Nykommeren advarer Andreas Lie: – Jeg er kommet for å erobre plassen som førstekeeper

De siste fem års Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn skrev onsdag under en ettårskontrakt med AaFK. Og er klar til å utfordre mangeårig førstekeeper Andreas Lie.

Publisert: Publisert:

Det ligger an til å bli en knivskarp keeperduell i AaFK. Men Andreas Lie (t.v.) ønsker utfordrer Gudmund Kongshavn hjertelig velkommen til klubben. Foto: Helge Skuseth

  • Helge Skuseth

- Jeg er selvsagt kommet hit for å erobre plassen som førstekeeper i AaFK - alle keepere ønsker jo å bli førstekeeper! Men jeg vet at Andreas Lie er en meget god og rutinert keeper, så jeg har en stor utfordring foran meg. Men jeg har tro på mine egne ferdigheter, lover han.

Kongshavn er ekte bergenser, med Varegg som moderklubb. Allerede som junior dro han til Oslo for å prøve seg i Vålerenga, og han debuterte faktisk for Vålerenga i AaFKs juniorturnering Color Line Cup i Ålesund i januar 2009.

Tidligere Tromsø- og Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn på plass på Color Line stadion i AaFK, med keeperdrakta foreløpig hengende over skuldra. Men han har planer om gjøre den til sin egen i løpet av kort tid. Foto: Nils Harald Ånstad

Kun ettårskontrakt

Foran 2015-sesongen flyttet han til Tromsø, der han stort sett har vært ubestridt førstekeeper siden da. Nå er kontrakten hans gått ut, så AaFK slipper å betale overgangssum for ham til TIL.

Foreløpig har jeg skrevet ettårskontrakt med AaFK, det er best slik, føler jeg. Det handler jo mye om trivsel, og det er viktig for meg at min kone og våre tre barn også trives i byen. Det tror jeg skal gå veldig bra, for jeg har hørt veldig mye bra både om AaFK og om byen Ålesund fra andre. Ingen spillere jeg har snakket med har mistrivdes i AaFK, smiler han.

Og latteren ligger ofte på lur hos bergenseren, som nettopp har fylt 29 år.

Les også

Sunnmørsposten sender AaFKs treningskamper

Utviklet seg som keeper

– Jeg håper å bidra med humør og energi inn i spillergruppa, jeg er generelt en blid kar. Og ambisiøs, jeg elsker å trene og ta meg ut på trening. Tidligere var jeg mest kjent som en god skuddstopper, men jeg har utvidet repertoaret mitt etter hvert som jeg er blitt eldre og mer rutinert. Så jeg håper ikke at jeg har noen spesielt svake sider som keeper nå, sier bamsen på 189 cm.

Lars Bohinen er veldig glad for at Kongshavn valgte AaFK. Men han fastslår at den tidligere TIL-keeperen har en jobb å gjøre for å bli AaFKs førstekeeper.

Må spille seg inn

– Klart at Andreas har et lite fortrinn, i og med at han har vært vår førstekeeper i en del år nå. Men det jeg kan si er at nå har vi den skarpeste keeperduellen vi har hatt i klubben, i hvert fall så lenge jeg har vært her. Det jeg kan love begge to er at den beste skal stå, sier Bohinen.

Kongshavn blir ikke med mot Brattvåg fredag, men neste helg er han aktuell. Da står Bodø/Glimt for tur, og det høres ut som en kamp der AaFK-keeperen får rik anledning til å vise seg fram.

Ny episode av podkasten Sunnmørsball er ute nå. Hør hvordan AaFK har håndtert saken rundt Pape Habib Gueye, og ikke minst hva AaFK ønsker å gjøre i dette overgangsvinduet.

Hør hele episoden her:

Publisert:

Les også

  1. Dette kan bli AaFKs nye keeper

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering
  1. Gudmund Taksdal Kongshavn
  2. Tromsø IL
  3. Aalesund FK
  4. Eliteserien
  5. Fotball 1. div