Historisk Ødegaard-scoring da Real Sociedad banket ligalederen

Scoret sitt andre La Liga-mål mot Atlético Madrid.

Publisert: Publisert:

Martin Ødegaard gratuleres etter scoringen. Foto: VINCENT WEST / NTB scanpix

 • Bernhard Veland
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

REAL SOCIEDAD-ATLETICO MADRID 2–0

57 minutter ut i kampen hjemme mot ligaleder Atlético Madrid fikk Martin Ødegaard ballen like utenfor motstanderens 16-meter. Han avanserte noen meter innover i banen før han skjøt via en motspiller og i mål.

Ødegaard dominerte

En jevn første omgang endte målløs. Martin Ødegaard var mye involvert, men uten å prege kampen. Etter pause brukte nordmannen bare sekunder på å markere seg: På høyresiden utfordret han to Atletico Madrid-spillere og spilte seg fri. Han fikk lagt inn, men angrepet ebbet ut i ingenting.

Utover i kampen var nordmannen en trussel nesten hver gang han var involvert, og han var stort sett involvert i det meste av Real Sociedads offensive spill. Bortelagets forsvarere måtte flere ganger lage frispark for å stanse 20-åringen, blant annet frisparket som til slutt endte med 2–0-scoringen.

– Å score her, det første målet på ny stadion, er stort. Jeg er veldig fornøyd. Vi ga fansen det de fortjente i dag, sier 20-åringen til TV 2.

– I dag synes jeg at vi er mye bedre enn dem. Det er klart at det vanligvis er et meget sterkt lag, men vi viser i dag at vi skal være med å kjempe om Europa-plassene. Det var en bra kamp av laget, fortsetter han.

– Han var briljant i kveld, sa kommentatoren på Strive om Ødegaard etter kampen.

– En av de beste i La Liga

Ødegaards andre mål i La Liga var historisk, som det første på nye Aneota stadion. Real Sociedads hjemmebane i San Sebastian har nylig blitt bygget om, og kapasiteten er utvidet fra 32.000 til 39.500 seter.

Like etter la Nacho Monreal på til 2–0. Det var Ødegaard som slo frisparket i forkant av det målet. Alexander Isak headet deretter ballen inn i feltet, før Monreal fikk banket den i mål.

Øyeblikket da Martin Ødegaard satte inn 1–0-målet på Anoeta. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB scanpix

På Twitter-kontoen til FootballTalentScout kalles Ødegaard for en av de beste spillerne i ligaen.

– Han var absolutt briljant mot et veldig godt lag. En av de beste spillerne i La Liga denne sesongen.

Påstanden om Ødegaards dominans underbygges av statistikk som viser at han hadde 52 pasninger (85 prosent vellykkede), tre skudd, og tre vellykkede driblinger i løpet av kampen.

TV2s ekspert Jesper Mathisen går enda lengre i hyllesten:

– Fortsetter han på dette nivået er det bare å glede seg til å se Ødegaard for Real Madrid neste sesong, for dette er rett og slett enormt imponerende! Han styrer butikken mot et av verdens beste lag...

– Jeg er veldig fornøyd med seieren. Vi spiller mot ligalederen og holder nullen, sa hjemmelagets Nacho Monreal etter kampen. Den tidligere Arsenal-spilleren gjorde La Liga-comeback med scoring.

Atlético Madrid, som ledet La Liga før kampen, hadde svært lite å by på etter 2–0-scoringen, og hjemmelaget kontrollerte inn seieren mot et av de dominerende lagene i Spania.

Jubel etter scoringen. Foto: VINCENT WEST / BILDBYRÅN

Publisert:

Les også

 1. VAR-drama da Ødegaards lag tapte mot erkerivalen

 2. Hevder spesielt én Ødegaard-ferdighet forbauset lagkameratene

 3. Landslagsledelsen gleder seg etter Ødegaards første La Liga-scoring: – Han er blitt råere

Mest lest akkurat nå

 1. Bekymret Solberg varsler nasjonale innstramminger

 2. Pasient tiltalt for drapsforsøk på lege

 3. Fem nye med korona på Jæren

 4. Luksusfelle for kommunen

 5. Dommen over budsjettet: – Skremmende, mener Frp. – Bedre enn ventet, sier Rødt

 6. Dette blir dyrere i Stavanger neste år

 1. Martin Ødegaard
 2. Real Sociedad