«Alle» krever at Dæhli starter for Norge. Selv har han fått beskjed om å tro mer på seg selv.

Mats Møller Dæhli tror det er mulig å bli en viktig brikke for Lars Lagerbäck.

Mats Møller Dæhli hadde et godt innhopp mot Tsjekkia. Nå kan han få sjansen fra start.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

ULLEVAAL/SANDVIKA: «Lærte ikke Lagerbäck at Sander Berge og Mats Møller Dæhli må starte, da lærte han ingenting i Belfast», skrev Dagbladets Morten Pedersen før lørdagens Tsjekkia-kamp.

Han slo fast at å starte Prosjekt Lagerbäck uten de to ungguttene som steiner i grunnmuren «vil være det samme som å gå i blinde».
Han ble bønnhørt angående Berge, men måtte skuffet innse at Dæhli nok en gang startet på benken.

Pedersen er ikke alene om å ønske Lyn-gutten fra start. Kommentatorer og eksperter i blant andre TV 2, Dagsavisen, Aftenposten og VG har enten ment at han bør være med fra første sekund, eller snakket varmt om hvordan hans bidrag mot tsjekkerne endret kampbildet.

Reidar Sollie i Dagsavisen mener Dæhlis «kreative pasninger og energi smitter både spillerne og tilskuerne. Han gir oss litt tro på varig bedring».

Mandagens trening så ut til å fortelle at Dæhli er blant dem som får mye spilletid mot Sverige.

Les også

Landslagsspilleren har en hobby som skiller seg ut

Mats Møller Dæhli ser ut til å starte tirsdagens kamp mot Sverige.

Selvtillit etter skade

Selv sier 22-åringen at han selvsagt gjerne vil starte kamper, men legger beskjedent til at han «forstår treneren veldig godt når han velger som han gjør». Han har også fått noen beskjeder om hva sjefene ønsker at han tar tak i.

– De vil at jeg skal tro mer på meg selv og de ferdighetene jeg har, at jeg kan bruke dem enda mer.

– Må du jobbe med å ha tro på at du kan spille ut hele registeret ditt på landslaget?

– Nei, men det er en liten prosess etter skaden som handler om kamptrening og finne helt tilbake til seg selv. Jeg føler at jeg er på veldig god vei og begynner å nærme meg noe jeg kan være veldig fornøyd med.

Det er ikke så lenge siden Dæhli la bak seg et halvannet år langt skademareritt. Ikke lenge etter at han signerte for Bundesliga-klubben Freiburg i 2015 ble han satt ut av spill. Det siste halvåret har endelig budt på mange gode opplevelser på utlån i Hamburg-klubben St. Pauli.

Derfor blir han i kultklubben også neste sesong.

– Det er den rette klubben for meg, så får det heller være at det er på nivå 2 akkurat nå. Jeg er veldig glad om jeg klarer å spille fast der i en alder av 22 år nå. Tar jeg de neste stegene mine og er god i den ligaen, da føler jeg at jeg er på veldig god vei, sier han.

Les også

Dæhli tar en ny sesong i St. Pauli

Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli er blant spillerne det stilles størst forventninger til hos det norske fotballpublikumet.

– En veldig klok spiller

Den svenske landslagssjefen er kjent for å verdsette hardtarbeidende og fysisk sterke spillere. Teknisk begavede Dæhli er imidlertid sikker på at det også er rom for hans kvaliteter i Lagerbäcks Norge.

– Ja, men da må jeg være god, aggressiv og gjøre jobben min godt. Da har jeg muligheten, sier han.

Dæhli ble trukket frem som en av Norges beste mot Nord-Irland i mars og i bortemøtet med Tsjekkia før jul. Han mener selv at helgens kamp bar bud om at han er på god vei til å få til de tingene han ønsker ute på banen.

– Jeg hadde stor selvtillit, utfordret, satte fart og skapte farligheter. Jeg har en bra pasningsfot som de ønsker at jeg skal bruke til å sette opp folk i bakrommet, så det er mange ting jeg kan bidra med hvis jeg spiller opp mot mitt beste.

Etter lørdagens kamp sa Lagerbäck at om Dæhli blir god nok fremover, så kommer han definitivt til å bli en viktig brikke.

Grunnen til at han valgte Jo Inge Berget fra start, var at treneren mener det ga den beste balansen i laget, med Mohamed Elyounoussis egenskaper på motsatt kant. Omtalen av Dæhli bærer imidlertid bud om at muligheten for at kommentatorer og eksperter får sine ønsker oppfylt absolutt er til stede.

– Med Dæhli så får du en teknisk spiller som kan holde på ballen og ta av motstanderen. Du får de offensive kvalitetene som er hans styrke. Du får også en veldig klok spiller, som jeg tror kommer til å bli veldig god på sikt.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?

Publisert: