Viking enige med Union Berlin om Ryerson-overgang

Viking selger Julian Ryerson (20) til Tyskland.

Julian Ryerson har trolig spilt sin siste kamp for Viking.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Julian Ryerson blir trolig Union Berlin-spiller med det første. Klubbene ble i helgen enige om en overgangssum for den 20 år gamle midtbanespilleren fra Lyngdal. Det bekrefter Viking-trener Bjarne Berntsen.

Ryerson er nå på vei til Berlin for å gjennomgå medisinsk sjekk, og om han passerer den, blir han Union Berlin-spiller omgående, skriver Viking på sine nettsider.

– Avtalen er tredelt. Vi får en sum utbetalt umiddelbart. Videre har vi en trappetrinnsmodell med utbetalinger etter antall spilte kamper, og så har vi sikret oss en god prosentandel ved videresalg, så vi er godt fornøyde, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

Viking ville hatt krav på 2,5 millioner kroner i utdanningskompensasjon dersom Ryerson hadde forlatt klubben vederlagsfritt etter sesongen. Nå får de i stedet en overgangssum som ifølge Berntsen gir Viking en bedre totalpakke.

Julian Ryerson har flere ganger gitt beskjed om at han ønsker seg nye utfordringer. Også i vinter var han aktuell for andre klubber. Den engelske klubben Oxford ønsket blant annet å betale 6 millioner for Ryerson, men spilleren ønsket selv ikke å gå til en klubb på nivå tre i England.

Julian Ryerson drar nå til Berlin for å forhandle om sin personlige avtale med den tyske førstedivisjonsklubben.

Viking har tidligere i sommer hentet inn to midtbanespillere som er med på å gi dekning når Ryerson nå forsvinner. Både Johnny Furdal og Ylldren ibrahimaj kan gå rett inn på laget og erstatte lyngdølen.

- Vi har vært klar over at et Ryerson-salg var et mulig utfall i dette overgangsvinduet. Derfor har vi hentet inn to gode midtbanespillere for å komplimentere de vi allerede har i klubben, forklarer Berntsen.

Publisert: