Molde-sjefen: – Selvsagt kan vi gå videre

MFK-trener Erling Moe har bragden og 3-1-seieren mot Fenerbahce, og den selvtilliten som fulgte med, i bagasjen når han sender spillerne ut på Aker stadion i kveld.

Gleder seg: Molde-trener Erling Moe og kaptein Daniel Berg Hestad i godlune på pressekonferansen på Aker stadion.
  • Jan H. Indbjør
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

MOLDE: – Vi gleder oss veldig til møtet med Ajax også, og er fast bestemt på at vi skal hente nye poeng. Og vi må være så offensive i hodet at vi tror at vi kan gå videre fra gruppespillet, sa MFK-treneren på pressemøtet onsdag.

Han er selvsagt fullt og helt klar over at kveldens motstander er en europeisk toppklubb.

Ajax vant den europeiske serievinnercupen tre ganger på 1970-tallet og har vunnet mesterligaen én gang i nyere tid (1994-95). Og er én av fire klubber som har vunnet alle de europeiske turneringene – de tre andre er Bayern München, Barcelona og Juventus.

Følg Molde-Ajax direkte her kl. 21.05

Gode på kantene

– Vi har studert Ajax grundig, og er klar over at vi møter et lag med andre kvaliteter og egenskaper her enn det Fenerbahce hadde. Gode enkeltspillere og høyt tempo er et par av stikkordene, sier Erling Moe.

Men forskjellen ligger også i spillestil og -mønster. Mens tyrkerne angrep mye sentralt, bruker Ajax kantspillerne mye mer, med mange innlegg som følge av det.

– Vi må knekke en ny kode denne gang, men må først og fremst tørre å ha vårt eget spill.

Les også

Bergdølmo: - Ajax kan få det tøft

Kaptein Daniel Berg Hestad supplerer:

– Vi må ha ballen så mye som mulig. Vi gjorde Fenerbahce-spillerne rådville, og vi må ha samme målet i denne kampen.

Mattias Moström ble skadet i kampen mot Stabæk søndag, men meldes kampklar igjen. Og Mushaga Bakenga, som storspilte for andrelaget sist mandag, kan kanskje blir en MFK-joker i kveld?

– Det ser jeg ikke bort fra, sa Erling Moe med et smil.

PS! Ajax har begynt sesongen i hjemlig «Eredivisie» med seks seirer og én uavgjort på de sju første kampene – og har en målforskjell på 18-2!

Publisert: