Stjernespissen kostet 850 millioner kroner. Mot Monaco var han gull verdt.

Gonzalo Higuaín (29) sendte Juventus et langt steg mot finale i Champions League med sine to scoringer.

  • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

MONACO – JUVENTUS 0–2

Med 2-0-seier borte i den første Champions League-semifinalen har Juventus stø kurs mot finale. Og det kan de først og fremst takke Gonzalo Higuaín for.

Ett mål i hver omgang gjør at oppgaven nærmest er umulig for Monaco foran returmøtet i Torino neste uke.

– Det er ikke over, men denne seieren var veldig viktig for laget vårt og for veien mot finalen, sier Juventus-spiller Giorgio Chiellini i et intervju vist på Viasat etter kampen.

Han er del av et pottetett forsvar. I den andre enden av banen var det en annen stjerne som tok ansvar.

Det vakte oppsikt og raseri da Higuain forlot Napoli til fordel for Juventus sommeren 2016 for rekordsummen 94 millioner euro – rundt 850 millioner kroner.

Les også

Røde Kors-sjefen megler i betent dommerkonflikt: – Jeg er håpefull

MATCHVINNER: Juventus har stø kurs mot finale etter den sterke borteseieren mot Monaco. Gonzalo Higuaín ble den store helten for Serie A-giganten.

– Noen mennesker sier det er overdrevet å snakke om forræderi, men jeg mener det motsatte. Det er en klar følelse av forræderi i Higuaíns avgjørelse. Avgjørelsen inneholder utakknemlighet, sa Napolis klubbeier Aurelio de Laurentiis den gang.

Mange i Juventus stusset på den vanvittige overgangssummen, men onsdagens to scoringer var en særdeles bra nedbetaling av argentineren.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har slitt med å score i denne turneringen, men i dag lyktes jeg. Vi kan reise hjem med en flott seier, men dette er ikke over, sa Higuain ifølge uefa.com.

Monaco friskest i starten

Juventus knuste Barcelona i kvartfinalen, og italienerne var naturlig nok favoritter i semifinalen mot Monaco. Hjemmelaget trengte et godt resultat for å ha forhåpninger om en Champions League-finale – høyst trolig mot Real Madrid etter deres 3-0-seier mot Atletico.

Den franske serielederen har scoret imponerende 95 mål på 34 seriekamper denne sesongen, og vertene hadde den første store sjansen etter 13 minutter da Kylian Mbappe fikk stå fritt og heade. Men keeperveteranen Gianluigi Buffon hadde kontroll.

Les også

Cristiano Ronaldo med nytt hat trick: – Han er latterlig

Duoen var i søkelyset bare minutter senere, da Mbappe kom seg fri i feltet. Han prøvde å flikke ballen inn ved stolpen, men igjen var Buffon god.

Monaco var ivrigst i angrep fra start av, men også Juventus hadde sine sjanser. Giorgio Chiellini fikk avslutte fra kort hold etter 25 minutter, men han bommet fullstendig med skuddet.

Klasse av Higuain

Bommet gjorde så definitivt ikke Gonzalo Higuaín etter 29 minutter. Et lekkert Juventus-angrep endte med at Daniel Alves hælet ballen tilbake til Higuain, og den 29 år gamle argentineren sendte gjestene i føringen.

Nå måtte Monaco satse alt fremover, for med hjemmetap ville de ha et nesten umulig utgangspunkt foran returmøtet i Torino neste uke.

Det sto 0–1 ved pause, og Monaco slet med å skaffe seg overtaket i 2. omgang.

I stedet var det Juventus som gikk opp i 2–0 etter 59 minutter, og igjen var Higuain sist på ballen etter et strøkent innlegg fra Alves på høyresiden. Den var ikke ferdigscoret, men Higuain viste utmerkede spissferdigheter.

– Nå må vi gjøre nok en stor kamp på hjemmebane for å nå finalen. Det er en drøm å komme seg dit, sier midtbanespiller Miralem Pjanic til Viasat.

Publisert:
  1. Champions League
  2. AS Monaco
  3. Juventus FC

Mest lest akkurat nå

  1. Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Tasta – skal ha klaget på høy musikk

  2. Avviser at kroppsbyggere er mer skeptiske til vaksinen: – Det er heller motsatt

  3. Breivik begjærer seg fortsatt prøveløslatt

  4. Gjorde nazihilsen i retten

  5. Kraftig økning: 754 nye smittede på Nord-Jæren

  6. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente