I kveld skulle Ødegaard spilt finale - kom med beskjed til fansen

Lørdag skulle Martin Ødegaard og Real Sociedad spilt finale i den spanske fotballcupen mot Baskerland-rival Athletic Bilbao. Det blir behørig markert av fansen.

Martin Ødegaard skulle spilt cupfinale lørdag.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Cupfinalen er i likhet med noe nær all annen fotball i Europa utsatt som følge av kampen mot viruspandemien. Spania er blant landene som er hardest rammet.

Når det historiske baskiske møtet mellom Real Sociedad og Bilbao kan spilles, gjenstår å se. Fansen akter likevel ikke å la lørdagens planlagte finaledato forbigå i stillhet.

Tvert imot.

50.000 supportere var ventet å reise til Sevilla for å få med seg det første cupfinalemøtet i moderne tid mellom Baskerlands to største fotballklubber. Den siste tiden har Martin Ødegaards Real Sociedad og Athletic Bilbao gjennomført en nettbasert kampanje under mottoet «å ta finalen til balkongene».

Les også

Stor avstemning i Spanias største avis: Real-fansen vil ha Ødegaard tilbake i Madrid

Veranda-markering

Fotballtilhengere i Bilbao og San Sebastian har dekorert sine balkonger med klubbflaggene og skjerfene de hadde planlagt å ha med seg til finalekampen i Sevilla.

Klokken 20 lørdag kveld trekker i tillegg fansen ut på balkongen for å synge sine respektive klubbers hymner, etterfulgt av en applaus til ære for de mange tusen helsearbeiderne som i øyeblikket kjemper en tøff og utmattende kamp mot viruspandemien.

Martin Ødegaard sendte også en hilsen til fansen lørdag. På sin egen Instagram-konto publiserte han et bilde av et jublende Real Sociedad-lag ledsaget av teksten «Vi skal være klare» og tre pokal-emojier.

Baskerland er i likhet med resten av Spania stengt ned som følge av virussituasjonen. Mer enn 20.000 mennesker har mistet livet i landet så langt.

Les også

Martin Ødegaard og lagkameratene godtar lønnskutt

Felles video

I anledning lørdagens cupfinale har Real Sociedad og Athletic Bilbao i tillegg produsert en felles video der fokuset er kampen mot koronaviruset.

– Uansett når den spilles, blir det en fantastisk finale, sier Bilbao-spissen Aritz Aduriz.

– Det spiller ingen rolle hva fargene dine er, denne finalen er for oss alle. Vi kommer alle til å være vinnere, tilføyer Asier Illarramendi.

Spanias fotballforbund opplyste tidligere denne uken at dersom ikke finalen kan spilles, er både Real Sociedad og Athletic Bilbao sikret plass i Europa League neste sesong.

Tomme tribuner i lang tid fremover

José Luis Martínez-Almeida, som har vært borgermester i Madrid siden 2019, uttalte lørdag til radiostasjonen Onda Cero at det vil bli tomme tribuner på alle fotballkamper og sportslige tilstelninger iallfall fram til slutten av sommeren.

Ifølge borgermesteren er det usannsynlig at koronapandemien vil være under kontroll innen den tid.

– Det vil ikke bli noen arrangementer med større folkemengder i Spania verken på våren eller sommeren, og kanskje ikke på høsten heller, sier Martínez-Almeida.

Borgermesteren la imidlertid til at fotballkamper uten publikum vil kunne gjennomføres, så lenge alle helsemessige sikkerhetstiltak blir overholdt.

Publisert:
 1. Spansk fotball
 2. Martin Ødegaard
 3. Real Sociedad
 4. Athletic Bilbao

Mest lest akkurat nå

 1. Gjenåpningen ble feiret skikkelig i Stavanger lørdag. Ikke minst i Farge­gata

 2. Tusenvis feiret gjen­åpningen på Torget: – Velkommen tilbake, Stavanger

 3. MC-fører tatt i 160 km/t i 60-sone

 4. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

 5. Webkamera: Sjekk folkelivet i Vågen nå

 6. Norge er åpnet. Men fortsatt kan 1,5 millioner nord­menn drive smitten videre. Hva skal til for at til­tak blir gjen­inn­ført?