Oilers’ poengkonge klar for ny klubb

Nolan Zajac forlater Stavanger Oilers til fordel for svensk ishockey.

Publisert: Publisert:

Nolan Zajac, i gullhjelm, forlater Stavanger Oilers. Foto: Jon Ingemundsen

  • Mats Haugland

Zajac har den siste tiden vært sterkt ryktet til SHL-laget Oskarshamn, og nå har den svenske klubben bekreftet overgangen.

Kanadieren spilte for Oskarshamn før han gikk til Oilers, og er nå klar for en retur til gamleklubben.

Etter 58 poeng på 44 kamper for Oilers forrige sesong var det ingen overraskelse at klubber fra større ligaer sperret opp øynene for backen.

– Han har hatt en veldig sterk sesong i Norge, og er klar for virkelig å ta for seg i SHL. At han har vært her før ser jeg på som et stort pluss. Han kjenner plassen og vet hva vi står for, sier sportsdirektør Thomas Fröberg til Oskarshamns nettsted.

Les også

Stavanger Oilers skal delta: Store endringer i Champions Hockey League

Treneren skryter

Zajac har signert en ettårskontrakt med svenskene. Oskarshamn endte på sisteplass i SHL i år, men beholdt plassen i ligaen på grunn av at sesongen ble stanset som følge av koronasituasjonen.

– Vi ser på Nolan som en offensiv kraft, og det er noe vi trenger på backsiden. Han har bra spilleforståelse og solide ferdigheter. Prestasjonene hans i Norge viser hvilken type spiller han er, sier Oskarshamn-trener Martin Filander til klubbens nettsted.

Les også

Oilers forsterker med «back-beist» fra Sparta

Braksuksess i Oilers

Zajac sto for 33 målpoeng på 64 kamper da Oskarshamn rykket opp fra nivå to i 2018/19-sesongen. Han plukket flest poeng av backene i Allsvenskan, men fikk likevel ikke fornyet kontrakten. Det skapte reaksjoner i Sverige.

Backen kom til Oilers foran 2019/20-sesongen, og ble en braksuksess på direkten. Han var den backen med suverent flest poeng i eliteserien forrige sesong, og kun Patrick Thoresen noterte seg for flere poeng i ligaen.

De solide prestasjonene i Norge ble lagt merke til hos utenlandske klubber, og ifølge svenske Expressen skal minst tre SHL-klubber ha vist interesse for Oilers-profilen. Til slutt falt altså valget på Oskarshamn.

I forrige uke hentet Oilers den 201 centimeter høye backen Kristian Østby (24) fra Sparta. I tillegg ble det klart at Jørgen Kvål (22) er fristilt fra sin kontrakt med Oilers.

Publisert:

Les også

  1. Oilers-sjefen advarer mot idrettstoppens forslag: – Da går vi konkurs

Mest lest akkurat nå

  1. – Bjerkreim burde sendt nabovarsel

  2. De tar mot til seg og ber om hjelp mot familievold. Så får de nei eller må vente i månedsvis

  3. Om knappe to uker blir bussturen billigere for flere – og flere kan reise på samme billett

  4. SUS prøver å finne ut hvorfor så mange blir innlagt på ny

  5. Haaland og Dortmund sliter

  6. Fami­lien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total

  1. Stavanger Oilers
  2. Ishockey