En telefonsamtale gjorde Thorstvedt til Viking-spiller

Han scoret sitt første Viking-mål med pappa Erik på tribunen - men hadde det ikke vært for èn telefonsamtale hadde Kristian Thorstvedt i dag spilt collegefotball i USA.

LOKAL HELT: Kristian Thorstvedt feirer seieren mot Åsane med et skikkelig brøl.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Viking - Åsane 4-0

SR-BANK ARENA (Aftenbladet): – Jeg har drømt om dette hele livet. Jeg satt på denne tribunen som Viking-fan selv da jeg var liten. Dette er stort, sier en smørblid Kristian Thorstvedt til Aftenbladet etter storspill og scoring i 4–0-seieren over Åsane søndag.
At den drømmen skulle gå i oppfyllelse var nemlig langt fra gitt, og for bare få måneder siden veldig fjern. Hadde det ikke vært for en telefonsamtale mellom pappa Erik Thorstvedt og Bjarne Berntsen, hadde Kristian i dag spilt collegefotball i USA.

Les også

Zlatko Tripic herjet da Viking vant stort

College-avtalen var i boks

Etter å ha vokst opp i Stavanger og Viking, dro Kristian sammen med pappa Erik til Oslo som 14-åring. Der ble han en del av Stabæks juniorlag. I vinter hadde han egentlig bestemt seg for å sette proffdrømmen litt på vent, og dra til USA for å spille collegefotball.

– Alt var egentlig i boks. Så var det pappa som ringte Viking og hørte om jeg kunne få trene med dem først. Det ble på en måte min siste sjanse her. Og det gikk jo fint. Det var noen skoler i USA som ble litt skuffa, men det er kjekt med en sånn historie, smiler Kristian Thorstvedt.
At det var keeperlegenden Erik Thorstvedt som ringte var selvsagt ikke negativt da Viking-trener Bjarne Berntsen ble oppringt angående et prøvespill tidlig i vinter.

– Jeg hadde hørt at Kristian var målfarlig, og han hadde akkurat scoret tre mål i en turnering med juniorlaget til Stabæk. Men nei, jeg kjente ikke så mye til ham, innrømmer Berntsen.

I AKSJON: Kristian Thorstvedt, helt til venstre i bildet, under kampen mot Åsane søndag.
Les også

Viking-børsen: «Farlig hver gang han får ballen»

Det var likevel ingen tvil om at han skulle få komme på trening og vise seg frem. Det var jo snakk om en lokal, talentfull spiller som i tillegg altså var sønn av en Viking-legende.

– Har gått over all forventning

Men det var neppe mange som forventet at Thorstvedt først og fremst skulle spille seg til en kontrakt – og deretter spille seg så raskt inn på serielaget som det han har gjort.

Berntsen sier at han så at 19-åringen var såpass annerledes, moden og fremoverrettet i spillestilen sin at han hadde et håp om det.
Pappa Erik var i utgangspunktet fornøyd med at sønnen fikk sjansen på trening.

– Jeg hadde ikke så mye forhåpninger utover det. Men det har jo gått over all forventning så langt. Det er veldig kjekt, sier Erik Thorstvedt.

Her har pappa Erik Thorstvedt akkurat sett sønnen Kristian (19) sette sitt første mål for Viking.

Søndag var han tilstede på tribunen da Viking banket Åsane 4–0. Fra sitteplassen midt på langsiden fikk han se sønnen være en av banens beste - og score sitt første seriemål før de mørkeblå.

– Det var superstas å se, jeg må innrømme det. Han har jo spilt for Viking siden han var 5 år, sier han.

Les også

Slik chattet Ingve Bøe under Viking-Åsane

Ikke fan av sønnens hårbånd

Kristian sier at han ikke kjente på noe ekstra press selv om han visste at pappa satt og fulgte med på tribunen.

– Nei, det var bare kjekt, og ekstra gøy var det jo å få scoringen når han var her og så på. Han pleier jo å være litt kritisk, og det er lite skryt å få, smiler Kristian lurt.

– Han kan ikke klage på så mye i dag?

– Nei, det blir vel bare hårbåndet mitt, da. Han er ikke så fan av det, og sier hele tiden jeg må klippe meg. Men det er nok bare fordi han er sjalu på at jeg faktisk har hår, ler han.
Konfrontert med sønnens uttalelser humrer pappa Erik godt, før han innrømmer:
– Han har kanskje et lite poeng der ...

PS! Kristian Thorstvedt har fortsatt stående tilbud om collegefotball i USA neste sommer - men det spørs om ikke Viking har forlenget kontrakten med ham lenge før den tid ...

Publisert: