Eidur Gudjohnsen lettet etter EM-uttaket: – En fantastisk følelse

Men 37-åringen mener Island må gjøre som Leicester for å ha en sjanse i Frankrike.

Eidur Gudjohnsen er med i den islandske troppen.
  • Martin Brøste
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mandag offentliggjorde den islandske landslagssjefen Lars Lagerbäck troppen som skal delta i sommerens europamesterskap i Frankrike. Blant svenskens utvalgte var MFK-angriper Eidur Gudjohnsen, som dermed er klar for sitt aller første mesterskap med flagget på brystet.

– Det er en fantastisk følelse. Begeistringen på Island det siste året har vært svært høy. Gårsdagen var det første steget for sommerens EM. Det er en fin belønning for hardt arbeid, og det er en stor ære for meg, forteller Gudjohnsen til Rbnett.

Les også

Gladmelding til Gudjohnsen: Molde-spill ga EM-plass

37-åringen har vært fast inventar på det islandske landslaget i over 20 år, og har som Islands største stjerne vært selvskreven i landslagstroppen. Gudjohnsen innrømmer at det blir et stort øyeblikk å være med i Islands aller første mesterskap.

– Det er et historisk øyeblikk for islandsk fotball, og å være en del av det er veldig spennende. Det vil være en fin slutt for min karriere på landslaget. Det vil sikkert bli emosjonelt, og en fin opplevelse. Det er bare å nyte øyeblikket, forteller Gudjohnsen.

Små sjanser

De fleste er nok overrasket over at Island i det hele tatt kom seg til EM. Laget tok seg til EM på bekostning av Nederland, som vant bronsefinalen i VM i Brasil for to år siden.

Gudjohnsen tror ikke det er veldig realistisk at Island skal gjøre det veldig godt i det kommende europamesterskapet.

Les også

Én måned til EM: Her er stjernene som mister mesterskapet

– For å vinne ville det vært en Leicester-historie. Men vi prøver å holde begeistringen nede og forventningene realistiske. Om vi kan komme tilbake fra EM og være stolte av det vi har gjort, vil det være det samme som en seier. Vi skal gå inn i hver kamp og spille slik vi kan og gi alt. Da er jeg sikker på at vi går så langt som vi fortjener. Og med litt flaks kan vi kanskje overraske noen folk, sier Gudjohnsen.

Les også

  1. Bruttern om EM-vraket Eyjólfsson: - De må jaggu ha mange gode fotballspillere på Island

Publisert:
  1. Fotball-EM

Mest lest akkurat nå

  1. 950 nye smittede på Nord-Jæren

  2. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

  3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

  4. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

  5. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

  6. Staten kan ikke betale for alt