VG: Helsemyndighetene vil ikke åpne for kamper i barne- og breddefotball før tidligst høsten

Dersom myndighetene følger anbefalingen til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, vil hele sommeren gå uten seriekamper i barnefotballen, ifølge VG.

Helsemyndighetene vil ikke åpne for kamper i barne- og breddefotball i sommer. Fotballpresident Terje Svendsen og idrettspresident Berit Kjøll reagerer begge på anbefalingen om ikke å vurdere ytterligere gjenåpning av barne- og breddeidretten før 1. september.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Et ferskt notat avisa har fått innsyn i, viser at helsemyndighetene anbefaler ikke å vurdere ytterligere gjenåpning av barne- og breddeidretten før 1. september.

Voksne breddefotballspillere vil verken kunne trene som vanlig eller spille kamper før til høsten – i beste fall.

– For oss er dette kritisk. Det betyr i praksis at i underkant av nær 300.000 barn og ungdom ikke kommer i gang med normal aktivitet i hele 2020. Jeg er sterkt bekymret for hva dette betyr for frafallet av både spillere og frivillige, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Les også

Åpnes for full trening i barne- og ungdomsidretten fra 1. juni

Myndighetene avgjør

Seksjonsleder Are S. Berg i Folkehelseinstituttet understreker at Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har kommet med en anbefaling, men at det er myndighetene som til syvende og sist avgjør.

– Om en vurdering 1. september er riktig, så viser det manglende forståelse for idrettens og fotballens betydning for folkehelse og som fristed for barn og unge. Trening er ikke nok, vi må ha i gang hele fotballen, sier Svendsen.

Les også

Her er det endelig klart for fotballturnering igjen - med en helt spesiell vri

– Svært bekymret

Idrettspresident Berit Kjøll skriver til avisen at de naturligvis er skuffet dersom de må vente til 1. september før det vil gjøres ytterligere vurderinger for videre gjenåpning av idretten.

«Med utgangspunkt i vårt samfunnsansvar, er vi naturligvis svært bekymret for ytterligere frafall som følge av nedstengningen, spesielt blant barn og unge som nå tørster etter å komme i gang med konkurranseaktivitet», skriver hun.

Publisert:
 1. Breddeidrett
 2. Helsedirektoratet
 3. Folkehelseinstituttet
 4. Berit Kjøll
 5. Barnefotball

Mest lest akkurat nå

 1. Mandag morgen går strømprisen til værs

 2. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring

 3. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

 4. Charlotte Østborg (30) har begynt å skjule ansiktet til datteren på sosiale medier. Hun er ikke den eneste

 5. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bedehus

 6. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen