Dommeren viste ut feil spiller i United-kamp - nå latterliggjøres han

Brøleren på Old Trafford har fått massiv oppmerksomhet.

Dette kommer nok dommer Roger East til å angre på. Her viser han ut feil mann, Wes Brown, under lørdagens kamp mellom Manchester United og Sunderland på Old Trafford.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

MANCHESTER UNITED-SUNDERLAND 2-0

Wayne Rooney scoret to mål da Manchester United 2-0 over Sunderland på Old Trafford lørdag. Den var imidlertid dommer Roger East som i stor grad stjal showet.

For en situasjon som oppstod midtveis i andre omgang forvirret først East — og så TV-tittere over hele verden.

Radamel Falcao gikk overende inne i Sunderlands sekstenmeter, etter å ha blitt dratt i trøyen av Sunderland-forsvarer John O'Shea.

Falcao ble snytt for en åpenbar målsjanse. Dermed var kanskje rødt kort på sin plass.

Men det var ikke John O'Shea som fikk det røde kortet. I stedet fikk Wes Brown marsjordre.

- Har åpenbart vist ut feil mann

Sunderland-spillerne flokket seg rundt dommeren i protester, og det var lenge uklart hvem som egentlig hadde blitt utvist. Men det var til slutt Brown som forsvant fra gressteppet via spillertunnelen - til tross for at han tilsynelatende ikke hadde gjort noe galt.

Wes Brown var i nærheten av straffesituasjonen, men det var likevel ingen tvil om at det var John O'Shea som sørget for at Radamel Falcao falt, i motsetning til hva dommer Roger East konkluderte med.

Det er ikke utenkelig at Brown kan ha sagt noe til dommeren som utløste utvisningen, men dersom det er forklaringen er det et mysterium at O'Shea ikke fikk gult kort.Dermed er det sannsynlig at East har vist ut feil mann, og det er også den rådende oppfatningen blant fotballeksperter og fans i sosiale medier.

— Dommeren ser at Falcao gikk ned, men han har åpenbart vist ut feil mann, sier fotballekspert og tidligere Tottenham-spiss Garth Crooks, som er til stede på Old Trafford, ifølge BBC.

Rio Ferdinand erter dommeren

Den norske fotballeksperten Lars Tjærnås, som blant annet jobber for Aftenposten og CMore, har også reagert.

— John O'Shea og Wes Brown er vel ikke direkte eneggede tvillinger. Sterk prestasjon av dommeren å vise ut feil mann av dem, skriver Tjærnås på Twitter.

QPR-midtstopper Rio Ferdinand, som spilte med Brown og O'Shea i Manchester United, har lagt ut et bilde av John O'Shea på Twitter, med følgende tekst:

— Hva ser Roger East her? John O'Shea eller Wes Brown?

Lørdagens United-seier betyr forøvrig at Louis van Gaals menn er oppe i 50 poeng, fem bak Manchester City og ti bak Chelsea. Sunderland ligger på 16. plass etter 27 runder.

Og Brown? Hans røde kort vil etter all sannsynlighet bli trukket tilbake, slik at han kan spille neste seriekamp mot Hull.

De siste 25 minuttene på Old Trafford denne februarettermiddagen får han imidlertid aldri igjen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk