Her gjør han det igjen: Zlatan sikret United ligacuptrofeet

Svensken har nå sikret United to trofeer etter at han kom til klubben.

Zlatan Ibrahimovic stanger inn matchvinnerscoringen i ligacupen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United - Southampton 3–2

Jose Mourinhos Manchester United var favoritter foran søndagens ligacupfinale på Wembley. Men noen enkel vei til trofeet, ble det ikke.

United så ut til å ha det halvveis i lommen da de ledet 2–0 til fem minutter før pause. Så kom Southampton tilbake.

Tre minutter før slutt ble derimot den dramatiske kampen på Wembley avgjort. «Selvfølgelig» signert Zlatan Ibrahimovic.

Svensken har nå sikret United to trofeer etter at han kom til klubben i fjor sommer. Det første kom allerede før sesongen da Manchester United vant Community Shield.

Les også

– Zlatan fikk drakten min, men kastet den sikkert rett i søpla

Feilaktig annullert mål?

Etter bare ti minutter startet dramaet da Southampton fikk en annullert scoring. Den avgjørelsen så ut til å være feil. Det var Manolo Gabbiadini som satte ballen i nettet etter et raskt og godt angrep. Det så ut til å være vinket for lagkamerat Ryan Bertrand.

Ti minutter senere kom smellen imot da Manchester Uniteds toppscorer, Zlatan Ibrahimovic, satte et frispark fra 20 meter rett i mål. United så ut til å ha det hele i sin hule hånd da Jesse Lingard la på til 2–0 før pause.

Men på overtid fikk endelig Southampton reduseringen. Det etter et lurt innlegg fra James Ward-Prowse, som Gabbiadini kunne sette mellom bena på David de Gea og i mål.

Dermed levde spenningen ennå.

Manolo Gabbiadini scoret to for Southampton.
Les også

Trump-ordre skapte trøbbel for Manchester United-legende: - Følte meg som en kriminell

Ibrahimovic avgjorde

Da fikk nemlig Southampton opp energinivået. Bare noen få minutter ut i andre omgang var det Gabbiadini som scoret nok en gang, og kunne sette lagene likt.

Faktisk var laget fra sør i England nærmest ved å snu kampen til sin fordel. Etter en drøy times spill hadde de en kjempesjanse som gikk i stolpen og ut. En stund var det Southampton som presset mest.

Unitd hadde derimot en kjempesjanse til å ta ledelsen igjen, da Jesse Lingard dempet ballen på 15 meter og brant til. Men ballen gikk over mål.

Tre minutter før slutt ble det avgjort. Nær sagt «selvfølgelig» signert Zlatan Ibrahimovic.

Stjernespissen stanget United til en 3–2-ledelse.

Norsk langrennsløper satte Myllylä på plass med dopingspørsmål. Hør historien i denne ukens utgave av Aftenpodden Sport:

Publisert: