Rekordkjøpet herjet i Arsenal-storseier

Arsenal vant for første gang siden 1. nyttårsdag.

Publisert: Publisert:

Arsenal og rekordsigneringen Nicolas Pépé herjet søndag kveld. Foto: Frank Augstein / AP

 • NTB

ARSENAL - NEWCASTLE 4–0

Det var Newcastle som sto for de største sjansene fra start, men en knallgod 2. omgang fra Arsenal med fire mål sikret lagets første seier siden 1. nyttårsdag.

– Etter vinterpausen ble vi enige om at vi måtte tette luken til topplagene og gjøre uavgjort om til seirer. I dag var første mulighet til det, og vi klarte det, sa Arsenals trener Mikel Arteta til Sky Sports.

Flotte mål av Pierre-Emerick Aubameyang og Nicolas Pépé på kort tid tidlig i omgangen, et kjærkomment mål for Mesut Özil og en fulltreffer fra Alexandre Lacazette like før slutt gjorde at Arsenal fikk sin første ligaseier på lenge.

Etter fire strake uavgjort i ligaen, klarte Arsenal endelig å vinne igjen. Det flotte hodestøtet fra Aubameyang som ga Arsenal ledelsen gjør i tillegg at spissen bare er to mål unna å være toppscorer.

– Vi startet ikke på beste måte, men i 2. omgang spilte vi med mer energi, og så scoret vi flere mål, sa Aubameyang etter kampen.

Les også

Tottenham avgjorde dramatisk oppgjør på overtid

Arsenal og Pierre-Emerick Aubameyang vant 4-0 mot Newcastle etter fire mål i 2. omgang. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

Målene uteble

Arsenal slet lenge med å stoppe Newcastles fotrappe spillere, og etter et kvarter fikk bortelaget to gode muligheter.

Først skjøt Sean Longstaff et skudd som endret retning på Dani Ceballos og gikk mot mål, men Bernd Leno fikk avverget til corner. På corneren endte ballen hos kvikke Allan Saint-Maximin. Han dro seg fint fri, men Joelinton klarte ikke å omsette det harde og lave innlegget til mål.

Like før pause fikk Arsenal sin første gode mulighet da Shkodran Mustafi fyrte av etter en corner, men Valentino Lazaro sto i veien.

2. omgang var langt friskere for Arsenal, og like etter pause kom et varselskudd på hva som ventet Newcastle i 2. omgang da Eddie Nketiah traff tverrliggeren på volley fra fem meter.

Les også

Solskjær slår tilbake mot Manchester United-spillerens kritikk

Arsenal-show

Sju minutter etter tverrliggertreffet hadde Arsenal scoret to ganger, med rekordsigneringen Nicolas Pépé i hovedrollen.

Først slo den franske kantspilleren et flott innlegg til Pierre-Emerick Aubameyang, som ga Arsenal ledelsen med et nydelig hodestøt. Like etter var det Pépés tur til å score.

Buyako Saka dro en frekk tunnel på Lazaro før han sendte ballen inn i boksen. Pasningen gikk rett til Pépé, som skjøt på første touch og satte inn 2-0.

Etter 63 minutter fikk Newcastle en enorm mulighet til å redusere da Ciaran Clark ble stående tilsynelatende alene midt foran mål, men David Luiz fikk blokkert og skuddet gikk utenfor.

Etter tverrligger- og stolpetreff for Aubameyang og Saint-Maximin kunne Arsenal sikre seieren da Mesut Özil scoret sitt første mål for sesongen.

Lacazette, som serverte Özil, la like godt på til 4-0 på overtid.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Everton22006246
2Arsenal22005146
3Crystal Palace22004136
4Leicester City11003033
5Chelsea11003123
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

 2. Fjellklatrere hentet av redningshelikopter

 3. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

 4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 5. To smittet av koronavirus i Randaberg

 6. Knuste egen mesterskapsrekord – så løp han videre ut av stadion

 1. Arsenal FC
 2. Newcastle United FC
 3. Premier League