Nordmenn rakker ned på landslaget, men Joshua King bryr seg ikke: – Jeg pleier å le av det

Slik svarer de norske spillerne på kritikken.

Norge ble knust i Tyskland. Her klemmer Joshua King sin tidligere Borussia Mönchengladbach-lagkamerat Marc-André Ter Stegen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tyskland – Norge 6–0

STUTTGART/OSLO: – Det er den verste fotballkampen jeg har vært med på i hele mitt liv, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ga alt jeg hadde, sier Mats Møller Dæhli.

Han og resten av det norske landslaget hadde nettopp blitt utspilt etter alle kunstens regler. Tyskerne var fullstendig overlegne i Stuttgart, og overlistet Rune Jarstein i Norges mål hele seks ganger. Det var Norges største tap siden 1972, da de tapte 9–0 mot Nederland.

Beklager til det norske folk

Underveis i kampen fikk de norske spillerne huden full i sosiale medier. Mange gjorde narr av Norges prestasjon. Det forstår spillerne godt selv.

Les mer om det norske folks kritikk her:

Les også

Nordmenn er flaue. Cecilia Brækhus oppsummerer Tyskland-fadesen slik.

– Jeg kan si beklager til det norske folk, for resultatet og prestasjonen. Men jeg kommer aldri til å gi meg. I fotball kommer en ny kamp, og hvis vi vinner den, ser det annerledes ut igjen. Men i dag føles det tungt. Folk kan si så mye dritt de bare vil. Det er fortjent, sier Møller Dæhli.

Mats Møller Dæhli var langt nede etter Norges stortap i Tyskland.

King: – Det bryr jeg meg veldig lite om

Joshua King innrømmet at kampen i Stuttgart var den vanskeligste i karrièren. Han fikk også konfrontert med at det norske laget ble harselert med i sosiale medier.

– De skal få lov å si det de vil, men vi møter verdens beste lag. Hvis du har en dårlig dag på jobben, er det ingen som kommenterer det – og det samme gjelder de som kommenter oss. Men i dag møter vi verdens beste lag, og vi taper veldig grovt.

– Det kommer til å bli noen «vines» og kommentarer. Men det bryr jeg meg veldig lite om. Jeg er på jobb, og jeg hadde en dårlig dag på jobben.

Les også

Norge ble ydmyket. Tre av spillerne får 1 på børsen.

Joshua King bryr seg ikke særlig om det som skrives om det norske landslaget i kommentarfelter og i sosiale medier.

– Leser du noen gang sånne kommentarer?

– Av og til leser jeg litt. Det er ikke noe som påvirker meg. Jeg pleier å le av det. Hvis det er mye negativt mot meg personlig, pleier jeg å huske på det. Jeg liker å motbevise folk, og det har jeg gjort flere ganger.

Klarte ikke stoppe Real Madrid-stjerne

Jørgen Skjelvik fikk en tøff dag på jobb i det norske midtforsvaret. Han understreker at det er naturlig at nordmenn kritiserer landslaget i kveld.

– De må de bare få lov til. Folk vil alltid mene noe, det får vi bare ta. Tyskland er verdens beste nasjon. Vi visste det ville bli tøft, sånn er det. Folk får fryde seg så mye de vil, sier Skjelvik.

– Folk er generelt ufine på nett, sånn er det jo. De slenger dritt som de vil. Vi som står i det får ta det med et smil. Det er ikke så mye annet å gjøre.

Jørgen Skjevik og Norge fikk en blytung kveld i Tyskland.

Det endte 6–0, men resultatet kunne fort blitt enda verre. Mats Møller Dæhli forteller at de i den andre omgangen først og fremst handlet om å samle laget. Årsaken til den voldsomme klasseforskjellen beskriver han blant annet slik:

– De gjorde noen taktiske ting som vi ikke helt klart å svare på, og når du blir så passiv mot Tyskland, så finner de pasninger veldig enkelt. Vi blir vanvittig baktunge. Så har de en av verdens beste fotballspillere på midten der som dikterer spillet, sier Dæhli, og sikter til Real Madrid-stjernen Toni Kroos.

Publisert: