Brente gigasjanse, fikk mål annullert og sikret straffe: Bendtner i sentrum da Danmark sikret playoff

Christian Eriksen skjøt Danmark til playoff fra straffemerket. Men i sentrum i Parken: Nicklas Bendtner.

Christian Eriksen (til venstre) satte inn straffen som Nicklas Bendtner sikret.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Danmark–Romania 1–1: Akkurat i det øyeblikket hvor Nicklas Bendtner ble revet over ende i Parken, og dommeren pekte på straffemerket, var det nesten så man burde ha vekket H. C Andersen til live igjen.

Der og da nådde eventyrfortellingen om Nicklas Bendtners comeback som fotballspiller et nytt nivå. Og da burde en eventyrforteller–og ikke en journalist–skrevet fortellingen.

Les også

DIREKTE: Bendtner skaffet straffe – Danmark leder

Les også

Bendtner fra start for Danmark for første gang på nesten to år

«Danmark snytt for fantastisk mål»

«Stor dommerfeil. Se Bendtners annullerte mål her!»

Det var overskriftene i de største danske avisene til pause i den svært viktige kampen mot Romania i Parken søndag kveld.

Det handlet om VM-billett, og for første gang på nesten to år var Nicklas Bendtner funnet verdig en plass i startoppstillingen. Da hadde landslagssjef Åge Hareide samtidig innfridd det som hadde vært et folkekrav i Danmark de siste dagene.

Nicklas Bendtner med scoringsforsøk mot Romania.

For etter tøffe sesonger på innbytterbenker og tribuner i italienske og tyske storklubber, etter et mislykket opphold i Nottingham Forest og etter en treg start i RBK nettopp på grunn av skader og lite spilletid i England, var Bendtner i form igjen.

I kanonform.

Han sto med ti RBK-mål i august og september, han hadde vært med å skyte RBK til Europaligaen og et enda større forsprang i serien, og hadde også fått to innhopp av Hareide.

Men da VM-kvalifiseringens gruppe E skulle avgjøres. Da det sto om playoff eller direkte plass inn i VM, valgte Hareide å vrake Serie A-spissen Andreas Cornelius (Atalanta) – og å gå for Bendtner.

Og – som nevnt innledningsvis – det angrer Hareide neppe på når han drar på seg sitt feteste playoffglis i den danske hovedstaden før han legger seg i kveld.

Misset, ble vinket – og skaffet straffe

For Bendtner ble involvert i det aller meste i Parken akkurat denne kvelden.

Først da han ble spilt elegant gjennom av Christian Eriksen etter 33 minutter, men hvor han sørget for fortvilelse ved å trekke av for seint alene med keeper Ciprian Tatarusanu.

Så fire minutter senere, da samme Eriksen tredde Bendtner strøkent gjennom. Denne gang var spissen iskald, dro seg elegant forbi keeper og satte ballen hardt i nettet.

Kun for å se at assistentdommerens flagg vaie i den danske kvelden, og at scoringen var annullert for offside.

Og, om man skal tro de danske overskriftene fra pausen rett: Den avgjørelsen var i beste fall tvilsom.

Men det er da eventyret får sin lykkelige slutt akkurat denne søndagskvelden:

Et kvarter inn i 2. omgang mottar Bendtner ballen på bakerste stolpe. RBK-spissen rives over ende, og samme dommer som annullerte tvilsomt scoringen før pause, blåser denne gang i favør av spissen. Straffe.

Spenning mot slutten

Hadde dette vært et kapittel i RBK-historien, ville Bendtner tatt den straffen selv, slik han og Kåre Ingebrigtsen ble enige om allerede tidlig i vår. Men tross sine 76 landskamper og 29 mål er rangordningen på landslaget annerledes, og Tottenham-stjerne Eriksen fikk æren av å score i sin sjette landskamp på rad. 1-0, og ingen som helst tvil lenger om den danske playoffplassen.

Da Bendtner ble tatt av etter 70 minutter, til stående applaus, startet et aldri så lite fotballdrama i gruppe E, som kunne endt i det helt store for «de danske drænge». Gruppeleder Polen ledet 2–0 over Montenegro, men plutselig utliknet Montenegro til 2–2. Dersom Montenegro vant, ville Danmark vinne gruppa.

I stedet sølte danskene vekk seieren mot et rumensk lag som spilte den siste halvtimen med ti mann. På en sjelden visitt foran Kasper Schmeichel scoret Ciprian Deac, og Parken var stille i noen minutter.

Så snudde imidlertid Polen igjen, vant 4–2, og da ble den rumenske scoringen for seedingpynt i playoff-trekningen å regne.

Danmark nærmer seg VM.

Med Nicklas Bendtner tilbake i sentrum.

Publisert: