Håndballgutta ble rundspilt av Danmark: – Huff!

Danskene manglet sin største stjerne, men var likevel utilnærmelige.

Landslagssjef Christian Berge ser Norge blir overkjørt av Danmark i Golden League søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

NORGE-DANMARK 23–33

Norge var ikke i nærheten mot Danmark i Golden Leagues siste kamp i Sotra Arena. Håndballgutta hang ikke sammen som lag og tapte 23-33.

Christian Berges mannskap var fire mål bak til pause, men i annen omgang tok Danmark helt over showet og lekte med de norske vertene. Til slutt vant de med ti måls margin.

Defensivt lakk det bakover. I en periode etter sidebytte rykket danskene ytterligere unna med seks mål før Norge igjen fikk nettsus. Det norske angrepsspillet fløt ikke i det hele tatt.

I Sotra Arena fikk Norge en elendig start på Golden League-turneringens siste kamp. Allerede etter åtte minutter fant Berge det nødvendig å ta timeout på stillingen 2-6.

Les også

Søstrene Mørks spesielle forhold: – Hun er årsaken til at jeg er her

Redusert

Norge, som også søndag manglet flere sentrale spillere, var på hæla gjennom hele første omgang. Etter 25 minutter hadde Torbjørn Bergerud allerede plukket ut hele 16 baller fra eget mål.

Harald Reinkind rakk å feie inn en redusering til 13-17 før pausesignalet lød. Med den suseren holdt tysklandsproffen liv i troen på et comeback i annen omgang.

Torbjørn Bergerud måtte plukke ut mange baller fra nettet da Norge røk 23-33 mot Danmark i Golden League.

Norge scoret det første målet da lagene entret banen igjen, men danskene skulle vise seg å være flere hakk bedre også i annen omgang. Berge tok en ny timeout på 17-25.

Som i 29-29-kampen mot Frankrike dagen før måtte det norske laget greie seg uten nøkkelspillere som Sander Sagosen, Gøran Johanessen, Christian O'Sullivan og Magnus Abelvik Rød. Alle var uaktuelle på grunn av skader.

VM?

Det hører med til historien at også Danmark var uten en rekke viktige profiler søndag. Blant dem var PSG-stjernen Mikkel Hansen.

Norge innledet Golden League-turneringen med 31-29-seier over Island torsdag.

I juni skal håndballgutta ut i et avgjørende dobbeltoppgjør i VM-kvalifiseringen. Sveits blir etter alle solemerker motstander der. Bosnia-Hercegovina har en anke inne til behandling, men det er lite trolig at bosnierne får medhold.

Publisert: