Her kunne Payet blitt fransk helt igjen

Fire drakter revnet og ballen punkterte, men mål ble det ikke.

Innbytter Dimitri Payet så sitt forsøk suse i aluminiumet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Frankrike-Sveits 0-0

Frankrike var klar. Sveits så godt som klare. Derfor var det ikke unaturlig at det ble uavgjort.

Frankrike hadde to seiere og var klare for åttendedelsfinale. Derfor var det forståelig at Frankrikes sjef, Didier Deschamps, valgte å gi mer spilletid til de som hadde slitt benken i åpningen av EM.

I de to første kampene hadde mye handlet om Dimitri Payet. Mannen som hadde scoret to mål og som hadde spilt glimrende. Men i går hadde Franrikes sjef, Didier Deschamps, valgt å hvile Payet.

Les også

Slik går Sverige og Island videre i EM

Pogbas sjanse

Dermed var det store muligheter for Paul Pogba til å skinne. Skinne var det helt tydelig at han ønsket. 23-åringen som i mange år er blitt ansett som et talent helt utenom det vanlige har fått kritikk for ikke å prestere på landslaget.

Luften gikk ut av ballen etter møte med noen knotter.

I de første 20 minuttene av kampen var det helt tydelig at Pgba ønsket å stille kritikken. Han drev Frankrike frem i angrep etter angrep. Ofte var det han selv om avsluttet. Og fire ganger var han nær.Nærmest da Sveits-keeper Yann Sommer slo et godt plassert skudd i tverrliggeren og da han ikke mange minuttene senere sendte av gårde en suser som traff tverrliggeren helt oppe i krysset.

Etter denne perioden på 20 minutter i starten av kampen, ble det roligere. Pogba fortsatte å dominere, men det ble lenger mellom avslutningene. Samtidig fikk Sveits litt mer orden på sitt defensive spill.

Sveitsiske Granit Xhaka fikk trøya revet i stykker.

Men orden på draktene var det verre med. Hele fire sveitsiske spillere måtte ut for å skifte drakter etter at de ble revet i stykker. Noe av grunnen er nok trøyeholding, men stoffkvaliteten kan neppe være av ypperste klasse.Og når vi er inne på merkelige hendelser. I det 55. minuttet går lufta bokstavelig talt ut av ballen, etter en duell med Griezmann og Behrami.

Stoppet opp

Men etter hvert utover i kampen gikk det mer og mer i stå for Frankrike. De fikk lite til fremover.

Dermed var det duket for helten Payet den siste halve timen. Mannen som hadde scoret to sene mål. Deschamps hadde et håp om at han skulle kunne være avgjørende nok en gang.

Og han var bare millimeter fra å bli den store helten nok en gang. Da kampen var i ferd med å bli i nærheten av søvndyssende, dukket han opp på et innlegg. Payet dundret til på hel volley. Ballen traff tverrliggeren og spratt ut på banen igjen.

Paul Pogba ble mindre synlig mot slutten av kampen. Payet som har bygd seg opp til å bli fransk folkehelt i løpet av ni dager, satte fart i de relativt få franske farlige angrepene i andre omgang.

Hans siste sjanse fikk han tre minutter før slutt. Frankrike fikk frispark like utenfor 16-meteren. Det gikk et forventingens sukk gjennom stadion. Men denne gangen ville det seg ikke. Ballen traff muren.

Neste kamp i Lyon

Med seieren i gruppen skal ikke Frankrike spille kamp før søndag 26. juni. Da kommer neppe Dimitri Payet til å sitte på benken. Hvilken motstander Frankrike får blir ikke klart for senere i uken. Men som gruppevinner vil de møte en av treerne i de andre gruppen.

Sveits vil som toer i gruppen spille åttendedelsfinale av toeren i Gruppe C i Saint Etienne kommende lørdag.

Den andre kampen i gruppen endte 1-0 til Albania. De er nødt til å vente på resultatene fra de andre kampene før de vet om de er videre i EM. Romania endte på sisteplass i gruppa, og må reise hjem.

Publisert: