i kampen mot Brann.

  Samtlige tilskuere skal samles på tribune øst, den «gamle» tribunen på Alfheim.

 • av NTB
  DEL
  Leknessund overlegen i Sveits – tok sin første verdenstourseier
  Andreas Leknessund hadde grunn til å smile mandag. Da tok han sin største seier hittil i sykkelkarrieren med etappetriumf i Sveits rundt. Her er han fra 2017. Foto: Marit Hommedal / NTB
  Andreas Leknessund tråkket inn til sin første verdenstourseier i Sveits rundt mandag. Her er han fra sykkel-NM i fjor sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

  Andreas Leknessund (23) rykket fra bruddrivalene og trillet inn til solotriumf på mandagens etappe i Sveits rundt. Med det tok han sin første proffseier.

  Tromsøværingen viste kjempekrefter i røffe stigninger underveis. Ingen i dagens brudd greide å holde tritt da han satset på egen hånd med underkant av to mil igjen.

  De siste 15 kilometerne var i lett terreng og besto av flere utforkjøringer. Feltet startet jakten for sent og kunne ikke hindre norsk seier.

  TV-bildene viste en svært følelsesladd Leknessund i teltet før vinnerintervjuet.

  – Det er ikke så mye å si. Helt ufattelig, sa han på spørsmål om å sette ord på sin hittil største milepæl i karrieren.

  – Mot slutten var det bare å gi full gass. Det var tøft i bakkene, og de siste kilometerne var en blanding av lidelse og nytelse, la Leknessund til.

  Flause for italiener

  Alberto Bettiol krysset målstreken i den tro at han hadde vunnet. Problemet var bare at Leknessund hadde slått ham og resten av feltet med 38 sekunder. Etterpå skyldte italieneren på at det var noe galt med radioen han hadde på øret.

  Leknessund kjørte også for å innta ledertrøya i det sveitsiske verdenstourrittet, men var til slutt sju sekunder unna å rappe den fra briten Stephen Williams (Bahrain-Victorious).

  Etter seieren fikk han spørsmål om sine sammenlagtambisjoner. Sveits rundt går over åtte etapper og avsluttes søndag.

  – Jeg kom hit for å satse på enkeltetapper. Nå får vi se hva som skjer i resten av rittet. Jeg skal fortsette å være aggressiv og gå for bruddsjanser, sa Leknessund.

  Kristoff langt bak

  23-åringen har vært en del av DSM-laget siden fjorårets sesong. Før det syklet han for Uno-X. Leknessund er to ganger blitt norgesmester i tempo.

  Mandagens etappe var kupert og hadde en strekning på 199 kilometer. Den startet i Küsnacht og hadde målgang i Aesch.

  Alexander Kristoff tråkket inn til 98.-plass og ble nest best av de norske. Intermarché-rytteren endte over fire minutter bak Leknessund.

  Rittet fortsetter tirsdag over 177 kilometer fra Aesch til Grenchen.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Isaks (19) TIL-avtale går ut om kort tid – av en spesiell grunn kan den nye bli uvanlig
  Isak Vik på treningsleir med TIL i vinter i Spania Foto: Rune Robertsen

  Om tre uker går stoppertalentet Isak Viks kontrakt ut. Foreløpig er ingen ny kontrakt signert.

  - Vi har i dialog om forlengelse. Så gjenstår det litt for å bli enige, sier TILs team manager Lars Petter Andressen til iTromsø.

  Ettersom avtalen går ut 1. juli, har partene intensivert samtalene. TIL har ønsket en avtale som går ut 2023. Det er Vik skeptisk til.

  - De har hatt ønske om en kortere avtale ut sesongen. Men jeg må understreke at begge parter tenker langsiktig her, og at vi kanskje tar dette i to etapper med tanke på lengden. Isak er en ung, lokal spiller vi ønsker oss med videre.

  Til iTromsø bekrefter Vik selv at han er i samtaler med klubben om forlengelse, men ønsker ikke å kommentere saken.

  - Jeg håper vi blir enige i løpet av neste uke, sier Andressen.

 • av Oyvind Nordmo Sivertsen
  DEL
  Jones ferdig i TIL - erstatteren kommer fra egen klubb
  FORLATER TIL: Zyen Jones. Foto: Øyvind Sivertsen

  Zyen Jones skrev en korttidskontrakt med TIL, på lån fra Ferencváros, i februar. Nå er det klart at amerikaneren forlater klubben i sommer, som Nordlys omtalte i går.

  – Det har blitt naturlig. Det har vært lite spilletid, og han har fått noen avbrekk med sykdom og skader. Han har en helt rå x-faktor - en utrolig akselerasjon og kraft - men vi har ikke fått det godt nok ut, sier TIL-trener Gaute Helstrup.

  TIL kommer ikke til å hente inn en ny spiller for den anvendelige angrepsspilleren.

  – Da vi hentet ham, hadde vi noen erfarne spillere med skader. For det andre har vi flere unggutter som vi håper skal ta steg. Runar Norheim har hatt en god periode. Vi håper han skal holde seg skadefri og ta mer og mer for seg inn mot A-treninger og tropper, sier Helstrup, som også nevner Jesper Robertsen og Isak Vik i den kategorien.

  – De er nok aller nærmest, men du har også Daniel Bassi, Jens Hjertø-Dahl og Didrik Hafstad. Vi har tro på at ungguttene kan være med på å sørge for bredden som vi ønsker.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Ny dato for TIL-kamp

  TILs utsatte bortekamp mot Kristiansund er satt opp klokken 19.00 den 13. juli. Det er tre dager etter at Gutan har møtt Molde, og dermed ligger det an til at klubben blir værende i området mellom kampene.

  Kampen var egentlig berammet til den 25. mai, men ble utsatt fordi Kristiansund hadde en rekke sykdomsforfall.

 • av Oyvind Nordmo Sivertsen
  DEL
  Tok "VM-gull" for denne drakten
  QR-DRAKTEN: Tidligere landslagsspiller Tom Høgli og TIL-leder Øyvind Alapnes viser frem drakten. Foto: Ronald Johansen

  TIL var i fjor den den første klubben i verden med en egen QR-drakt. Den har nå gitt laget gull.

  Sist helg vant nemlig PR-byrået Fuse og TIL en pris i kategorien «Global Programme» på Sabre Awards i London, skriver TIL i en pressemelding.

  – Tromsø har ambisjoner om å kjempe i toppen på fotballbanen, men også spille en markant rolle utenfor banen. Dette er en pris vi er svært stolte over å motta. At vårt og Amnestys samarbeid for migrantarbeideres rettigheter blir lagt merke til utenfor Norges grenser er utrolig hyggelig - og viktig. Vi satte i gang en snøball som har skapt mange positive hendelser i etterkant. Vi håper og tror det har vært med på å forbedre migrantarbeidernes rettigheter, men også legge ytterligere press på FIFA til å endre deres politikk i forhold til menneskerettigheter, sier Øyvind Alapnes, daglig leder i Tromsø IL.

  I fjor vinter bestemte TIL at de vil boikotte VM i Qatar. Senere kom de altså opp med ideen om en egen QR-drakt.

  Ved å skanne QR-koden på drakten kommer man inn til en nettside med informasjon om sportsvasking og gjestearbeidernes vilkår i forbindelse med VM i Qatar.

  Sabre Awards omtales av mange som VM i PR. Tidligere i år har TIL vunnet «Gullblyanten» for beste norske PR-jobb, og gull på Sponsor -og eventforeningens prisutdeling for årets produktlansering.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Anders slapp med skrekken – men annen TIL-profil kan være alvorlig skadet
  SMELL: Kneet til Anders Jenssen er tapet opp, men det skal ikke være en alvorlig skade. Foto: Øyvind Sivertsen

  Felix Winther kan ha pådratt seg brudd i ankelen etter et uhell på trening mandag. Tirsdag tas det bilder, og det er bekymring for et lengre avbrekk i TIL-leiren.

  - Vi venter på tilbakemelding, så får vi se. Han fikk en vridning på treningen i går, og vi får svar senere, sier hovedtrener Gaute Helstrup til iTromsø.

  - Vi tror ikke det er brudd, men vi sjekker likevel. Mest sannsynlig en leddbåndsskade, sier fysio Tom-Erik Richardsen til iTromsø.

  TIL konstaterer at Anders Jenssen har sluppet billigere unna enn Winther. Også Jenssen fikk en vridning, men i kneet på treningen mandag.

  - Jeg hadde noen mørke minutter, men det ser ut som jeg slapp med skrekken. Jeg trodde kanskje det var noen ligamenter i kneet som hadde fått seg en alvorlig smell. Så lenge det ikke er verre enn nå, tror jeg at det skal gå fint å tape det opp. Jeg håper å være på flyet til neste kamp mot Kristiansund, hvis det blir noe av, sier Jenssen til iTromsø.

 • av NTB
  DEL
  Oppsettet klart: TIL reiser til Skjervøy i cupen

  "Gutan" er trukker til å spille mot Skjervøy 22. juni. Regjerende mester Molde møter Brattvåg i neste runde i fotball-NM for menn. Cupkampene kommer tett i slutten av juni.

  Samtlige lag fra Eliteserien tok seg trygt videre fra NM-åpningen med en samlet målscore på 83-6. Også i 2. runde blir det bortekamper på klubbene fra de to øverste divisjonene.

  De spilles 22. og 23. juni. Det venter ny runde allerede en uke senere.

  Slik spilles 2. runde:

  22/6: Moss – Sarpsborg 08, Brumunddal – Vålerenga, Elverum – HamKam, Gjøvik-Lyn – Strømsgodset, Kjelsås – Mjøndalen, Flint – Sandefjord, Fram – Jerv, Notodden – Stabæk, Arendal – Start, Vidar – Bryne, Fløy-Flekkerøy – Odd, Vard Haugesund – Viking, Sotra – Øygarden, Os – Brann, Fana – Haugesund, Brattvåg – Molde, Hødd – Aalesund, Byåsen – Stjørdals-Blink, Strindheim – Kristiansund, Levanger – Rosenborg, Junkeren – Lillestrøm, Harstad – Bodø/Glimt, Skjervøy – Tromsø, Tromsdalen – Alta.

  23/6: Kvik Halden – Fredrikstad, Eidsvold Turn – Kongsvinger, Ullensaker/Kisa – Grorud, Frigg – Skeid, Ullern – KFUM Oslo, Egersund – Sandnes Ulf, Bjarg – Sogndal, Nardo – Ranheim.

 • av NTB
  DEL
  Fifa advarer VM-hotellene som ikke godtar homofile gjester
  Fifa-president Gianni Infantino. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) sier at de vil terminere kontrakten med VM-hoteller i Qatar som diskriminerer homoseksuelle.

  Det opplyser en talsperson i Fifa til flere medier, blant dem NRK. Det var den norske kanalen som sammen med SVT og DR avslørte at flere hoteller som Fifa har anbefalt under fotball-VM, nekter å ta imot homoseksuelle gjester.

  – Hoteller, i likhet med alle andre som yter service i forbindelse med VM og som ikke overholder de høye standardene fastsatt av arrangørene, vil få sine kontrakter terminert, skriver Fifa-talspersonen i en epost til de skandinaviske kanalene.

  Tre hoteller i Qatar har opplyst at de ikke vil nekte homofile adgang, mens en rekke hoteller sier at de kan godta homoseksuelle gjester, men at de anbefaler dem ikke å vise sin legning mens de er i landet.

  Homoseksualitet er forbudt i Qatar, men både Fifa og VM-arrangøren har understreket at alle er velkomne til mesterskapet i november og desember.

  Fifa skriver videre at de igjen har gjort hotellene oppmerksomme på kravene forbundet stiller, og at hotellene skal overvåkes og evalueres.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Forlenger avtalen i Frankrike

  Tidligere BKT-spiller Petter Østvik fortsetter karrieren i Frankrike. Han har signert en ny ettårskontrakt med Frejus Var Volley, melder NRK.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  Tromsøværing har vært lenket til TIL - nå returnerer han til Glimt
  Sebastian Tounekti Foto: NTB Scanpix

  Sebastian Tounekti skal tilbake til Bodø/Glimt etter utlånet til Groningen. Det bekrefter Glimt på egne hjemmesider fredag.

  Tromsøværingen Tounekti var ønsket av TIL da han valgte Glimt i 2020 som TUIL-spiller. Og har vært lenket tilbake flere ganger etterpå.

 • av Rune Robertsen
  DEL
  TIL-profil tilbake: Kan spille mot VIF
  Christophe Psyche sammen med Eric Kitolano. Foto: NTB Scanpix

  Christophe Psyché er spilleklar til oppgjøret mot Vålerenga torsdag kveld.

  Det melder TILs fysioterapeut Tom-Erik Richardsen til iTromsø etter at Psyché har vært ute i noen uker med strekk.

  I tillegg fikk Kent-Are Antonsen seg en smell og haltet i etterkant av 1-1-kampen mot Jerv søndag. Fysioen sier Antonsen raskt har kommet seg, men vil ikke konkludere med om han blir klar til kampen.

  iTromsø har også vært i kontakt med Anders Jenssen som "satser på å bli klar" etter en sykdomsperiode.

 • av NTB
  DEL
  Haalands avskjedskamp kan ende med piping og applaus
  Erling Braut Haaland jubler foran publikum i Dortmund. Lørdag tar han farvel med stadion og fansen. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

  Erling Braut Haalands farvel som Borussia Dortmund-spiller skjer sannsynligvis i en blanding av jubel og burop. Det tror en tysk klubbkjenner.

  Lørdag kommer Hertha Berlin på besøk. Haalands overgang til Manchester City ble offentliggjort tirsdag, i god tid før avslutningen av 1. Bundesliga til helgen.

  Journalisten Dirk Krampe har dekket Borussia Dortmund for lokalavisen Ruhr Nachrichten siden 2008. Han kjenner klubben og tilhengerne svært godt.

  – Hva slags farvel ser du for deg at Haaland vil få fra hjemmepublikummet lørdag?

  – Jeg tror det kommer til å bli en blanding av applaus og piping. Det er mange fans som er oppgitt over månedene med nyhetsmeldinger og rykter – fordi de ønsket å ha ham ytterligere én sesong. Den delen av fansen nedjusterer ham til en spiller som mener at penger er minst like viktig som klubbens grunnverdier. De absurde beløpene som omgir slike spillere, er ikke noe tilhengerne liker, sier Krampe til NTB.

  – Men det er også dem som virkelig verdsetter det Haaland har gjort for klubben i to sesonger. Uten hans mange scoringer ville Dortmund vært i en langt dårligere posisjon, fortsetter han.

  Haaland har 85 mål på 88 kamper i Borussia Dortmund. Han ble en kjempehit som kostet cirka 200 millioner kroner for halvannet år siden. Den tyske klubben får godt over tre ganger så mye for salget til Manchester City.

 • av NTB
  DEL
  Fifa bryter med EA Sports
  Fifa-president Gianni Infantino skal ha vært direkte involvert i forhandlingene. Foto: Lujain Jo / AP / NTB

  Etter nesten tre tiår er det slutt for en av de største kommersielle spillsuksessene. Fifa bryter med EA Sports, men spillet fortsetter under nytt navn.

  Fotballspillserien Fifa, som hvert år kommer ut til PC og forskjellige spillkonsoller, er en av de mestselgende spillseriene som er laget. Nå melder The New York Times at det nærmer seg slutten på en epoke.

  Etter neste års VM for kvinner, må Fifa-spillere venne seg til et nytt navn: EA Sports FC.

  Samtidig forsvinner muligheten til å spille i Fifa-stevner som VM ut fra spillet. Det vil imidlertid fortsatt være gjenkjennelig, ettersom lisensieringsavtalene om bruk av navn og likhet på spillere og klubber, gjøres direkte med klubbene og ligaene.

  Fifa-spillene har solgt for mer enn 20 milliarder dollar de siste to tiårene. Den siste tiden har det pågått intense forhandlinger mellom Fifa og EA Sports, men disse ledet ikke fram.

  Selv ikke direkte forhandlinger mellom Fifa-president Gianni Infantino og EA-sjef Andrew Wilson førte til en løsning.

Publisert:
 1. Tromsø IL