Neymar avgjorde: PSG vant knepent i brennhet fransk cupfinale

Paris Saint-Germain kunne juble etter hendelsesrik finale.

Neymar avgjorde finalen for PSG.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Paris Saint-Germain - Saint-Etienne 1–0

Temperaturen var goldhet i den franske cupfinalen mellom Paris Saint-Germain og Saint-Étienne. Ligamesterne løftet trofeet etter 1-0-seier.

Paris Saint-Germain vant overlegent i både kvart- og semifinalen i cupen og i treningskampene frem mot oppgjøret. Fredag klarte de likevel bare så vidt å slå de illsinte motstanderne fra Saint-Étienne.

Neymar sørget for 1-0-målet tidlig i første omgang. Innbytter Sarabia satte ballen i nettet etter 50 minutter, men var i offside. Kylian Mbappé måtte ut med skade da Loïc Perrin satte inn en stygg takling på spissen.

Saint-Étienne presset på for utligning, men måtte se seg slått av de franske mesterne.

Les også

Carlsen herjet: Gikk på matbutikken midt i kampen

Rødt kort

De grønnkledde åpnet offensivt med Denis Bouanga som fintet seg gjennom PSG-forsvaret og smalt ballen i metallet etter fem minutter spilt.

Mbappé kom alene mot Jessy Moulin og hamret ballen rett i keeperen tidlig i førsteomgang, og Neymar var på plass for å plukke opp nedfallsfrukten. Brasilianeren hamret ballen via tverrliggeren og i mål.

Kampen fikk et lengre opphold midtveis i 1. omgang da kaptein Loïc Perrin kom altfor sent inn i duell med Mbappé og hisset på seg de franske mesterne.

Det ble bråk etter en stygg takling på Kylian Mbappé,

Etter at spillerne hadde roet seg ned kikket dommer Amaury Delerue på VAR-skjermen og konkluderte med at forseelsen var stygg nok til å ilegge Saint-Étienne-kapteinen rødt kort.

Mbappé klarte å gå av banen på egen hånd og ble byttet ut for Pablo Sarabia. Senere i kampen hinket spissen inn på sidelinjen på krykker.

Kylian Mbappé forlot banen med skade.

Offside

Ballen lå i nettet fra innbytter Sarabia etter 50 min, men Angél di Maria var soleklart i offside da han leverte ballen til lagkameraten.

Sarabia kom alene mot Moulin etter 71 minutter, men keeperen hindret PSG i å gå opp til 2-0.

Delerue delte ut ni gule kort i det intense oppgjøret som endte med seier til Paris Saint-Germain.

De franske gigantene vant dermed sitt niende trofé i den franske cupen.

(©NTB)

Publisert: