Eirik (23) erstatter broren Martin (25) hos Team Veidekke Nord-Norge

Da Martin Mikkelsen valgte å trappe ned skisatsingen, åpnet det seg en ledig plass på Team Veidekke Nord-Norge. Den gikk til lillebroren.

  • Lars Elvevold
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter sviktende resultater de siste årene har Martin Mikkelsen valgt å trappe ned satsingen i skisporet til fordel for blant annet studer. Mikkelsen har en solid karriere bak seg med blant annet en 16. plass på 5-mila i NM 2015 å se tilbake på.

– De siste årene har ikke resultatene vært som ønsket og da er det greit å gi seg. Jeg er jo ikke akkurat ung og lovende lengre og ser også at studiene tar stadig mer tid, sier 25-åringen som arbeider med en master i geologi.

Selv om satsingen trappes ned, vil nok Mikkelsen bli å se i skisporet også kommende sesong.

– Jeg kommer fortsatt til å gå en del på ski og vil sikkert gå noen lokale renn når det måtte passe, sier Mikkelsen.

Trener for laget, Kristian Skogstad, har forståelse for Mikkelsens avgjørelse, men skulle gjerne hatt løperen med videre.

– Det er vel naturlig at Martin har kommet til konklusjonen, men vi skulle gjerne hatt han med videre. Martin er en fantastisk type å ha i laget og veldig ærgjerrig i det han gjør, sier Skogstad.

Les også

Ny millionavtale sikrer fremtiden for dette nordnorske skiteamet: Risikerte nedleggelse

Erstattes av broren!

Mikkelsens valg om å trappe ned åpnet opp for en ny løper hos Team Nord-Norge, som er et av fem regionale lag for norske løpere som ligger rett under dagens langrennslandslag. Den plassen tas av Martins yngre bror Eirik. 23-åringen er meget fornøyd med å ha blitt tatt ut.

– Jeg er kjempefornøyd, det har vært en drøm de siste årene, forteller en tilfreds yngstebror Mikkelsen, som tror resultatene siste halvdel av årets sesong kan ha vært avgjørende.

– Sesongen startet litt trått, men siste halvdel har egentlig vært en eneste lang opptur, sier Mikkelsen, som blant annet ble nummer 34 i NM på 10km klassisk stil.

Kristian Skogstad bekrefter at de sterke resultatene i sesongens siste halvdel har kvalifisert Mikkelsen for laget.

– Eirik hadde slitt litt de to foregående sesongene, men avsluttet årets sesong veldig sterkt. Vi har foventninger til at han skal utvikle seg videre, men må nok gi han litt tid før han er på nivået til de to andre løperne ( Erik Valnes og Torgeir Sulen Hovland, red.anm). Men det er ikke mye som skiller, sier Team Nord-Norge-treneren.

Les også

Hun er dobbelt så gammel som den yngste på laget: – Kan spille til hun er i 40-årene

– Nå kan han trene når han vil

De Tromsø-bosatte brødrene har naturlig nok vært nære treningspartnere i en årrekke og Eirik skulle gjerne hatt broren sammen med seg på Team Nord-Norge.

– Det er jo synd at han gir seg, vi har trent mye sammen opp gjennom årene. Jeg skal nok fortsatt få han med meg på en del økter, men nå kan han trene når det måtte passe han, avslutter Eirik Mikkelsen, som altså blir å se på Team Veidekke Nord- Norge i den kommende skisesongen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

  2. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

  3. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

  4. Sauda nest varmest i landet

  5. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger

  6. Her ligger enorme verdier. Men kan de hentes ut?