Halvorsen tok etterlengtet etappeseier: – Jeg trengte virkelig denne

Kristoffer Halvorsen spurtet inn til seier på den sjette og siste etappen i Tour of Norway.

Kristoffer Halvorsen knytter neven i seiersrus etter å ha vunnet avslutningsetappen i Tour of Norway.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Hønefoss: Kristoffer Halvorsen spurtslo Cees Bol og Alexander Kristoff og vant den sjette og siste etappen i Tour of Norway som ble avsluttet i Hønefoss søndag.

Bol havnet på andreplass, mens Kristoff ble nummer tre på etappen, i det som var en svært jevn spurt mellom trioen.

Halvorsen endte med det på andreplass i sammendraget, bak Alexander Kristoff. Det betyr også at Halvorsen sikret seg den hvite ungdomstrøya. Edvald Boasson Hagen ble nummer tre i sammendraget.

– Jeg trengte virkelig denne. Vi har jobbet hardt hele uka. Det er fantastisk å få til dette. Laget kjørte helt vanvittig, sa Halvorsen til TV 2 etter målgang.

Når Fædrelandsvennen snakker med ham en times tid etter etappen, har han endelig fått satt seg i bussen etter noen harde dager, som endte på best mulig vis.

– Det var vanvittig deilig å få den seieren, sier Halvorsen til Fædrelandsvennen.

I TV 2s sending fikk han mye ros av Johan Kaggestad, som mener Halvorsen den siste tiden har utviklet seg veldig som syklist og nå kan hevde seg i langt hardere ritt enn tidligere.

– Jeg føler treningen har gått bra helt siden vinteren. Jeg har utviklet meg bra, og generelt blitt en bedre syklist. Jeg har vært med i toppen i spurt i hele år, men har manglet det siste lille. Nå kom endelig seieren, sier Halvorsen.

– Det sterkeste han har gjort

- Dette var rått. Jeg tror dette betydde veldig mye for Kristoffer. Det var veldig berikende for ham å få denne. Han trengte den, sier sportsdirektør i Team Ineos, Gabriel Rasch til Fædrelandsvennen.

Han karakteriserer Halvorsens seier som hans sterkeste prestasjon som proffsyklist.

- Dette er det sterkeste han har gjort. Å vinne en slik spurt mot Kristoff, etter en tøff etappe viser at han har blitt en bedre rytter. Han har bedre kapasitet nå.

Kristoffer Halvorsen er inne i sitt siste kontraktsår i det britiske storlaget. Rasch tror seieren kan bidra til at han blir også utover denne sesongen.

- Jeg håper at han blir. og at han blir signert med videre. Det er ikke min avgjørelse.

– Hva betydde denne seieren for fremtiden i Ineos?

– Denne seieren betyr helt klart noe. Så får vi se hva som skjer, svarer Rasch.

Selv sier Halvorsen at han ikke har tenkt veldig på kontraktssituasjonen, men sier det jobbes med hele tiden.

Kristoffer Halvorsen (t.v.) på podiet sammen med sammenlagtvinner Alexander Kristoff (i midten) og Edvald Boasson Hagen. Halvorsen ble nummer to i sammendraget.

Sett denne reportasjen om Kristoffer Halvorsens superfan?

TV 2s sykkelekspert Miriam Bjørnsrud var mektig imponert over det Halvorsen viste.

– Kristoff har egentlig et bedre utgangspunkt ut av svingen, men Halvorsen er så sterk. Han viser enorm styrke, sa Bjørnsrud.

Kristoff: – Trodde jeg hadde seieren

Det var en intens spurtavslutning på dagens etappe. Alexander Kristoff lå i en god posisjon til å vinne etappen, men «Doffen» klarte å holde spurtkanonen bak seg.

– Jeg trodde jeg hadde det, men Halvorsen kom på slutten der. Det var kult for ham (Halvorsen) å få denne seieren. Jeg er veldig fornøyd med å få sammenlagtseieren. Det er langt over forventning, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Vært centimeter unna seier tidligere

Som sagt har Halvorsen vært svært nær etappeseier tidligere i rittet.

På den første etappen, med målgang i Egersund, ble Halvorsen nummer fem. Etappen etter var Halvorsen kun centimeter unna seieren, men ble spurtslått med noen små centimeter av colombianske Alvaro Hodge i Mandal.

På hjemmebane i Kristiansand (3. etappe) endte det med en skuffelse for Gimlekollen-mannen, som kun endte som nummer ni. Etter det fulgte «Doffen» opp med en 12. og tredjeplass, før han altså vant søndagens etappe, som var det siste i årets utgave av Tour of Norway.

Publisert: