United betaler 200 mill. for én sesong med Falcao

Superspissen kommer på lån fra Monaco ut sesongen.

KLAR FOR UNITED: Radamel Falcao får ikke færre fans når han nå har signert for Manchester United.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

På overtid av overgangsvinduets siste dag ble Manchester United og Monaco enige om en låneavtale ut sesongen. Radamel Falcao (28) gjennomførte mandag kveld en legesjekk i Manchester, der han også ble enig med United om de personlige betingelsene.

Ryktene om en overgang svirret helt fra starten av «Deadline day», men bekreftelsen fra Manchester United lot vente på seg. Men cirka 02.30 norsk tid kom den.

Dermed er en ny stjernespiller klar for Louis van Gaals Manchester United. Falcao er 28 år og født i Colombia.

— Jeg er glad for å kunne komme til Manchester United. Det er den største klubben i verden, og man er fast bestemt på at man skal komme tilbake til toppen. Jeg ser frem til å jobbe med Louis van Gaal og bidra til at laget oppnår suksess, sier Falcao til Manchester Uniteds nettsider.

 • Live-dokument: Slik var Deadline day

Samtidig forsvinner Danny Welbeck (23) ut dørene på Old Trafford. Den engelske landslagsspissen går til Arsenal - en overgang verdt rundt 160 millioner kroner, ifølge BBC.

Klar for Arsenal: Danny Welbeck forlater Manchester United.

Falcao startet sin profesjonelle karriere i argentinske River Plate. I 2009 ble han solgt til Porto i Portugal, før ferden gikk videre til Spania og Atletico Madrid i 2011. I mai 2013 ble han hentet til Monaco for 480 millioner kroner.I 2012/13-sesongen scoret han 34 mål på 41 kamper for Atletico. Forrige sesong ble det 11 mål på 19 kamper i Monaco.

Ifølge The Telegraph kan låneavtalen koste Manchester United opptil 200 millioner kroner. Den samme avisen skriver samtidig at Falcao har gått med på et lønnskutt. I Monaco hadde han 350.000 pund i ukelønn, nå vil han få 265.000 pund — rundt 2,7 millioner kroner - i uka på balløya, ifølge Telegraph.

Falcao var med på å vinne Europaligaen med både Porto (2011) og Atletico Madrid (2012). I 2011 endte han med 17 mål på 15 kamper i Europaligaen, som er rekord. Totalt scoret han 39 mål på 43 kamper den sesongen.

Han ødela korsbåndet i januar og mistet fotball-VM for Colombia.

Real-rykter

Lørdag tydet mye på at Radamel Falcao var på vei til Real Madrid. I utgangspunktet skulle colombianeren ha spilt kamp for Monaco mot Lille lørdag. Men da kampen startet satt 28-åringen plutselig på tribunen sammen med agenten sin.

Radamel Falcao har vunnet Europaligaen både med Porto og Atletico Madrid. Her fra triumfen med Porto i 2011.

Ryktene sa at spissen ville bl solgt til Real i løpet av kort tid, og lørdag kveld gjorde Falcao lite for å dempe spekulasjonene da han la ut en Twitter-melding som han senere slettet. Budskapet i meldingen var enkelt og greit: En drøm går i oppfyllelse. Heia Madrid. Senere tok Falcao igjen til det sosiale nettstedet for å benekte hele meldingen.Mandag kom nyheten om at Manchester United var blitt enig med Monaco om å låne stjernespissen ut sesongen. Det som gjensto var legesjekken og en avtale mellom klubb og spiller om de personlige betingelsene.

Samtidig som at det ble klart at Falcao var på vei til Manchester, kom det frem at Real Madrid hadde inngått en avtale om å leie den mexicanske spissen Javier Hernández fra United ut sesongen.

At United skulle hente enda en stjernespiss kom overraskende. Klubben har fra før brukt enorme summer i overgangsvinduet, og forrige uke kjøpte klubben Ángel Di María for 611 millioner kroner fra Real Madrid.

Falcao skal også ha vært ønsket av Arsenal og Manchester City, men det var til slutt United og manager Louis van Gaal som fikk tilslaget. Ifølge Manchester Evening News betaler United mellom 50 og 60 millioner kroner for å låne spilleren. United skal også ha sikret seg opsjon på en permanent overgang.

Hvem skal spille?

United leverte en særdeles skuffende fjorårssesong, og denne sesongen har åpnet minst like elendig. 1-2-tap i serieåpningen mot Swansea ble etterfulgt av 1-1 mot Sunderland og 0-0 mot Burnley. Laget er allerede utslått av ligacupen etter 0-4-tap mot MK Dons fra tredje nivå.

Rob Dawson i Manchester Evening News skriver dette mandag kveld:

«For andre gang den siste uken har Manchester United signert en av verdens beste spillere. Og igjen er det ikke åpenbart hvor han passer inn», skriver Dawson.

Mot Burnley lørdag startet både Di Maria, Wayne Rooney, Robin van Persie og Juan Mata. Ingen av dem klarte å score.

«Uansett om Van Gaal ser for seg 4-3-3 eller 3-5-2, er det vanskelig å skjønne hvordan han kan få plass til Falcao, Rooney, Van Persie, Mata og Di Maria på samme lag. Kan alle spille samtidig? Svaret er åpenbart nei».

Dawson påpeker at United ikke skal spille verken Champions League eller ligacup denne sesongen. Frem til FA-cupen starter i januar er det kun Premier League-kamper.

«Vanligvis ville det vært mer enn nok kamper til å sørge for at alle er fornøyd, men denne sesongen er annerledes».

Første sjanse for United-fansen til å se sin nye stjerne er på Old Trafford mot Queens Park Rangers 14. september.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United
 3. AS Monaco

Mest lest akkurat nå

 1. Viste kniv til bussjåfør - ble pågrepet og arrestert

 2. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 3. Sveinung Rotevatn krever at påbud om hjemmekontor oppheves

 4. 18.542 nye koronasmittede registrert siste døgn

 5. Turen på elsparkesykkel endte på legevakten for Malin (22): – Det kunne gått mye verre

 6. Når kommer vinteren, egentlig?