NM-gull med bismak

Leni Larsen Kaurin tok sitt tredje NM-gull etter at Stabæk slo Avaldsnes 1-0 i cupfinalen på Ullevaal lørdag ettermiddag. Men 32-åringen slapp aldri til i finalen og la ikke skjul på skuffelsen.

Publisert: Publisert:

NM-GULL: Leni Larsen Kaurin fikk ikke spilletid men tok sitt tredje NM-gull lørdag da Stabæk slo Avaldsnes 1-0 i cupfinalen for damer på Ullevaal. Foto: ASTRID NORDHAUG, DIGITALSPORT

AVALDSNES — STABÆK 0-1:

— Jeg er mer forbanna enn skuffet, men i kveld skal jeg uansett kose meg sammen med de andre jentene, sa Leni Larsen Kaurin til smp.no, halvannen time etter at NM-gullet var sikret. Da kom en skuffet Stabæk-reserve ut til den ventende bussen som brakte gulljentene fra bærumsklubben til NM-bankett.

Leni Larsen Kaurin tok sølv med Norge under årets EM-sluttspill i sommer, men hennes forhold til Stabæk-trener Øyvind Eide har kjølnet på høsten.

— Det er vanskelig å snakke om dette, sa Larsen Kaurin.

- Trener Eide sier til Sunnmørsposten at alderen taler imot deg, ferdighetene for at du skal få fortsette i klubben?

— Han får stå for det han sjøl sier, men når jeg blir tatt ut av laget i seriekampen før jeg skal spille EM for Norge forteller vel det sitt.

- Hvor spiller du neste sesong?

— Det kan jeg ikke si i kveld, nå skal gullet feires, sjøl om det var veldig bittert ikke å få spilletid i finalen. Når treneren velger å bytte inn en back for en kantspiller trenger jeg ikke si så mye mer, sier Larsen Kaurin.

Forholdet til trener Eide har vært dårlig i hele høst.

- Du nevnte før finalen at du kanskje velger en tur til utlandet igjen?

— Vi får se, jeg har fått tilbud fra Sør-Korea og New Zealand. Men også fra klubber i Oslo-området, sier Leni Larsen Kaurin. Som har hatt en lang og suksessrik fotballkarriere med tre NM-gull, 98 landskamper for Norge og Champions League-gull med tyske Frankfurt og nordamerikanske mester med Ottawa fra Canada for å nevne det viktigste.

-PS! Veteranen Lindy Melissa Wiik avgjorde lørdagens cupfinale med en heading etter 33 minutter og dermed tok Stabæk «the Double» i år med serie- og cupgull. Samtidig vant de sitt tredje strake NM-gull etter finaleseier også i 2011 og 2012.

Publisert: