Nå spisser det seg til i Start: – Spillerne er sugne på å vise seg fram

Fredag venter Starts tøffeste utfordring så langt denne vinteren. Nå håper Joey Hardarson at laget skal ta steg.

Publisert: Publisert:

Start-spillerne under en treningsøkt i Karmøy Storhall dagen før fredagens treningskamp mot Haugesund Foto: Jon Berntsen Kåsa

  • Jon Berntsen Kåsa

KRISTIANSAND: – Det begynner å spisse seg til, og vi spiller mot tøffere motstand. Vi går inn i kampene og ønsker å prestere og få gode resultater, sier Start-trener Joey Hardarson om fredagens kamp mot Haugesund, og de neste treningskampene på Marbella mot Grorud, Brann og Sogndal.

Onsdag kunne Start bare trene på delene av banen på Sør Arena hvor sola hadde gjort sitt for å smelte snøen. – Vi måtte gjøre det beste ut av det, sier treneren. Foto: Jacob J. Buchardt

Så langt denne vinteren har Start vunnet mot Sørlandslaget, Mjøndalen og Jerv, mens det ble uavgjort mot Fløy. Fredag skal Start måle krefter mot betydelig bedre motstand i Haugesund.

  • LEST DENNE? Prøvespiller høyaktuell fra start

Kan ikke garantere spilletid for alle

Start-treneren ser fram til å møte et lag han regner som et bra eliteserielag, for å få noen svar på hvordan hans Start-lag ligger an i forberedelsene til en sesong i norsk eliteserie.

Prøvespiller Hördur Ingi Gunnarsson (21) spiller trolig fra start på høyrebacken mot Haugesund. Foto: Jacob J. Buchardt

– Vi kommer til å stille med et sterkt lag, men det er fortsatt kamp om plassene. Vi ønsker å se noen ulike konstellasjoner og enkeltspillere i aksjon mot denne type motstand, sier Hardarson som svarer blankt nei på spørsmål om alle kan regne med å få spilletid.

– Spillerne er sugne på å vise seg fram

Han forventer at hans Start-lag tar ytterligere steg fra kampen mot Jerv da Grimstad-klubben ble slått med ett mål.

Damion Lowe har startet på benken mot Fløy og Jerv, men sa til Fædrelandsvennen forrige uke at han håper å starte mot Haugesund. Foto: Jon Berntsen Kåsa

– Spillerne er sugne på vise seg fram mot en så pass sterk motstander, sier Hardarson.

– Det blir en tøff utfordring for oss. Haugesund er et godt fysisk lag i begge boksene. Med full respekt for Fløy og Jerv, så er det noe annet å møte Haugesund, sier treneren om fredagens motstander.

– Håper vi kan spille god fotball

Høyreving Kasper Skaanes gleder seg også til å møte Haugesund. Han håper på en god opplevelse mot laget som kom seg til NM-finalen forrige sesong.

Kasper Skaanes håper Start kan vise seg fra sin beste side mot Haugesund. Foto: Ørn E. Borgen

– Jeg håper det blir en tett og jevn kamp, og at vi kan vise oss fra vår beste side. Det er en oppkjøringsperiode med harde treninger og lange dager, så vi skal ikke ta så mye ut ifra resultatet, men jeg håper vi kan få en god opplevelse og spille god fotball, sier Skaanes som var en god bidragsyter til opprykket i fjor med sju mål.

Midtstopper nærmer seg

Kasper Skaanes har slitt med en strekk, og var ute mot Fløy. Han er ikke den eneste i Start-leiren som har slitt med skader denne vinteren. Mot Haugesund er Isaac Twum, Eirik Wichne, Mikael Ugland, Eirik Schulze og langtidsskadede Adeleke Akinyemi utilgjengelig grunnet skade.

Mens Henrik Gjesdal nærmer seg spill. Joey Hardarson vurderer å ta med nysigneringen i troppen.

– Dette har vært den første uka hans med full trening, vi må fortsatt være forsiktige med å bruke han.

Andri Tryggvason er ikke med til Haugesund grunnet personlige årsaker.

Schulze trenger mer tid

Eirik Schulze er for tiden mer og mer involvert på Start-treninger, men er fortsatt ute på ubestemt tid.

– Han trenger enda litt mer tid før vi slipper han til. Vi må se hvordan han tåler belastningen han blir satt under nå. Vi må ta det gradvis, det er usikkert når han er tilbake forklarer Hardarson.

– Spillerne er sugne på å vise seg fram, sier Start-trener Joey Hardarson. Foto: Jon Berntsen Kåsa

– Skulle vært foruten skadene

Start-treneren innrømmer at han gjerne skulle vært foruten alle skadene, men ser lyset i enden av tunnelen da spillere som Martin Ramsland er tilbake fra sin lyskeskade.

– Vi har kommet oss greit gjennom perioden vi har vært gjennom. Det blir godt å få flere på trening og få større konkurranse om plassene, sier Hardarson.

Hadzic vil fortsette å levere

Med flere midtbanespillere ute med skade fikk Adnan Hadzic muligheten fra start mot Jerv. Den muligheten tok han med en flott scoring fra 25 meter.

– Det har mye å si for selvtilliten å levere en god kamp, men å få et mål i tillegg gir en ekstra boost, sier Adnan Hadzic. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

– Det har mye å si for selvtilliten å levere en god kamp, men å få et mål i tillegg gir en ekstra boost, sier den unge midtbanespilleren.

– Jeg vil fortsette å spille slik jeg gjør nå. Målet er å gjøre det så bra som jeg kan, hele tida, legger han til.

Dette laget ble drillet under torsdagens trening i Storhall Karmøy i en 4–2–3–1-formasjon: Amund Wichne – Hördur Ingi Gunnarsson, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen, – Afeez Aremu, Adnan Hadzic – Kasper Skaanes, Eman Markovic, Kevin Kabran – Martin Ramsland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  2. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  3. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  5. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

  6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

  1. IK Start