Magnus Carlsen markerer seg i verdenstoppen i populært fotballspill

Sjakkgeniet Magnus Carlsen har også teft for andre idretter. Han markerer seg nok en gang i verdenstoppen i fotballspillet Fantasy Premier League.

Publisert: Publisert:

Magnus Carlsen ser ut til å gå mot nok en sterk sesong i managerspillet Fantasy Premier League. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Etter sesongens åtte første runder i den engelske ligaen ligger den norske sjakkeneren på 194.-plass av snaut sju millioner spillere verden over.

Fantasy Premier League fungerer slik at hver spiller skal plukke ut en tropp på 15 spillere som skal kjempe om flest mulig poeng hver runde. Man får 100 fiktive millioner pund til rådighet. Spillerne får poeng basert på scoringer, målgivende pasninger, hvorvidt de holder nullen og diverse andre prestasjoner.

Carlsens lag hadde ikke noen kjemperunde sist (43 poeng), men falt bare seks plasser på totallisten. I tillegg topper han de fleste ligaer han deltar i.

Les også

Han spilte over 50 kamper for Liverpool. Nå er han best av 7 millioner Fantasy-spillere.

Les også

Fantasy-ekspert tror disse spillerne vil utgjøre forskjellen: – Han kan bli en superjoker

Topp ti i Norge

Blant alle nordmenn som spiller Fantasy, er han 10. best. Det er rett i overkant av 200.000 registrerte norske Fantasy-spillere.

Og det er ikke første gang Carlsen markerer seg i det særs populære managerspillet. I forrige sesong var han nummer 111 i verden drøyt halvveis. Sesongen endte imidlertid med plass 24.105.

Sesongen før, altså 2017/18, var Carlsen også svært høyt oppe på resultatlistene med en 2397.-plass totalt.

Les også

Norske Ole Kristian er verdens 94. beste Fantasy-spiller. Én detalj gjør det ekstra imponerende.

Populært

Blant sjakkfolket i Norge er flere aktive Fantasy-spillere. Jon Ludvig Hammer har tidvis gjort det sterkt i spillet. Det samme har Carlsens trener Peter Heine Nielsen.

Carlsen-manager Espen Agdestein har tidligere fortalt Aftenposten at sjakkverdensmesteren er opptatt av å gjøre det godt i managerspillet.

– Jeg vet at han holder på med dette, men jeg vet ærlig talt ikke så veldig mye om hvor mye tid han bruker på det. Det jeg vet er at han tar det nokså alvorlig, sa Agdestein i januar.

Magnus Carlsen har muligens hatt ekstra tid til å jobbe med Fantasy-laget sitt de siste ukene, ettersom han har hatt spillefri siden slutten av august. I månedsskiftet oktober/november skal han spille tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk, som arrangeres i Henie Onstad-senteret på Høvik utenfor Oslo.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Everton6411149513
2Liverpool64111514113
3Aston Villa5401125712
4Leicester City6402138512
5Tottenham Hotspur6321168811
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Slik blir Bussveien fra sentrum til Mosvatnet

 2. Politiet dro inn 231.000 kroner for ulovlig kjøring i Lindeveien

 3. Ny rekord: 495 nye smittede siste døgn i Norge

 4. Tenkte først «her kan vi jo ikke bo»: – Dette stedet, altså. Her har jeg funnet roen.

 5. SUS og Sandnes kommune begikk en rekke lovbrudd da pasient døde

 6. Knalltøffe tak for økonomien i Sandnes - i dag blir det alvor

 1. Fantasy Premier League
 2. Magnus Carlsen
 3. Premier League