Haaland ble matchvinner med praktheading fem minutter på overtid

Erling Braut Haaland spilte rollen som superinnbytter for Dortmund mot bunnlaget Fortuna Düsseldorf. Og han innfridde.

Erling Braut Haaland ble helten for Dortmund på overtid.
 • Anders Møllersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund 0–1 (0–0)

Erling Braut Haaland var endelig tilbake i Dortmund-troppen etter å ha stått over to serierunder på grunn av en kneskade. Skaden oppsto da han ble påløpt av dommeren i kampen mot Bayern München.

Den brennhete nordmannen fikk én time på benken, men så fikk han sjansen mot Fortuna Düsseldorf.

19-åringen så ut til å være involvert i scoring kun fem minutter etter innhoppet, men Var stoppet feiringen. Grunnen var videodommerteamet mente Raphaël Guerreiro tok med seg en Haaland-retur med overarmen, før han hamret ballen i nettet.

Erling Braut Haaland fikk de siste instruksjonene før han entret banen for Dortmund.
Les også

Haaland på internasjonal stjerneliste: Mener nordmannen er mer verdt enn Messi

Men da Dortmund bare skulle fortsette å presse frem en scoring, tok Fortuna Düsseldorf-trener Uwe Rösler nye grep, og hjemmelaget fortsatte å bryte ned bortelagets angrepsspill. Innbytter Steven Skrzybski hadde til og med to skudd i stolpen.

Men Haaland nektet å la Valon Berisha og lagkameratene få poeng. Med kampens siste touch på ballen, fem minutter på overtid, styrte han inn seiersmålet med hodet.

– Det var en tøff og vanskelig kamp, men det var deilig å score og sikre tre poeng, sa Haaland i intervjuet etter kampen vist på Viaplay.

Det var Manuel Akanji som skrudde ballen mot feltet fra venstresiden på slutten. Haaland møtte ballen med hodet, og etter en bestemt heading dalte ballen ned i en fin bue i hjørnet. Seieren og poengene var sikret for Dortmund.

– Jeg har alltid troen på meg selv. Jeg visste at laget trengte noe ekstra på topp, og jeg ventet på min sjanse. Jeg fikk den heldigvis på slutten. Da ble det mål. Det var veldig deilig, sa Haaland på sedvanlig vis.

Øyeblikket da Erling Braut Haaland headet inn den avgjørende scoringen.

Skuffet Berisha

Han ville ikke si at det var en heldig seier.

– Vi hadde noen sjanser, og de hadde noen. Jeg vet ikke om det var heldig, men tre poeng er veldig deilig, svarte spissen.

Haaland snakket med landsmann Valon Berisha etter kampen, mens egersunderen satt slukøret på gresset. Den tidligere norske landslagsspilleren mente de fortjente bedre.

– Vi hadde to store sjanser, og de scoret på noe uforventet. Det føles som om alt går mot oss. Jeg synes vi minst skulle hatt ett mål. Å få et mål mot deg på slutten som dette, det er smertefullt, sa Berisha.

Trener Uwe Rösler gir instruksjoner til sitt Fortuna Düsseldorf.
Les også

Haaland slipper munnbind på benken

Gigasjanse

Uten Haaland i startelleveren var det et sjansefattig første kvarter i Düsseldorf.

Men så begynte Dortmund å produsere. Første sjanse sto Achraf Hakimi for, og den var svær. Backen løp seg fri på venstresiden da Dortmund kontret etter en Fortuna-corner, og den Real Madrid-utleide spilleren kom helt alene med keeper etter en god spillvending. Dessverre for bortelaget ble Hakimi tvunget av Florian Kastenmeier til å skyte med venstre, og da vant keeperen duellen på overlegent vis.

Dortmund er kjent for å brodere seg gjennom motstanderne, og etter 25 minutter var det Julian Brandts tur. Jadon Sancho flikket tyskeren lekkert gjennom i 16-meteren, men Andre Hoffmann fikk kastet seg inn og taklet.

Valon Berisha og Fortuna Düsseldorf måtte finne seg i å løpe mye mellom, men hadde grei kontroll på resten av farlighetene til Dortmund. Uwe Rösler kunne dermed ta pausepraten på stillingen 0–0, mens Haaland småjogget med benkekameratene sine utpå gresset.

Erling Braut Haaland varmet opp.
Les også

Skjelbred haltet av banen med skade. Etter det gikk alt galt for Hertha Berlin.

Rösler tvang frem Haaland-bytte

Pausepraten til Rösler så ut til å gjøre susen, for i starten av andre omgang låste det seg helt for Dortmund. Hjemmelaget så for seg at de kunne ta viktige poeng i nedrykksstriden.

Det fikk Lucien Favre til å se til benken, og en 19-åring fra Bryne.

I det 61. minutt entret Haaland banen for Axel Witsel.

Den umiddelbare effekten uteble, for det første som skjedde var at Fortuna Düsseldorf fikk sin største sjanse. Erik Thommy dundret til på nedfallsfrukt rett innenfor 16-meteren, men Roman Bürki fanget skuddet i fast grep.

Valon Berisha (venstre) for Fortuna Düsseldorf. Han spilte hele kampen.
Les også

Jarstein og Skjelbred frustrerte Haalands lagkamerater – så smalt det

Annullert mål

Så skjedde det mye på kort tid. Dortmund kontret med en gang, og ballen havnet hos Haaland på 17 meteren etter at nordmannen kombinerte med Thorgan Hazard. Spissens skudd gikk i en forsvarer, men ballen landet hos Guerreiro, som hamret til på direkten. Ballen forsvant i mål, og Dortmund jublet.

Men så kom Var inn. TV-bildene viste at ballen gikk via overarmen til Guerreiro, og selv om han hadde den inntil kroppen. Målet ble annullert.

Med ti minutter igjen kom hjemmelaget mer med og fikk sjanser i Dortmunds 16-meter. Innbytter Steven Skrzybski prøvde seg med en markkryper, Burki klarte ikke henge med, men ballen gikk i stolpen og ut.

Innbytteren holdt på å avgjøre kampen på overtid, men etter en ball i bakrom smalt han et nytt skudd i stolpen og ut.

I stedet var det Haaland som ble helten.

Haaland headet ballen mot mål.
Og ballen dalte ned i nettet til seier for Dortmund.
Publisert:
 1. Fotball
 2. Erling Braut Haaland
 3. Borussia Dortmund
 4. Fortuna Dusseldorf
 5. Valon Berisha

Mest lest akkurat nå

 1. Mandag morgen går strømprisen til værs

 2. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring

 3. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

 4. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen

 5. Charlotte Østborg (30) har begynt å skjule ansiktet til datteren på sosiale medier. Hun er ikke den eneste

 6. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bedehus