Svømmeleder: - Best for barna at foreldrene ikke er til stede

Svømmelederne er uenige i svømmepappaens kritikk av at han må betale 4800 kroner for å se datteren svømme.

Publisert: Publisert:

MÅ BETALE: Foreldre som ønsker å se barna sine i aksjon i ADO Arena, må betale inngangspenger. Det har enkelte reagert på. Foto: Jan M. Lillebø

  • Sindre Trygsland
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Tirsdag gikk svømmepappaen hardt ut mot byens nye svømmearena, Alexander Dale Oen Arena. Braathen mente det var respektløst at han må betale i dyre dommer for å kunne følge datteren hos Bergen Svømme Club fra bassengkanten.

Les også

Det koster ham 4800 kroner å se datteren svømme

Hos flere svømmeklubber i byen stiller de seg uforstående til kritikken. At foreldrene ikke får sitte ved svømmekanten under treninger i ADO Arena, ser ikke Jan Kenneth Antun på som et problem.

— På generelt grunnlag tror jeg det er best både for trenerne og utøverne at de får holde på uforstyrret av foreldre. Mange klubber stenger for foreldre på kursnivå, og vi har det på enkelte av våre baner også. Dette er ikke unikt for ADO Arena, og jeg ser ikke på det som skjer der som noe problem for oss akkurat der, sier lederen hos Vestkantsvømmerne.

Det er først og fremst elitesvømmerne over 14 år som bruker den nye svømmehallen.

Fornøyd med opplegget

Daglig leder i Åstveit Svømmeklubb, Linda Farestvedt, ser heller ikke nødvendigheten av foreldre inne i svømmehallen.

— Barn under seks år har rett til å ha med foreldrene på aktivitet, men når de er eldre klarer de seg fint selv. De har trenere, og jeg syns ikke foreldrene trenger å sitte inne i hallen. Jeg har ikke sett på dette som et problem, sier hun.

Leder i Bergen Svømme Club, Anne-Guri Arnesen kjenner til kritikken mot at foreldre må betale inngangsbillett for å se egne barn trene.

— Folk må få mene det de vil. Det er deres rett. Men som klubb er vi fornøyd med dette opplegget. Da vi flyttet til ADO Arena fikk vi beskjed om at publikum ikke er ønsket, fordi det er et anlegg som brukes til flere ting. Det har vi i klubben respektert og informert videre om, uten å ha fått noen reaksjoner, sier Arnesen.

Gjør unntak i enkelttilfeller

Tidligere holdt Bergen Svømme Club til i Sentralbadet, nå bruker de ADO Arena som sitt hovedanlegg. I Sentralbadet var det åpent for foreldrene. Og det blir gjort unntak med enkelttilfeller også i klubbens nye hovedarena.

— Når det gjelder barn med spesielle behov, som for eksempel en funksjonshemning, legger ADO til rette for dem. Foreldrene til de andre barna må kjøpe billett eller bli henvist til kantinen. Det er mulighetene de har, og det ser ikke vi på som noe stort problem i det hele tatt, sier Arnesen.

De fleste klubber har mange treninger i uken i kommunale svømmehaller. Der er det fritt frem for foreldrene. ADO Arena blir i tillegg til av Bergen Svømme Club i stor grad brukt av eldre utøvere.

— Det er en offentlig svømmehall, så jeg synes for så vidt det er greit at man må betale for å sitte og se på. Det er vanskelig å ha en egen særordning for de få det gjelder, sier foreldrekontakt hos Vestkantsvømmerne Sandgnota, Knut M. Hanssen.

Vil ikke ekskludere foreldre

Selv om han mener de involverte kan ha godt av treningsro, legger Antun vekt på viktigheten av at foreldre involverer seg. Det får de i Vestkanstvømmernes tilfelle gjort gjennom klubbens mange treninger i kommunale bassenger.

— For klubben sin del kan det være en fordel å ha foreldrene til stede og få engasjert dem. Det er viktig å ha en arena, og det er veldig mye enklere for oss å få engasjert dem når vi har dem ved vannkanten, sier Antun.

På spørsmål vedrørende ADO Arenas krav om å betale inngangsbillett for å se barna svømme, var svømmepresident Per Rune Eknes ordknapp.

— Vi vil ikke legge oss opp i driften av en svømmehall, sier svømmepresidenten.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Klatrere sitter fast på fjellhylle

  2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  3. To smittet av koronavirus i Randaberg

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

  6. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

  1. Svømming