Roma-fansen serverte pipekonsert til treneren som vraket legenden

Francesco Totti måtte se Romas 5-0-seier fra tribunen.

PÅ TRIBUNEN: Francesco Totti ble plassert på tribunen i søndagens Roma-kamp.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Roma-legenden Francesco Totti ble vraket til søndagens oppgjør mot Palermo etter å ha falt i unåde hos trener Luciano Spalletti. Fra tribunen fikk veteranen se hjemmelaget vinne 5-0. Roma jakter den viktige tredjeplassen i Serie A, og seier over Palermo var avgjørende for å ikke slippe Fiorentina for langt foran.

Det startet tøft for vertene, og blant annet bommet Edin Dzeko umarkert på åpent mål rett før halvtimen var spilt. Bosnieren gjorde det godt igjen da han sørget for ledelse til «i Giallorossi» to minutter senere.

Seydou Keita doblet for hjemmelaget etter 51 minutter, før Mohamed Salah scoret to mål på tre minutter. 4-0-målet var det klasse over. Radja Nainggolan dro elegant med seg ballen, før han slo mot Salah motsatt. Egypteren fikk en dårlig touch, og ballen var på vei ut da han vartet opp med en lekker avslutning og skrudde ballen i mål.

Dzeko fastsatte sluttresultatet til 5-0 to minutter før slutt.

Les også

Totti truer med å forlate Roma etter 27 år

Kapteinen

Det var samtidig ikke det som skjedde på gressmatta som fikk mest oppmerksomhet på Stadio Olimpico søndag.

Tidligere på dagen ble det kjent at Roma-trener Spalletti hadde vraket kaptein Francesco Totti, klubbens aller største profil, fra kamptroppen. Grunnen skulle være et intervju med den italienske TV-kanalen Rai, der Totti lørdag gikk ut mot treneren.

— Jeg kan ikke fortsette i Roma om det fortsetter slik, sa 39-åringen om manglende spilletid.

— Jeg føler meg som en spiller som er i fysisk god form og ønsker å spille. Skadeproblemene har jeg lagt bak meg. Spiller jeg ikke, er det kun av taktiske årsaker, hevdet Totti videre.

Pipekonsert

Totti var på plass på olympiastadion for å se lagkameratene i aksjon søndag. Etter et besøk i garderoben gikk han for å finne plassen sin på tribunen.

Fansen brøt ut i applaus da stjernen viste seg, og få minutter senere viste de igjen hvilken side de står på i konflikten. Da Spallettis navn ble opplest før kampen svarte supporterne med pipekonsert, ifølge Gazzetta dello Sport.

— Det gjør vondt å sitte på benken. Jeg kan forstå at man i min alder spiller mindre, men dette er ikke bra etter alt jeg har gitt for Roma. Jeg krever mer respekt etter alt jeg har gjort for klubben, sa Totti i det omtalte intervjuet.

Tottis kontrakt med hovedstadslaget går ut etter sesongen. Han har fått lite spilletid etter at Spalletti erstattet Rudi Garcia i januar.

— Hvordan er mitt forhold til Spalletti? Vi sier «god morgen» og «god kveld». Det er det. Han sier fine ting om meg i avisene, men aldri ansikt til ansikt.

— Jeg respekterer ham som trener, og jeg mener han har det som skal til for å fortsette i Roma, sa Totti.

Angriperen har vært i AS Roma siden 1989. Totti ble seriemester med klubben i 2001. Hele åtte ganger er Roma blitt Serie A-toer med Totti på laget.

I 2006 ble Totti verdensmester med Italia.

(©NTB)

Publisert:
  1. Serie A
  2. AS Roma

Mest lest akkurat nå

  1. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

  2. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

  3. Når kommer vinteren, egentlig?

  4. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

  5. Hund falt ned i dypt hull på Våland

  6. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen