Vilde Nilsen (19) vant verdenscupen i paralangrenn

19 år gamle Vilde Nilsen fra Tromsø har vunnet verdenscupen i paralangrenn når det gjenstår tre renn. Det ble klart med seier på lørdagens 15 kilometer.

Vilde Nilsen herjer i sporet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Seieren har hennes tredje strake på like mange dager i tyske Finsterau. Det var tromsøværingens sjuende seier på stående for sesongen.

– Dette er utrolig artig. Målet mitt denne sesongen var å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Nå har jeg allerede klart dette etter den tredje verdenscuprunden, sier Nilsen i en pressemelding.

  • Fikk du med deg denne? VM- og OL-satsende Vilde (19) forteller om forskjellene i langrenn: – Konfekteske er kanskje det vi får i premie

19-åringen vil motta det synlige beviset på sammenlagtseieren når verdenscupen avsluttes med tre renn i svenske Östersund fra 19. til 22. mars.

– Det er deilig å gå inn i den siste verdenscuprunden å vite at sammenlagtseieren er i boks. Jeg føler i hele år at det har vært kvalitet på alle de rennene jeg har gått, sier Nilsen.

Nilsen vant lørdagens renn et drøyt halvminutt foran Liudmyla Liasjenko fra Ukraina. På Idrettsgallaen ble 19-åringen kåret til årets kvinnelige parautøver for 2019.

Publisert:
  1. Vilde Nilsen
  2. Paraidrett

Mest lest akkurat nå

  1. Advarer mot å reise på hytta i fjellet

  2. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje

  3. Bilverksted konkurs

  4. Nytt koronadødsfall på SUS

  5. Tiltalt mor nektet for vold, men kunne ikke utelukke å ha løftet datteren etter håret

  6. Både Berisha og Sebulonsen kan bli solgt i helgen