Krevde 7 millioner av Rosenborg - Vålerenga betalte 1 million

Stabæk-sjefen Inge André Olsen forklarer seg nå. Følg rettssaken direkte her.

sydac318.jpg
Publisert: Publisert:
Forsvarer Christian Elden og aktor Morten Stene før Rettsaken mot de fire personene som er siktet i saken angående salget av Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga startet i Asker og Bærum Tingrett mandag.
To av de fire tiltalte. Fra venstre Inge Andre Olsen og Truls Haakonsen.
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

SANDVIKA (Aftenposten.no): Retten ble satt i Asker og Bærum Tingrett i 9-tiden mandag hvor fire fotballedere står tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011. Politiadvokat Morten Stene innledet med å redegjøre for saken og mener Stabæk holdt Veigar Pall Gunnarsson-prisen så lav som mulig for å betale minst mulig til den franske klubben Nancy som vedlegg for videresalg — selve kjernen i saken.

Aktoratet vil bevise at at Pall Gunnarsson-avtalen med VIF var verdt5 millioner og Stengel-opsjonen nærmest var verdiløs - ikke omvendt.

De fire tiltalte er sportslig leder i Stabæk Inge André Olsen, tidligere styreleder i Stabæk Fotball AS Lars Holter Sørensen, et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen.

På spørsmål fra tingrettsdommer Nils Ole Bay svarte alle de fire tiltalte «nei» i skyldspørsmålet. For Haakonsen er det også tatt ut et subsidiært tiltalepunkt for heleri. Også her sa Haakonsen seg ikke skyldig.

FAKTA

Saken, som ble avslørt av TV 2, startet med Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011 . Islendingen hadde da vendt hjem til norsk fotball etter et mislykket opphold i franske Nancy. Franskmennene hadde sikret seg femti prosent av overgangssummen hvis Páll Gunnarsson ble solgt videre fra Stabæk.

Det ble han. Vålerenga ble neste stoppested for spissen. Prislappen for spilleren var på 1 million kroner. Halvparten ble sendt sørover til Frankrike slik avtalen krevde. Men det ble hevdet at verdien på Páll Gunnarsson kunne være på hele 5 millioner kroner.

Sammen med overgangen for Páll Gunnarsson betalte Vålerenga 4 millioner kroner for en opsjonsavtale med det da 15 år gamle Stabæk-talentet Herman Stengel. Hverken Stengel eller foreldrene skal ha visst om denne avtalen da den ble inngått.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk