Erdogan rett fra Trump-møte til EM-jubel på hjemmebane

Island prøvde å ødelegge festen for Tyrkia, men en tam forestilling sikret tyrkisk EM-billett.

Tayyip Erdogan i møte med Donald Trump denne uken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

TYRKIA-ISLAND 0–0

De tyrkiske landslagsspillerne fått mye kritikk etter at de i høst har markert tydelig støtte til president Erdogan og landets invasjon i Syria.

Den omstridte presidenten var til stede på torsdagens kamp mot Island og kunne til slutt juble for tyrkisk EM-plass. Erdogan har denne uken vært i møter med USAs president Donald Trump denne uken og reiste rett fra Washington til fotballkampen i Istanbul.

De tyrkiske spillerne feiret EM-spill.

Island måtte vinne

Tyrkia trengte ett poeng for å sikre seg EM-billett, og torsdagens motstander Island måtte vinne for ikke å være ute av kampen om å kvalifisere seg direkte til EM. Det var utgangspunktet før kampen på Ali Sami Yen Spor Kompleksi Turk Telekom Stadium.

De første 45 minuttene ble særdeles kjedelige. Ingen av lagene var særlig angrepsvillige, og det var knapt antydning til målsjanser.

Etter pause var det hjemmelaget som tok grep om kampen og i alle fall prøvde å angripe motstanderen, mens Island, som altså var avhengige av scoring, var passive.

Tyrkia er videre til EM.

Ikke før det var spilt 80 minutter begynte Island å presse tyrkerne. Og da ble det virkelig farlig: Et angrep endte til slutt med hjørnespark, og på bakerste stolpe fikk innbytter Hordur Magnusson heade på mål. Bare en god klarering fra Merih Demiral hindret bortelaget i å få scoringen de trengte.

Målsjanser

På overtid tok kampen endelig fyr: Først traff et tyrkisk innlegg tverrliggeren bak Island-keeper Halldor Halldorsson. Så kontret Island, og Victor Pálsson fikk god til å sikte, men skuddet ble blokkert. Nå var det Tyrkias tur til å kontre, men heller ikke det forsøket lyktes, og en tam fotballkamp endte uten mål.

Et fullt stadion kunne til slutt juble for EM-plass.

Resultatet gjør at også Frankrike, som er i samme kvalifiseringsgruppe, går til EM.

Island kan få en ny EM-mulighet gjennom omspill.

Publisert: