Gladmelding til Gudjohnsen: Molde-spill ga EM-plass

Molde-spiss Eidur Gudjohnsen (37) er tatt ut i EM-troppen til Island. Lars Lagerbäck fant ikke plass til noen RBK-ere.

Eidur Gudjohnsen ble hentet til Molde av Ole Gunnar Solskjær før sesongen. Nå er spissen tatt ut til fotball-EM av Islands landslagssjef Lars Lagerbäck.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse med Islands svenske landslagssjef Lars Lagerbäck mandag, ifølge avisen Visir.

I tillegg til Gudjohnsen er Hannes Þór Halldórsson (Bodø/Glimt) og Ingvar Jónsson (Sandefjord) med i EM-troppen. Det betyr at for eksempel Rosenborg-duoen Matthias Vilhjalmsson og Holmar Örn Eyjolfsson ikke er med.

Begge hadde et håp om å få bli med til Frankrike. Eyjolfssons mulighet eksisterer riktignok fortsatt. Han er på listen over reserver.

Island vant sin kvalifiseringsgruppe på sensasjonelt vis i høst foran store nasjoner som Nederland, Tyrkia og Tsjekkia. Dermed var Island klar for nasjonens første internasjonale fotballmesterskap noensinne.

IKKE TIL EM: Holmar Örn Eyjolfsson og Matthias Vilhjalmsson må se fotball-EM som tilskuere.

37 år gamle Eidur Gudjohnsen er Islands soleklart største stjerne.— Sverige har Zlatan. Danmark har Michael Laudrup. Og Island har Eidur, sa Ole Gunnar Solskjær da han hentet Gudjohnsen til Molde i februar.

Lagerbäck gir seg

Veteranen, som i løpet av karrièren har spilt for storklubber som Chelsea, Monaco, Tottenham og Barcelona, hadde et klart mål om å komme med i Lagerbäcks EM-tropp da han ankom rosenes by.

Gudjohnsen spilte sin forrige landskamp 31. januar i år. Den kampen endte med 2-3-tap for USA. Totalt har han 84 A-landskamper og 25 mål for Island.

– Etter over 20 år på landslaget, føler jeg at jeg fortjener det. Samtidig er ikke fotball slik. Jeg må være god nok, og jeg skal være god nok. Det er opp til meg, sa Gudjohnsen i et intervju med Dagbladet.— Han har spilt for Island i 20 år. I EM skal han helt klart være med, sier Solskjær.

PS! På pressekonferansen meddelte Lars Lagerbäck at han slutter som landslagssjef etter sommerens EM-sluttspill i Frankrike. – Jeg må innse at jeg ikke blir noe yngre, og man har ikke så mye tid til et sosialt liv. Jeg skal fokusere mer på familie og venner, sa han.

Disse er tatt utav landslagssjef Lars Lagerbäck:

Keepere:

Hannes Þór Halldórsson, Bodø/Glimt

Ögmundur Kristinsson, Hammarby

Ingvar Jónsson, Sandefjord

Forsvarsspillere:

Birkir Már Sævarsson, Hammarby

Ragnar Sigurðsson, Krasnodar

Kári Árnason, Malmö

Ari Freyr Skúlason, OB

Hörður Björgvin Magnússon, Cesena

Haukur Heiðar Hauksson, AIK

Sverrir Ingi Ingason, Lokeren

Hjörtur Hermannsson, IFK Göteborg

Midtbanespillere:

Aron Einar Gunnarsson, Cardiff

Gylfi Þór Sigurðsson, Swansea

Emil Hallfreðsson, Udinese

Birkir Bjarnason, Basel

Jóhann Berg Guðmundsson, Charlton

Arnór Ingvi Traustason, Norrköping

Theódór Elmar Bjarnason, AGF

Rúnar Már Sigurjónsson, Sundsvall

Spisser:

Eiður Smári Guðjohnsen, Molde

Kolbeinn Sigþórsson, Nantes

Alfreð Finnbogason, Augsburg

Jón Daði Böðvarsson, Kaiserslautern

Podkasten Aftenpodden sport: Lytt og abonnér i Itunes eller hør episoden her nå:

Publisert: